প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৫ মে’ত খেল’ ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্চিটি গেমছৰ তৃতীয় সংস্কৰণৰ আৰম্ভণি ঘোষণা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
24 MAY 2023 3:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৫ মে'ৰ সন্ধিয়া ৭ বজাত ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে খেল’ ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্চিটি গেমছ, ২০২২ৰ আৰম্ভণি ঘোষণা কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশত ক্ৰীড়াৰ সংস্কৃতি গঢ়ি তোলা আৰু যুৱক-যুৱতীসকলক ক্ৰীড়াৰে জড়িত হ’বলৈ উৎসাহিতকৰণত অধিক গুৰুত্ব আৰোপ কৰি আহিছে। উদীয়মান ক্ৰীড়াবিদসকলক সহায় কৰিবলৈ চৰকাৰে ভিন্ন আঁচনি ৰূপায়ণ কৰিছে আৰু দেশৰ ক্ৰীড়া বাতাবৰণক সুদৃঢ়কৰণৰ বাবে প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে। খেল’ ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্চিটি গেমছৰ আয়োজন এই দিশত আন এক পদক্ষেপ।
এই বৰ্ষৰ খেল’ ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্চিটি গেমছৰ তৃতীয় সংস্কৰণ ২৫ মে’ ৰপৰা ৩ জুনলৈ উত্তৰ প্ৰদেশত অনুষ্ঠিত হ’ব। বাৰাণসী, গোৰখপুৰ, লক্ষ্নৌ আৰু গৌতম বুদ্ধ নগৰত ইয়াৰ প্ৰতিযোগিতাসমূহ চলিব। এই গেমছত ২০০ ৰোধিক বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ৪৭৫০ জনৰো অধিক খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব। তেওঁলোকে ২১টা ক্ৰীড়াত যোগদান কৰিব। অহা ৩ জুনত বাৰাণসীত এই গেমছৰ সামৰণি অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হ’ব।
এই গেমছৰ শুভংকৰ হৈছে জিতু, উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাজ্যিক প্ৰাণী দল-হৰিণাৰ প্ৰেৰণাৰে ইয়াক ৰূপ দিয়া হৈছে।

Prime Minister's Office
PM to declare open the third edition of Khelo India University Games on 25th May
Games to witness participation of over 4750 athletes from more than 200 Universities, who will be competing in 21 sports
Mascot of the Games is named Jitu, which represents Swamp Deer (Barasingha) - the state animal of UP
Games to be held from 25th May to 3rd June
24 MAY 2023 3:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will declare open Khelo India University Games 2022 on 25th May at 7 PM via video conferencing.
Prime Minister has laid enormous focus on developing a culture of sports in the country and encouraging youth to take up sports. Various schemes have been launched by the government to support budding sportsmen and efforts have been put in to strengthen the sports ecosystem in the country. The organisation of Khelo India University Games is another step in this direction.
This year, the third edition of Khelo India University Games will be held from 25th May to 3rd June in Uttar Pradesh. These competitions will be organised in Varanasi, Gorakhpur, Lucknow and Gautam Buddha Nagar. The Games will witness participation of over 4750 athletes from more than 200 Universities, who will be competing in 21 sports. The closing ceremony of the Games will be held in Varanasi on 3rd June.
The mascot of the Games is named Jitu, which represents Swamp Deer (Barasingha) - the state animal of Uttar Pradesh.