ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସହରୀ ଗ୍ୟାସ ବିତରଣ ନେଟୱାର୍କର ପ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସହରୀ ଗ୍ୟାସ୍ ବିତରଣ ନେଟୱାର୍କ ବର୍ତ୍ତମାନ ୬୩୦ ଜିଲ୍ଲାକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିଛି, ଯାହା ୨୦୧୪ ରେ ୬୬ ଥିଲା
05 APR 2023 4:12PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସେହି ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ସହରୀ ଗ୍ୟାସ ବିତରଣ ନେଟୱାର୍କର ପ୍ରଗତିରେ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ର ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀ ଏକ ଟୁଇଟରେ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ସୁବିଧାଜନକ ତଥା ସୁଲଭ ଇନ୍ଧନ ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ସହରୀ ଗ୍ୟାସ ବିତରଣ ନେଟୱାର୍କ ବ୍ୟାପକ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି । ୨୦୧୪ ରେ କେବଳ ୬୬ ଟି ଜିଲ୍ଲାରୁ ସିଜିଡି ନେଟୱାର୍କ ୨୦୨୩ ରେ ୬୩୦ ଜିଲ୍ଲାକୁ ସାମିଲ କରିଛି; ଘରୋଇ ପିଏନଜି ସଂଯୋଗ ସଂଖ୍ୟା ୨୦୧୪ ରେ ମାତ୍ର ୨୫.୪୦ ଲକ୍ଷ ଥିବାବେଳେ ବର୍ତ୍ତମାନ ୧୦୩.୯୩ ଲକ୍ଷ ହୋଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଟୁଇଟର ଜବାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି;
“ଏଗୁଡିକ ଭଲ ସଂଖ୍ୟା । ମୁଁ ଏହି ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରେ ଯେଉଁମାନେ ଏହି ଅର୍ନ୍ତଭୁକ୍ତିକୁ ସଫଳ କରିବା ପାଇଁ ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ପରିଶ୍ରମ କରିଥିଲେ ।”

Prime Minister's Office
PM appreciates strides in City Gas Distribution Network
City Gas Distribution Network now covers 630 districts, up from 66 in 2014
05 APR 2023 11:12AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi appreciated all those involved in City Gas Distribution Network for improving the coverage.
In a tweet Union Minister for Petroleum and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri informed that City Gas Distribution Network has taken massive strides to offer convenient & affordable fuel. From just 66 districts in 2014, CGD network covers 630 districts in 2023; taking the number of domestic PNG connections from merely 25.40 lakhs in 2014 to a whopping 103.93 lakhs now.
In reply to the tweet by Union Minister, the Prime Minister tweeted;
"These are good numbers. I appreciate all those who worked hard over the years to make this coverage happen."