প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সাউথ অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতিগা ৱারি শানখ্রে
লুচিংবা অনি অসিনা ব্রিক্সতা কোওপরেশন পীনবা য়াওনা বাইলেতরেল, রিজনেল অমসুং গ্লোবল ইশুশিং য়েংশিনখ্রে
রাস্ত্রপতি রামাফোসানা পি.এম.দা অফ্রিকাগী লুচিংবশিংনা শান্তিগীদমক্তা লৌখৎলিবা অনৌবা থৌরাংশিং অদুগী মতাংদা খঙহনখি
পি.এম.না খুমাং চাউশিন্নবগী পাম্বৈ অমা ওইনা দাইলোগ অমসুং দিপ্লোমেসীগীদমক্তা ভারতনা তত্তনা হায়খি হায়না অমুক হন্না পল্লকখি
রাস্ত্রপতি রামাফোসানা ভারতকী জি.২০ প্রসিদেন্সীদা মহাক্না মপুং ফানা সপোর্ত তৌগনি হায়না ফোংদোরকখি
10 JUN 2023 10:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি রিপব্লিক ওফ সাউথ অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী মাতেমেলা সাইরিল রামাফোসাগা তেলিফোনদা ৱারি-ৱাতাই শানখ্রে
লুচিংবা অনি অসিনা পুৱারি ওইরবা অমসুং মীশিংগী মরক্তা লৈরিবা অচেৎপা মরি অদুদা য়ুমফম ওইবা বাইলেতরেল কোওপরেশন অদু কদাইফাওবা খুমাং চাউশিল্লবগে হায়বদু য়েংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা সাউথ অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতিবু হন্দক্কী চহি অসিগী অহৌবদা ভারত্তা চীতাহ ১২ রিলোকেত তৌখিবা অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি।
মখোয়না হন্দক্কী চহি অসিদা সাউথ অফ্রিকাগী চেয়রমেনশিপ ওইবগী মতাংদা ব্রিক্সতা কোওপরেশন পীনবা য়াওনা নাকল অনিমক্কী কান্নগদবা রিজনেল অমসুং গ্লোবল ইশুশিং কয়া অমগী মতাংদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অদুগী মতাংদশু তাথোক-তাশিন তৌনখি।
রাস্ত্রপতি রামাফোসানা পি.এম.দা অফ্রিকাগী লুচিংবশিংনা শান্তিগীদমক্তা লৌখৎলিবা অনৌবা থৌরাংশিং অদুগী মতাংদা খঙহনখি। ভারতনা য়ুক্রেনদা তুং-কোইনা শান্তি অমসুং তুংদা-লৈতাবা পুরক্নবগী পান্দমদা অনৌবা থৌরাং খুদিংমক্তা মতেং পাংখি হায়না পল্লদুনা, পি.এম.না খুমাং চাউশিন্নবগী পাম্বৈ অমা ওইনা দাইলোগ অমসুং দিপ্লোমেসীগীদমক্তা ভারতনা তত্তনা হায়খি হায়না অমুক হন্না পল্লকখি।
রাস্ত্রপতি রামাফোসানা হৌজিক চত্থরিবা ভারতকী জি.২০ প্রেসিদেন্সী অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারতকী অনৌবা থৌরাংশিংদা মহাক্না মপুংফানা মতেং পাংগনি হায়না ফোংদোরকখি অমসুং মহাক্না ভারত্তা মহাক্কী খোংচৎকীদমক্তা খৌরাংনা ঙাইরি হায়না হায়খি।
লুচিংবা অনি অদুনা পাউ ফাওনদুনা লৈনবা য়ানখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with President of South Africa
The two leaders review bilateral, regional and global issues, including cooperation in BRICS
President Ramaphosa briefs PM on the African Leaders’ Peace Initiative
PM reiterates India’s consistent call for dialogue and diplomacy as the way forward
President Ramaphosa conveys his full support to India’s G20 Presidency
10 JUN 2023 10:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Mr. Matemela Cyril Ramaphosa, President of the Republic of South Africa.
The two leaders reviewed progress in bilateral cooperation, which is anchored in historic and strong people-to-people ties. Prime Minister thanked the South African President for the relocation of 12 Cheetahs to India earlier this year.
They also exchanged views on a number of regional and global issues of mutual interest, including cooperation in BRICS in the context of South Africa’s chairmanship this year.
President Ramaphosa briefed PM on the African Leaders’ Peace Initiative. Noting that India was supportive of all initiatives aimed at ensuring durable peace and stability in Ukraine, PM reiterated India’s consistent call for dialogue and diplomacy as the way forward.
President Ramaphosa conveyed his full support to India’s initiatives as part of its ongoing G20 Presidency and that he looked forward to his visit to India.
The two leaders agreed to remain in touch.