Ministry of Women and Child Development
Prime Minister to address Post Budget webinar of Ministry of Women and Child Development on “Economic Empowerment of Women” tomorrow
The webinar aims to brainstorm and firm up pathways for sustainable growth of women- owned and women-led business enterprises and develop a strategy and blueprint for implementation of the announcement made in the Union Budget 2023-24
Three break-out sessions under the themes Scaling up SHGs into large business enterprises/ collectives; Leveraging Technology & Finance; and Markets and Business Expansion will see extensive deliberations
09 MAR 2023 2:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the inaugural session of the post-budget webinar on “Economic Empowerment of Women” at 10 AM tomorrow. The webinar is being organized by Ministry of Women and Child Development and Ministry of Rural Development. It is part of a series of post-budget webinars being organized by the Government with an aim to brainstorm and firm up pathways for sustainable growth of women- owned and women-led business enterprises and develop a strategy and blueprint for implementation of the announcement.
Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, Union Minister of Rural Development, Shri Giriraj Singh, Minister of State of Women and Child Development, Shri Mahendrabhai Munjpara and other dignitaries and officials from public and private sectors would also join the inaugural session. This would be followed by a presentation from Secretary, Women and Child Development to set the tone of the webinar on budget implementation strategy.
Following the inaugural Session, three break-out sessions under the themes Scaling up SHGs into large business enterprises/ collectives; Leveraging Technology & Finance; and Markets and Business Expansion will see extensive deliberations on the subject by domain experts, the women self-help group federations and other participants. The break-out sessions are expected to come out with practical and implementable solutions.
The webinar will be joined by moderators, domain experts and speakers in the field. It will be webcast live. Participants of the webinar will include government functionaries, Women Self-Help Group members/ Federations, Representative of Public/ Private Sector Banks, Agri-Tech companies, Civil Society Organizations, academic institutions, members of Commerce and Industry Chambers, members of SRLM, and public at large.
The Budget Speech of Union Finance Minister pertained to Economic Empowerment of Women. The announcement stated that “remarkable success achieved by DAY-NRLM in mobilizing 81 lakh Self Help Groups, is to be taken to next stage of economic empowerment through formation of large producer enterprises or collectives by appropriate interventions in supply of raw materials, assistance for better design, quality, branding and marketing of their products, to scale up their operations in a professionally managed way in order to serve the large consumer markets, and turn few of them as ‘Unicorns”.
The break-out sessions will be followed by a Concluding Session, which will have presentations by moderators of each of the three breakout sessions in the presence of Secretaries of line Ministries/ Departments and other stakeholders followed by open discussion.
Click the link below to watch the event:
https://webcast.gov.in/mwcd

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা হয়েং নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী “ইকনোমিক এম্পাৱরমেন্ত ওফ ৱুমেন” হায়বা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
ৱেবিনার অসিনা নুপীনা মপু ওইবা অমসুং নুপীনা লমজিংবা বিজিনেস এন্তর্প্রাইসশিংগী সস্তেনেবল গ্রোথকী লম্বীশিংগী মতাংদা ব্রেনস্তোর্ম তৌনবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২৩-২৪দা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা লালোং অমসুং ব্ল্যুপ্রিন্ত শেম্নবা পান্দম থম্মি
এস.ঐচ.জি.শিংবু অচৌবা বিজিনেস এন্তর্প্রাইসশিং/কোল্লেক্তিবশিংদা স্কেল অপ তৌবা; তেক্নোলোজী অমসুং ফাইনান্স শীজিন্নবা; অমসুং মার্কেৎশিং অমসুং বিজিনেস এক্সপান্সন হায়বা থিমশিং অসিগী মখাদা পাঙথোক্কদবা ব্রেক-আউৎ সেসন অহুমগী মতাংদা কুপ্না খন্নবা উবা ফংগনি
09 MAR 2023 2:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা “ইকনোমিক এম্পাৱর্মেন্ত ওফ ৱুমেন” হায়বা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনারগী হৌদোকপগী সেসন্দা ৱা ঙাংগনি। ৱেবিনার অসি নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয় অমসুং খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না শিনবনি। মসি নুপীনা মপু ওইবা অমসুং নুপীনা লমজিংবা বিজিনেস এন্তর্প্রাইসশিংগী সস্তেনেবল গ্রোথকী লম্বীশিংগী মতাংদা ব্রেনস্তোর্ম তৌনবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা লালোং অমসুং ব্ল্যুপ্রিন্ত শেম্নবা পান্দম থম্বগা লোয়ননা সরকারনা পাঙথোকপা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনারশিংগী শিয়রশিংগী শরুক অমনি।
হৌদোকপগী থৌরমদা নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রীমতি স্মৃতি সুজিন ইরানি, খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী গিরিরাজ সিংহ, নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী মহেন্দ্রভাই মুঞ্জপরা অমসুং পব্লিক অমদি প্রাইবেৎ সেক্তরশিংদগী অতোপ্পা দিগনিতরীশিং অমসুং ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগনি। মসিগী মতুংদা বজেৎ ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা লালোংদা ৱেবিনার অসিগী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাংগী সেক্রেতরীনা প্রিজেন্তেসন অমা পীগনি।
হৌদোকপগী সেসন মতুংদা এস.ঐচ.জি.শিংবু অচৌবা বিজিনেস এন্তর্প্রাইসশিং/কোল্লেক্তিবশিংদা স্কেল অপ তৌবা; তেক্নোলোজী অমসুং ফাইনান্স শীজিন্নবা; অমসুং মার্কেৎশিং অমসুং বিজিনেস এক্সপান্সন হায়বা থিমশিং অসিগী মখাদা ব্রেক-আউৎ সেসন অহুম পাঙথোক্কনি মসিদা দোমেন এক্সপর্তশিং, নুপীগী সেল্ফ-হেল্প গ্রুপকী ফেদরেসনশিং অমসুং অতোপ্পা শরুক য়ারিবশিংনা হীরম অসিদা কুপ্না খন্ন-নৈনগনি। ব্রেক-আউৎ সেসনশিং অসিদগী প্রেক্তিকেল অমসুং ইমপ্লিমেন্তেবল সোল্যুসনশিং থোরক্কনি হায়না থাজবা থম্মি।
ৱেবিনার অসিদা লম অসিগী মোদরেতরশিং, দোমেন এক্সপর্তশিং অমসুং স্পীকরশিংনা য়াওগনি। মসি ৱেবকাস্ত লাইব তৌগনি। ৱেবিনার অসিদা শরুক য়ারিবশিংদা নুপী সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ মেম্বরশিং/ফেদরেসনশিং, পব্লিক/প্রাইবেৎ সেক্তর বেঙ্কশিংগী মীহুৎ, এগ্রি-তেক কম্পনীশিং, সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিং, একাদেমিক ইন্সতিত্যুসনশিং, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী চেম্বরশিংগী মেম্বরশিং, এস.আর.এল.এম.গী মেম্বরশিং য়াওগনি অমসুং মীয়াম্না চাউনা শরুক য়াগনি।
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীগী বজেৎকী স্পীচ অসি নুপীগী ইকনোমিক এম্পাৱরমেন্তগা মরী লৈনখি। লাউথোকখিবা অদুদা হায়খি, “সেল্ফ হেল্প গ্রুপ লাখ ৮১ মোবিলাইজ তৌবদা দি.এ.ৱাই.-এন.আর.এল.এম.না ফংখিবা শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অসি রো মেতরিএলশিংগী সপ্লাইদা মতিক চাবা খোঙাংশিং লৌখৎতুনা অচৌবা প্রদ্যুসর এন্তর্প্রাইসশিং নত্ত্রগা কল্লেক্তিবশিং শেম্বা, মখোয়গী প্রদক্তশিংগী হেন্না নীংথিনা দিজাইন তৌনবা, ক্বালিতী লৈহন্নবা, ব্রান্দিং অমসুং মার্কেতিং তৌনবা, প্রোফেস্নেল ওইবা মওংদা মেনেজ তৌদুনা মখোয়গী ওপরেসনশিংগী স্কেল অপ তৌদুনা হেন্না চাউবা কঞ্জুমর মার্কেৎশিংগী শেবা তৌবা ঙম্নবা ইকনোমিক এম্পাৱরমেন্তগী মথংগী থাক্তা পুখৎপা তাই অমসুং মখোয়বু ‘য়ুনিকোর্নশিং”দা ওন্থোক্কদবনি”।
ব্রেক-আউৎ সেসনশিং অসিগী মতুংদা লোইশিনবগী সেসন অমা পাঙথোক্কনি মসিদা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংগী সেক্রেতরীশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিং য়াওনা ব্রেক-আউৎ সেসন অমমমগী মোদরেতরশিংনা প্রজেন্তেসনশিং পীগনি মতুংদা ওপন দিস্কসন তৌগনি।
থৌরম অসি মখাদা পীরিবা লিঙ্ক অসিদা চংদুনা য়েংবা য়াগনি:
https://webcast.gov.in/mwcd