প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মে ২৫দা ৩শুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতি গেম হৌদোক্কনি
গেমস অসিদা য়ুনিভর্সিতি ২০০ হেনবগী শান্নরোয় ৪৭৫০ হেনবা শরুক য়াদুনা মশান্না ২১দা লাম্বা তৌনগনি
গেমস অসিগী মাস্কোত জিতু হায়না কৌরে, মসি য়ু.পি রাজ্যগী স্তেৎ এনিমেল শ্বাম্প দিয়ার(বরাসিংহ)না ওইরে
গেমস অসি মে ২৫দগী জুন ৩ ফাওবা পাংথোক্কনি
24 MAY 2023 3:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ২৫গী নুমিদাংগী পুং ৭ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতি গেমস ২০২২ হৌদোক্কনি।
লৈবাক অসিদা শান্ন-খোৎনবা চাউখৎনবা অমসুং নহারোলশিং শানবদা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎনবা কলচর অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা মীৎয়েং চঙলি। ইনখৎলক্লিবা শান্নরোয়শিং য়োকখৎনব সরকারনা স্কিম কয়া হৌদোক্লে অমসুং লৈবাক অসিদা শান্নবগী ফিবম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থবক কয়া পায়খৎলে। খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতি গেমস অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি।
চহি অসিদা, ৩শুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতি গেম উত্তর প্রদেসতা মে ২৫দগী জুন ৩ ফাওবা পাংথোক্কনি। শান্নবগী থৌরমশিং বরানসী, গোরাখপুর, লখনৌ অমসুং গৌতম বুদ্ধ নগরদা পাংথোক্কনি। গেমস অসিদা য়ুনিভর্সিতি ২০০ হেনবগী শান্নরোয় ৪৭৫০ হেনবা শরুক য়াদুনা মশান্না ২১দা লাম্বা তৌনগনি। জুন ৩দা বরানসীদা গেমস লোইশিনবগী থৌরম পাংথোক্কনি।
গেমস অসিগী মাস্কোত জিতু হায়না কৌরে, মসি য়ু.পি রাজ্যগী স্তেৎ এনিমেল শ্বাম্প দিয়ার(বরাসিংহ)না ওইরে।

Prime Minister's Office
PM to declare open the third edition of Khelo India University Games on 25th May
Games to witness participation of over 4750 athletes from more than 200 Universities, who will be competing in 21 sports
Mascot of the Games is named Jitu, which represents Swamp Deer (Barasingha) - the state animal of UP
Games to be held from 25th May to 3rd June
24 MAY 2023 3:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will declare open Khelo India University Games 2022 on 25th May at 7 PM via video conferencing.
Prime Minister has laid enormous focus on developing a culture of sports in the country and encouraging youth to take up sports. Various schemes have been launched by the government to support budding sportsmen and efforts have been put in to strengthen the sports ecosystem in the country. The organisation of Khelo India University Games is another step in this direction.
This year, the third edition of Khelo India University Games will be held from 25th May to 3rd June in Uttar Pradesh. These competitions will be organised in Varanasi, Gorakhpur, Lucknow and Gautam Buddha Nagar. The Games will witness participation of over 4750 athletes from more than 200 Universities, who will be competing in 21 sports. The closing ceremony of the Games will be held in Varanasi on 3rd June.
The mascot of the Games is named Jitu, which represents Swamp Deer (Barasingha) - the state animal of Uttar Pradesh.