প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা আৰু বহনক্ষম বিকাশৰ প্ৰতি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধভাৰতঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 MAR 2023 8:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা আৰু বহনক্ষম বিকাশৰ প্ৰতি ভাৰত প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ৷
কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰলিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীয়ে ভাৰত বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম শক্তি উপভোক্তা, তৃতীয় বৃহত্তম তেল উপভোক্তা, তৃতীয় বৃহত্তম এলপিজি উপভোক্তা, চতুৰ্থ বৃহত্তম এলএনজি আমদানিকাৰক, চতুৰ্থ বৃহত্তম শোধনাগাৰ আৰু চতুৰ্থ বৃহত্তম অটোম’বাইল বজাৰ হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ বিষয়ে কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ বিভাগৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীৰ এটা টুইট শ্বেয়াৰ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে টুইটযোগে কয়,
“শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা আৰু বহনক্ষম বিকাশৰ প্ৰতি ভাৰত প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ৷”

Prime Minister's Office
India is committed to self-reliance in energy and furthering sustainable growth: PM
15 MAR 2023 8:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remarked that India is committed to self-reliance in energy and furthering sustainable growth.
Sharing a tweet by Union Minister for Petroleum and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri about India becoming the world’s 3rd largest energy consumer, 3rd largest consumer of oil, 3rd largest LPG consumer, 4th largest LNG importer, 4th largest refiner and the 4th largest automobile market in the world, the Prime Minister tweeted;
“India is committed to self-reliance in energy and furthering sustainable growth.”