Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh, Kerala, Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu on 24th and 25th April
PM to inaugurate and lay foundation stone of projects worth over Rs. 25,000 crores
PM to participate in National Panchayati Raj Day celebrations at Rewa
PM to inaugurate integrated eGramSwaraj and GeM portal for public procurement at Panchayat level and also hand over around 35 lakh SVAMITVA Property Cards
PM to participate in programme marking ‘Griha Pravesh’ of more than 4 lakh beneficiaries under PMAY–G
PM to flag off Kerala’s first Vande Bharat Express
PM to dedicate Kochi Water Metro
PM to dedicate NAMO Medical Education & Research Institute in Silvassa
PM to dedicate Devka Seafront in Daman
21 APR 2023 3:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh, Kerala, Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu on 24th and 25th April, 2023.
At around 11:30 AM on 24th April, Prime Minister will attend a programme marking National Panchayati Raj Day in Rewa, Madhya Pradesh, where he will lay the foundation stone and dedicate to the nation projects worth around Rs. 17,000 crores.
On 25th April at around 10:30 AM, Prime Minister will flag off Vande Bharat Express at Thiruvananthapuram Central Railway Station. Thereafter, at around 11 AM, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate to the nation, development projects worth more than Rs. 3200 crore, at Central Stadium, Thiruvananthapuram.
At around 4 PM, Prime Minister will visit NAMO Medical Education & Research Institute and at around 4:30 PM, he will lay the foundation stone and dedicate to the nation various development projects worth more than Rs. 4850 crores at Silvassa, Dadra and Nagar Haveli. Thereafter, at around 6 PM, Prime Minister will inaugurate the Devka Seafront at Daman.
PM in Rewa
Prime Minister will participate in the celebration of National Panchayati Raj Day and address all the Gram Sabhas and Panchayati Raj Institutions across the country.
During the event, Prime Minister will inaugurate an integrated eGramSwaraj and GeM portal for public procurement at Panchayat level. The objective of eGramSwaraj – Government eMarketplace integration is to enable the Panchayats to procure their goods and services through GeM, leveraging the eGramSwaraj platform.
With the aim of taking forward people's participation towards ensuring saturation of schemes of the government, Prime Minister will unveil a campaign named “विकास की ओर साझे क़दम”. The theme of the campaign will be inclusive development, with focus on reaching the last mile.
Prime Minister will hand over around 35 lakh SVAMITVA Property Cards to beneficiaries. Post this programme, around 1.25 crore property cards would have been distributed under SVAMITVA Scheme in the country, including those distributed here.
Taking a step towards fulfilling the vision of achieving 'Housing for All', Prime Minister will participate in programme marking the ‘Griha Pravesh’ of more than 4 lakh beneficiaries under Pradhan Mantri Awaas Yojana–Gramin.
Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of various railway projects worth around Rs. 2300 crores. The projects that will be dedicated include 100 percent rail electrification in Madhya Pradesh, along with various doubling, gauge conversion and electrification projects. Prime Minister will lay the foundation stone of redevelopment of Gwalior station.
Prime Minister will also lay the foundation stone of projects worth about Rs.7,000 crore under the Jal Jeevan Mission.
PM in Thiruvananthapuram
Prime Minister will flag off Kerala’s first Vande Bharat Express between Thiruvananthapuram and Kasargod at Thiruvananthapuram Central Station. The train will cover 11 Districts namely Thiruvananthapuram, Kollam, Kottayam, Ernakulam, Thrissur, Palakkad, Pathanamthitta, Malappuram, Kozhikode, Kannur and Kasargod.
Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various projects to the nation worth more than Rs. 3200 crores. Prime Minister will dedicate the Kochi water metro to the nation. This one of its kind project connects 10 islands around Kochi through battery-operated electric hybrid boats for seamless connectivity with Kochi city. Apart from Kochi Water Metro, rail electrification of Dindigul-Palani-Palakkad section will also be dedicated by the Prime Minister.
During the event, Prime Minister will also lay the foundation of various rail projects including redevelopment of Thiruvananthapuram, Kozhikode, Varkala Sivagiri railway stations; comprehensive development of Thiruvananthapuram area including Nemon and Kochuveli and increasing of sectional speed of Thiruvananthapuram-Shoranur section.
Apart from this, Prime Minister will lay the foundation stone of Digital Science Park in Thiruvananthapuram. Digital Science Park is envisaged as a key research facility to develop digital products and services by industry and business units in collaboration with the academia. As a third generation Science Park, the Digital Science Park will house common facilities to support development of products in the area of Industry 4.0 Technologies like AI, Data Analytics, Cyber Security, Smart Materials etc. The state of the art basic infrastructure will support high end applied research by industries and co-development of products in association with the Universities. Initial investment for Phase-1 of the project is around Rs. 200 crore while the total project outlay has been estimated at around Rs.1515 Crore.
PM in Silvassa and Daman
Prime Minister will visit and dedicate NAMO Medical Education & Research Institute in Silvassa, foundation stone of which was also laid by the Prime Minister himself in January, 2019. It will bring in transformation in healthcare services for the citizens of the Union Territory of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu. The state of the art medical college includes latest research centres, a 24x7 Central library equipped with access to national and international journals, specialised medical staff, medical labs, smart lecture halls, research labs, anatomy museum, a club house, sports facilities as well as residences for students and faculty members.
Thereafter, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate 96 projects worth more than Rs. 4850 crores to the nation at Sayli ground, Silvassa. The projects include government schools at Morkhal, Kherdi, Sindoni and Masat of Dadra and Nagar Haveli District; beautification, strengthening and widening of various roads in Dadra and Nagar Haveli district; government schools at Ambawadi, Pariyari, Damanwada, Khariwad and Government Engineering College, Daman; fish market and shopping complex at Moti Daman and Nani Daman and augmentation of water supply scheme in Nani Daman, among others.
Prime Minister will dedicate to the nation, Devka Seafront in Daman. The 5.45 km Seafront built at a cost of around Rs. 165 crores is one of its kind coastal promenade in the country. The Seafront is expected to boost the local economy and attract more tourists to the region, making it a hub for leisure and recreation activities. The Seafront has been transformed to a world class tourist destination. It includes smart lighting, parking facilities, gardens, food stalls, recreational areas and provision for luxury tent cities in future.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
24 ଏବଂ 25 ଏପ୍ରିଲରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, କେରଳ, ଦାଦ୍ରା ଏବଂ ନାଗର ହାଭେଳି ଏବଂ ଡାମନ ଓ ଡିୟୁକୁ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25,000 କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ରେୱା ଠାରେ ଜାତୀୟ ପଞ୍ଚାୟତ ରାଜ ଦିବସ ଉତ୍ସବରେ ଭାଗ ନେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପଞ୍ଚାୟତ ସ୍ତରରେ ସାଧାରଣ କ୍ରୟ ପାଇଁ ଇଣ୍ଟିଗ୍ରେଟେଡ୍ ଇଗ୍ରାମ ସ୍ବରାଜ ଏବଂ ଜିଇଏମ୍‌ ପୋର୍ଟାଲକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ପ୍ରାୟ 35 ଲକ୍ଷ ସ୍ବାମିତ୍ବ ପ୍ରପର୍ଟି କାର୍ଡ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବେ
ପିଏମଏୱାଇ-ଜି ଅଧୀନରେ 4 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ‘ଗୃହ ପ୍ରବେଶ’କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
କେରଳର ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
କୋଚି ୱାଟର ମେଟ୍ରୋକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସିଲଭାସାରେ ନମୋ ମେଡିକାଲ ଏଜୁକେସନ୍ ଆଣ୍ଡ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡାମନରେ ଦେବକା ସିଫ୍ରଣ୍ଟ କୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ
21 APR 2023 3:02PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 24 ଏବଂ 25 ଏପ୍ରିଲ, 2023 ରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, କେରଳ, ଦାଦ୍ରା ଏବଂ ନାଗର ହାଭେଳି ଏବଂ ଡାମନ ଓ ଡିୟୁ ଗସ୍ତ କରିବେ।
24 ଏପ୍ରିଲ ଦିନ ପ୍ରାୟ 11:30 ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ରେୱା ଠାରେ ଜାତୀୟ ପଞ୍ଚାୟତ ରାଜ ଦିବସ ପାଳନ ଅବସରରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ, ଯେଉଁଠାରେ ସେ ପ୍ରାୟ 17,000 କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରି ଦେଶ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ।
25 ଏପ୍ରିଲ୍ ଦିନ ପ୍ରାୟ 10:30 ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ। ଏହା ପରେ, ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ୍ ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ପ୍ରାୟ 11 ଟା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 3200 କୋଟି ଟଙ୍କା ରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଦେଶ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ।
ପ୍ରାୟ 4 ଟା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାମୋ ମେଡିକାଲ୍ ଏଜୁକେସନ୍ ଆଣ୍ଡ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ ପ୍ରାୟ 4:30 ସମୟରେ ସେ ସିଲଭାସା, ଦାଦ୍ରା ଏବଂ ନାଗର ହାଭେଳିରେ ମୂଳଦୁଆ ପକାଇ ଦେଶକୁ 4850 ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ଏହା ପରେ, ପ୍ରାୟ 6 ଟା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡ଼ାମନରେ ଦେବକା ସିଫ୍ରଣ୍ଟ ଉଦଘାଟନ କରିବେ।
ରେୱା ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଜାତୀୟ ପଞ୍ଚାୟତିରାଜ ଦିବସ ପାଳନ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ଏବଂ ଦେଶର ସମସ୍ତ ଗ୍ରାମ ସଭା ଏବଂ ପଞ୍ଚାୟତ ରାଜ ଅନୁଷ୍ଠାନକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଞ୍ଚାୟତ ସ୍ତରରେ ସାଧାରଣ କ୍ରୟ ପାଇଁ ଏକ ସମନ୍ୱିତ ଇଗ୍ରାମ ସ୍ୱରାଜ ଏବଂ ଜିଏମ୍ ପୋର୍ଟାଲର ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ଇଗ୍ରାମ ସ୍ବରାଜ ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ସରକାରୀ ଇ ମାର୍କେଟପ୍ଲେସ୍ ଏକୀକରଣ ହେଉଛି ପଞ୍ଚାୟତମାନଙ୍କୁ ଜିଇଏମ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ସେମାନଙ୍କର ସାମଗ୍ରୀ ଏବଂ ସେବା କ୍ରୟ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିବା ସହିତ ଇଗ୍ରାମ ସ୍ବରାଜ ପ୍ଲାଟଫର୍ମକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଏହାକୁ ତ୍ବରାନ୍ବିତ କରିବ।
ସରକାରଙ୍କ ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟକାରୀକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଦିଗରେ ଲୋକଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣକୁ ଆଗକୁ ନେବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ବିକାଶ କି ଔର ସାଝେ କଦମ‘ନାମକ ଏକ ଅଭିଯାନ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ। ଅଭିଯାନର ବିଷୟବସ୍ତୁ ହେଉଛି ଶେଷ ମାଇଲରେ ପହଞ୍ଚିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ସମନ୍ବିତ ବିକାଶ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରାୟ 35 ଲକ୍ଷ ସ୍ବାମୀତ୍ବ ସମ୍ପତ୍ତି କାର୍ଡ ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବେ। ଏହି ପ୍ରୋଗ୍ରାମ ପରେ, ପ୍ରାୟ 1.25 କୋଟି ସମ୍ପତ୍ତି କାର୍ଡ଼କୁ ସ୍ବାମୀତ୍ବ ସ୍କିମ୍ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଦେଶରେ ବଣ୍ଟନ କରାଯିବ ଯେଉଁଥିରେ ଏଠାରେ ବଣ୍ଟନ କରାଯାଇଥିବା କାର୍ଡ଼ ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ରହିଛି।
'ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଗୃହ' ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆୱାସ ଯୋଜନା - ଗ୍ରାମିନ ଅଧୀନରେ 4 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ 'ଗୃହ ପ୍ରବେଶ' କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରାୟ 2300 କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ ଓ ଦେଶକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ଶତପ୍ରତିଶତ ରେଳ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ଡବଲିଂ, ଗେଜ୍ ରୂପାନ୍ତର ଏବଂ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ | ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗ୍ୱାଲିଅର୍ ଷ୍ଟେସନର ପୁନଃନିର୍ମାଣର ମୂଳଦୁଆ ପକାଇବେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଲ ଜୀବନ ମିଶନ ଅଧୀନରେ ପ୍ରାୟ 7,000 କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ ମଧ୍ୟ କରିବେ।
ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଷ୍ଟେସନରେ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍ ଏବଂ କାସରଗୋଡ୍ ମଧ୍ୟରେ କେରଳର ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ। ଏହି ଟ୍ରେନରେ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍, କୋଲାମ, କୋଟାୟାମ, ଏର୍ନାକୁଲମ୍, ଥ୍ରୀସୁର, ପାଲକ୍କଡ, ପଠାନମଥିଟ୍ଟା, ମାଲାପୁରାମ, କୋଜିକୋଡେ, କନ୍ନୁର ଏବଂ କାସରଗୋଡ ଭଳି 11 ଟି ଜିଲ୍ଲା ସାମିଲ୍ ରହିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭିତ୍ତି ପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ ଏବଂ 3200 କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଦେଶ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୋଚି ଜଳ ମେଟ୍ରୋକୁ ଦେଶ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ଏହା ଏପରି ଏକ ପ୍ରକାର ପ୍ରକଳ୍ପ ଯାହା କୋଚି ସହର ସହିତ ନିରବିହୀନ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ବ୍ୟାଟେରୀ ଚାଳିତ ବୈଦ୍ୟୁତିକ ହାଇବ୍ରିଡ୍ ଡଙ୍ଗା ମାଧ୍ୟମରେ କୋଚିର 10 ଟି ଦ୍ୱୀପକୁ ସଂଯୋଗ କରିଥାଏ। କୋଚି ୱାଟର ମେଟ୍ରୋ ବ୍ୟତୀତ ଦିଣ୍ଡିଗୁଲ-ପାଲାନି-ପାଲକଡ଼ ବିଭାଗର ରେଳ ବିଦ୍ୟୁତିକରଣ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଉତ୍ସର୍ଗ କରାଯିବ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍, କୋଜିକୋଡେ, ଭର୍କାଲା ଶିବଗିରି ରେଳ ଷ୍ଟେସନର ପୁନ ନିର୍ମାଣ ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ; ନେମନ୍ ଏବଂ କୋଚୁଭେଲି ସମେତ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍ ଅଞ୍ଚଳର ବ୍ୟାପକ ବିକାଶ ଏବଂ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମ୍-ଶୋରାନୁର ବିଭାଗର ବିଭାଗୀୟ ଗତି ବୃଦ୍ଧି ହେବ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଥିରୁବନନ୍ତପୁରମରେ ଡିଜିଟାଲ ସାଇନ୍ସ ପାର୍କର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ। ଏକାଡେମୀ ସହଯୋଗରେ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟ ୟୁନିଟ୍ ଦ୍ବାରା ଡିଜିଟାଲ୍ ଉତ୍ପାଦ ଏବଂ ସେବା ବିକାଶ ପାଇଁ ଡିଜିଟାଲ୍ ସାଇନ୍ସ ପାର୍କ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅନୁସନ୍ଧାନ ସୁବିଧା ଭାବରେ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇଛି। ଏକ ତୃତୀୟ ପୀଢ଼ିର ସାଇନ୍ସ ପାର୍କ ଭାବରେ, ଡିଜିଟାଲ୍ ସାଇନ୍ସ ପାର୍କରେ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟ୍ରି 4.0 ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ପରି ଏଆଇ, ଡାଟା ଆନାଲିଟିକ୍ସ, ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା, ସ୍ମାର୍ଟ ସାମଗ୍ରୀ ଇତ୍ୟାଦି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉତ୍ପାଦର ବିକାଶ ପାଇଁ ସାଧାରଣ ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ ହେବ | ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଉଦ୍ୟୋଗ ଦ୍ବାରା ଉଚ୍ଚ ସ୍ତରୀୟ ଗବେଷଣାକୁ ସମର୍ଥନ କରିବ ଏବଂ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ମିଳିତ ଭାବରେ ଉତ୍ପାଦଗୁଡିକର ସହ-ବିକାଶ କରାଯିବ। ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପାଇଁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ବିନିଯୋଗ ପ୍ରାୟ 200 କୋଟି ଟଙ୍କା ହୋଇଥିବାବେଳେ ସମୁଦାୟ ପ୍ରକଳ୍ପର ଆକଳନ ପ୍ରାୟ 1515 କୋଟି ଟଙ୍କା ହେବ ବୋଲି ଆକଳନ କରାଯାଇଛି।
ସିଲଭାସା ଏବଂ ଡାମନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସିଲଭାସାସ୍ଥିତ ନମୋ ମେଡିକାଲ ଏଜୁକେସନ୍ ଆଣ୍ଡ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ ଦେଶକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ, ଯାହାର ଶିଳାନ୍ୟାସ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ବାରା ଜାନୁଆରୀ, 2019 ରେ କରା ଯାଇଥିଲା। ଏହା ଦାଦ୍ରା ଓ ନାଗର ହାଭେଲି ଏବଂ ଡାମନ ଓ ଡିୟୁ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କର ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ସୁବିଧାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ। ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ମେଡିକାଲ କଲେଜରେ ରହିଛି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଗବେଷଣା କେନ୍ଦ୍ର, ଜାତୀୟ ତଥା ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପତ୍ରିକା, ବିଶେଷଜ୍ଞ ମେଡିକାଲ କର୍ମଚାରୀ, ମେଡିକାଲ ଲ୍ୟାବ, ସ୍ମାର୍ଟ ଲେକ୍ଚର ହଲ୍, ରିସର୍ଚ୍ଚ ଲ୍ୟାବ, ଆନାଟୋମି ସଂଗ୍ରହାଳୟ, ଏକ କ୍ଲବ ହାଉସ୍, କ୍ରୀଡା ସୁବିଧା ସହିତ ଏକ 24x7 କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଲାଇବ୍ରେରୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ଏହା ସହିତ ଛାତ୍ର ଏବଂ ଅଧ୍ୟାପିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଆବାସ ସୁବିଧା ମଧ୍ୟ ରହିଛି।
ଏହା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 4850 କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ଭିତ୍ତି ପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ ଏବଂ ସିଲଭାସା, ସାୟଲି ଗ୍ରାଉଣ୍ଡରେ ଦେଶକୁ 96 ଟି ପ୍ରକଳ୍ପ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକରେ ରହିଛି ମର୍କଲ, ଖେର୍ଡି, ସିନ୍ଦୋନି ଏବଂ ଦାଦ୍ରା ଏବଂ ନାଗର ହାଭେଲି ଜିଲ୍ଲାର ମାସାଟରେ ସରକାରୀ ବିଦ୍ୟାଳୟ; ଦାଦ୍ରା ଏବଂ ନାଗର ହାଭେଲି ଜିଲ୍ଲାର ବିଭିନ୍ନ ସଡ଼କକୁ ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟକରଣ, ଦୃଢ଼ୀକରଣ ଏବଂ ପ୍ରଶସ୍ତ କରିବା; ଅମ୍ବାବାଡି, ପାରିୟାରି, ଦାମନୱାଡା, ଖରିୱାଡର ସରକାରୀ ସ୍କୁଲ୍‌ ଏବଂ ସରକାରୀ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜ, ଦାମନ। ଏହା ସହିତ ମୋଟି ଦାମନ ଏବଂ ନାନି ଦାମନରେ ମାଛ ବଜାର ଏବଂ ସପିଂ କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସ ଏବଂ ନାନି ଦାମନରେ ଜଳ ଯୋଗାଣ ଯୋଜନାର ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ କରିବା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡାମନରେ ଦେବକା ସିଫ୍ରଣ୍ଟ ଦେଶ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ଦେଶର ଅନ୍ୟତମ ଉପକୂଳ ପ୍ରମୋନାଡ ଠାରେ ପାଖାପାଖି 165 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ 5.45 କିଲୋମିଟର ସାମୁଦ୍ରିକ ଫ୍ରଣ୍ଟ ନିର୍ମାଣ କରାଯିବ| ସମୁଦ୍ରକୂଳ ସ୍ଥାନୀୟ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳକୁ ଅଧିକ ପର୍ଯ୍ୟଟକଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିବ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅବକାଶ ଏବଂ ମନୋରଞ୍ଜନ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ ହବ୍ କରିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି | ସମୁଦ୍ରକୂଳକୁ ଏକ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ସ୍ଥଳୀରେ ପରିଣତ କରାଯାଇଛି। ଭବିଷ୍ୟତରେ ସ୍ମାର୍ଟ ଆଲୋକୀକରଣ, ପାର୍କିଂ ସୁବିଧା, ଉଦ୍ୟାନ, ଖାଦ୍ୟ ଷ୍ଟଲ୍, ମନୋରଞ୍ଜନ କ୍ଷେତ୍ର ଏବଂ ବିଳାସପୂର୍ଣ୍ଣ ଟେଣ୍ଟ ସହର ପାଇଁ ଏଥିରେ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ରହିଛି।