মন্ত্রীমন্দল
আই.তি হার্দৱায়রগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ স্কিম-২.০ মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
17 MAY 2023 3:58PM by PIB Imphal
লুপা করোর ১৭,০০০গী বজেৎকী শেনফম অমগা লোয়ন্না আই.তি হার্দৱায়রগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ স্কিম-২.০ ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
কনতেক্স:
-
- হৌখিবা চহি ৮দা ভারত্তা ইলেক্ত্রোনিক্স মেনুফেকচরিং চাদা ১৭ সি.এ.জি.আরগা লোয়ন্না ফিবম ফগৎলকপা উরে। চহি অসিদা হিরম অসি য়ু.এস দোল্লর বিল্লিয়ন(লুপা করোর লাখ ৯ রোম)গী পোৎথোক হেন্না পুথোকপা ঙমখ্রে।
- ভারত মালেমদা অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা মোবাইল ফোন শাবা লৈবাক অমা ওইরে। চহি অসিদা লুপা করোর লিশিং ৯০ (য়ু.এস দোল্লর বিল্লিয়ন ১১)গী মোবাইল ফোনশিং মপান লৈবাকশিংদা থাদোকখ্রে।
- ভারত্তা মালেমগী ইলেক্ত্রোনিক্স মেনুফেকচরিংগী থবকশিং লাকপা হৌরে অমসুং ভারত মরুওইবা ইলেক্ত্রোনিক্স মেনুফেকচরিং লৈবাক অমা ওইরক্লে।
- মোবাইল ফোনশিংগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ স্কিম মাইপাকপদা য়ুম্ফম ওইদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা আই.তি হার্দৱায়রগী পি.এল.আই স্কিম ঙসি অয়াবা পীরে।
মরুওইবা শক্তমশিং :
-
- আই.তি হার্দৱায়রগী পি.এল.আই স্কিম ২.০না লেপ্তোপশিং, তেব্লেদশিং, ওল-ইন-ৱান পি.সিশিং, সর্ভরশিং অমসুং উলত্রা স্মোল ফোর্ম ফেক্তর দিভাইসশিং য়াওরে।
- স্কিম অসিগী লুপা করোর ১৭,০০০ কাইথোক্লে
- স্কিম অসিগী মতম চহি ৬ নি
- ইনক্রিমেন্তেল প্রদক্সন লুপা লাখ করোর ৩.৩৫ ওইরবা য়াই হায়না পানরি
- ইনক্রিমেন্তেল ইনভেস্তমেন্ত লুপা করোর ২,৪৩০ ওইগনি হায়না পানরি
- থকথেংন্না থবক ৭৫,০০০ পীগনি হায়না পানরি
কান্নবা:
-
- মালেমগী মরুওইবা লৈবাকশিংদা ভারত থাজবা য়ারবা সপ্লাই চেন পার্তনর অমা ওইরক্লি। ভারত্তা মখোয়গী মেনুফেকচরিং ফেসিলিতিশিং লিংখৎপা অচৌবা আই.তি হার্দৱায়র কম্পেনিশিংনা পাম্লে। মসিনা লৈবাক মনুংদা লৈরিবা আই.তি সর্বিস ইন্দস্ত্রিনা মখা তানা মতেং পাংলে।
ভারত্তা লৈবা ফেসিলিতি অমদগী অমসুং ভারত অসি এক্সপোর্ত হব অমা ওইনা শেমগৎতুনা লৈবাক মনুংগী কৈথেলদা পোৎথোকশিং ফংহনবা অচৌবা কম্পেনিশিংনা পাম্লে।

Cabinet
Cabinet approves Production Linked Incentive Scheme – 2.0 for IT Hardware
17 MAY 2023 3:58PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi, today approved the Production Linked Incentive Scheme 2.0 for IT Hardware with a budgetary outlay Rs. 17,000 crore.
Context:
-
- Electronics manufacturing in India has witnessed consistent growth with 17% CAGR in last 8 years. This year it crossed a major benchmark in production – 105 billion USD (about Rs 9 lakh crore)
- India has become the world’s second largest manufacturer of mobile phones. Exports of mobile phones crossed a major milestone of 11 billion USD this year (about Rs 90 thousand crore)
- The global electronics manufacturing ecosystem is coming to India, and India is emerging as a major electronics manufacturing country
- Building on the success of Production Linked Incentive scheme (PLI) for mobile phones, the Union Cabinet today approved PLI Scheme 2.0 for IT hardware
Salient features:
-
- PLI Scheme 2.0 for IT hardware covers laptops, tablets, all-in-one PCs, servers and ultra small form factor devices
- The budgetary outlay of the scheme is Rs. 17,000 crore
- The tenure of this scheme is 6 years
- Expected incremental production is Rs. 3.35 Lakh crore
- Expected incremental investment is Rs. 2,430 crore
- Expected incremental direct employment is 75,000
Significance:
-
- India is emerging as a trusted supply chain partner for all global majors. Large IT hardware companies have shown keen interest in establishing manufacturing facilities in India. This is further supported by strong IT services industry having good demand within the country.
Most majors would like to supply domestic markets within India from a facility situated in India as well as make India an export hub.