Prime Minister's Office
PM to participate in programme marking 20 years of SWAGAT initiative on 27th April
SWAGAT was started by PM in 2003, as the then CM of Gujarat
It was a first of its kind tech-based grievance redressal programme in the country
Reflected early realisation by the then CM Modi of the potential of technology to solve people’s problems
Uniqueness of SWAGAT is that it helps common man air his grievances directly to CM
It enhances ease of living by ensuring grievance redressal in quick, efficient and time-bound manner
Over 99% of grievances resolved till date
25 APR 2023 5:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in a programme marking 20 years of completion of the SWAGAT initiative in Gujarat on 27th April at 4 PM via video conferencing. During the event, Prime Minister will also interact with the past beneficiaries of the scheme. Gujarat government is celebrating SWAGAT Saptah, on successful completion of 20 years of the initiative.
SWAGAT (State Wide Attention on Grievances by Application of Technology) was started by the Prime Minister in April 2003, when he was the Chief Minister of Gujarat. The start of the programme was driven by his belief that the foremost responsibility of a Chief Minister is to solve the problems of the people of his State. With this resolve, along with the early realisation of the potential of technology to promote ease of living, the then CM Modi launched a first of its kind tech-based grievance redressal programme.
The main purpose of this programme was to act as a bridge between the citizens and the government using technology by solving their day-to-day grievances in a quick, efficient and time-bound manner. Over time, SWAGAT brought about a transformative impact in the lives of people and became an effective tool to solve woes in a paperless, transparent and hassle-free manner.
The uniqueness of SWAGAT is that it helps common man air his grievances directly to the Chief Minister. It is held on the fourth Thursday of every month wherein the Chief Minister interacts with citizens for grievance redressal. It has been instrumental in bridging the gap between people and government through prompt resolution of grievances. Under the programme, it is ensured that every applicant is informed of the decision. Proceedings of all applications are available online. More than 99% of grievances submitted till date have been resolved.
The SWAGAT Online Programme has four components: the State SWAGAT, District SWAGAT, Taluka SWAGAT and Gram SWAGAT. The Chief Minister himself attends public hearings during State SWAGAT. The District Collector is in charge of District SWAGAT while the Mamlatdar and a Class-1 Officer head the Taluka SWAGAT. In Gram SWAGAT, citizens file the application from 1st to 10th of every month to the Talati/Mantri. These are included in the Taluka SWAGAT program for redressal. In addition, a Lok Fariyad program is also operational for citizens wherein they file their grievances at the SWAGAT Unit.
The SWAGAT Online Programme has been given various awards over the years, including the United Nations Public Service Award in 2010 for improving transparency, accountability and responsiveness in public service.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ২৭দা শ্বাগত চহি ২০ মপুংফারকপগী থৌরম শরুক য়াগনি
গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা, ২০০৩দা প্রধান মন্ত্রীনা শ্বাগত হৌদোকখি
মসি লৈবাক অসিদা অহানবা মখলগী তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা অৱাবা কোকহন্নবা থৌরম অমনি
মীয়ামগী অৱাবশিং কোকহন্নবা তেক্নোলোজিগী কান্নবশিং মতম অদুদা চীফ মিনিস্তর মোদীনা ঙন্না খঙখিবগী মমি তারে
শ্বাগতকী অঙকপা মগুন অমনা থবক অসিনা মীচম মীয়াম্না মখোয়গী অৱাবশিং হকথেংন্না চীফ মিনিস্তরদা ফোঙদোকপদা মতেং পাংখি
অথুবা মতমদা, নিংথিনা অমসুং অকক্নবা মতমগী মনুংদা অৱাবশিং কোকহন্দুনা মসিনা হিংবদা লাইহল্লে
হৌজিক ফাওবা অৱাবা চাদা ৯৯ হেন্না কোকহল্লে
25 APR 2023 5:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ২৭তা নুংথিলগী পুং ৪ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা গুজরাত্তা শ্বাগত চহি ২০ মপুংফারকপগী থৌরম অমা শরুক য়াগনি।থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা স্কিম অসিগী কান্নবা ফংখ্রবা মীওইশিংগসু উনগনি। থবক অসি মাইপাক্না চহি ২০ মপুংফারকপগী শ্বাগত শাপ্তা থৌরম গুজরাত সরকারনা পাংথোক্লি।
মহাক্না গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা, ২০০৩দা প্রধান মন্ত্রীনা শ্বাগত(স্তেৎ ৱাইদ এত্তেন্সন ওন গ্রিভান্সেস বাই এপ্লিকেসন ওফ তেক্নোলোজি) হৌদোকখি। চীফ মিনিস্তর অমগী থৌদাং অসি মহাক্কী রাজ্য অদুগী মীয়ামগী অৱাবশিং কোকহনবনি হায়বা মহাক্কী থাজবা অসিনা মাংজিল থাদুনা থৌরম অসি হৌদোকখিবনি। ৱারেপ অসিগা লোয়ন্না, হিংবদা লাইবা হেনগৎহন্নবা তেক্নোলোজিগী শীজিন্নফম ঙন্না খঙবদগী, মতম অদুগী চীফ মিনিস্তর মোদীনা লৈবাক অসিদা অহানবা মখলগী তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা অৱাবা কোকহন্নবা থৌরম অসি হৌদোকখিবনি।
মীয়াম্না নোংম-নোংমগী ওইনা থেংনরিবা অৱাবশিং অথুবা মতমদা, নিংথিনা অমসুং অকক্নবা মতমগী মনুংদা তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা কোহন্নবা পান্দমদা থৌরম অসিনা মীয়াম অমসুং সরকারগী মরক্তা থোং অমা ওইনা থবক তৌরি। শ্বাগতনা মীয়ামগী পুন্সিদা অওনবা অমা পুরক্লে অমসুং চে য়াওদনা, অরোন-অথুপ লৈতনা অমসুং অৱাবা লৈতনা অৱাবা কোকহন্নবা অফবা খুৎলায় অমা ওইরে।
শ্বাগতকী অঙকপা মগুন অমনা থবক অসিনা মীচম মীয়াম্না মখোয়গী অৱাবশিং হকথেংন্না চীফ মিনিস্তরদা ফোঙদোকপদা মতেং পাংবা অসিনি। থৌরম অসি থা খুদিংগী মরিশুবা শগোলশেল নুমিত্তা পাংথোকই অমসুং অৱাবশিং কোকহন্নবা চীফ মিনিস্তরনা মীয়ামগা ৱারি শান্নখি। অৱাবশিং মপুংফানা কোকহন্দুনা মসিনা মীয়াম অমসুং সরকারগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা অদু মেনশীল্লি। থৌরম অসিগী মখাদা, ৱাকৎলক্লিবা মীওই খুদিংমক্তা সরকারনা লৌখিবা ৱারেপ অদু খঙহনখি। এপ্লিকেসন খুদিংমক্কী পায়খৎখিবা থবকশিং ওনলাইন্দা ফংহল্লি। হৌজিক ফাওবদা ৱাকৎ লাকখিবা অৱাবশিংগী চাদা ৯৯ কোকহনখ্রে।
শ্বাগত ওনলাইন প্রোগ্রামদা মচাক মরি য়াওরি: স্তেৎ শ্বাগত, দিস্ত্রিক শ্বাগত, তালুকা শ্বাগত অমসুং গ্রাম শ্বাগত। স্তেৎ শ্বাগতকী মীয়ামগা উনবা থৌরমদা চীফ মিনিস্তর মশামক শরক য়াখি। দিস্ত্রিক কলেক্তরনা দিস্ত্রিক শ্বাগতকী থৌদাং লৌখি অমসুং মাম্লাতদার অমসুং ক্লাস-১ ওফিসার অমনা তালুকা শ্বাগতকী থৌদাং লৌখি। গ্রাম শ্বাগত্তা মীয়াম্না থা খুদিংগী তাং ১দগী তাং ১০ ফাওবা মীয়াম্না তালাতি/মন্ত্রিদা এপ্লিকেসনশিং পীশিনখি। হায়রিবা থবকশিং অসি তালুকা শ্বাগত থৌরমদা অৱাবা কোকহন্নবা য়াওহনখি। মসিগী মথক্তা, লোক ফরিয়াদ থৌরম অসি মীয়াম্না মখোয়গী অৱাবশিং শ্বাগত য়ুনিত অমদা পীশিন্নবা থৌরম্নি।
অরোন-অথুপ লৈতনা, মরম চানা অমসুং থৌদাং খঙনা থবক পাংথোকপগীদমক শ্বাগত ওনলাইন প্রোগ্রামনা য়ুনাইতেদ নেসন্স পব্লিক সর্বিস এৱার্দ ২০১০ য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মনা কয়া ফংখ্রে।