Ministry of Health and Family Welfare
PM to address the Post-Budget Webinar on ‘Health and Medical Research’ on 06th March, 2023
As a part of 12 Post-Budget Webinars being organized by the Union Government, the Webinar will pool insights and ideas for implementation of Budget Announcements
The Webinar will have 3 simultaneous Breakout Sessions covering Budget announcements pertaining to establishment of new Nursing Colleges, Public & Private sector utilization of ICMR labs and Pharma innovation & multidisciplinary courses for medical devices
05 MAR 2023 10:11AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Post-Budget Webinar on ‘Health and Medical Research’ on 06th March, 2023 at 10 AM via video conferencing. It is a part of a series of 12 Post-Budget Webinars being organized by the Union Government to pool in insights, ideas and suggestions for effective implementation of the initiatives announced in the Union Budget.
The Union Budget 2023-24 is underpinned by seven priorities which complement each other and act as the ‘Saptarishi’ guiding through the Amrit Kaal. Inclusive development is one of the priorities of the Government which includes establishment of 157 new Nursing Colleges, encouraging Public & Private Medical Research in ICMR labs and Pharma Innovation & multidisciplinary courses for medical devices.
The Webinar will have three simultaneous Breakout Sessions covering both Health and Pharma sectors. Besides Ministers and Secretaries of the concerned Central Government Ministries / Departments, a host of stakeholders drawn from Health Departments of State/UT Governments, subject experts, representatives of Industries / Associations, Private medical colleges / hospitals / institutes, etc. would attend the Webinar and contribute through suggestions for better implementation of the Budget Announcements.
The themes of Breakout Sessions are Qualitative improvement in Nursing: Infrastructure, Education & Practice; Public & Private sector utilization of ICMR labs as facilitator for Medical Research; and Pharma innovation and multidisciplinary courses for medical devices.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
পি.এম.না মার্চ ০৬, ২০২৩দা ‘হেল্থ এন্দ মেদিকেল রিসর্চ’ হায়বা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংগনি
কেন্দ্র সরকারনা পাঙথোকপা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনার ১২গী শরুক ওইনা ৱেবিনার অসিনা বজেৎতা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা লৌশিং অমসুং আইদিয়াশিং খোমজিনগনি
ৱেবিনার অসিদা অনৌবা নর্সিং কোলেজশিং লিংখৎপা, আই.সি.এম.আর. লেবশিংগীদমক পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর শীজিন্নবা অমসুং ফার্মা ইন্নোভেসন অমদি মেদিকেল দিভাইসশিংগী মলতিদিসসিপ্লিনরী কোর্সশিং হাংবগা মরী লৈননা বজেৎতা লাউথোকখিবশিং কোনশিল্লিবা অমুক্তংদা ব্রেকআউৎ সেসন ৩ পাঙথোক্কনি
05 MAR 2023 10:11AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা মার্চ ০৬, ২০২৩দা ‘হেল্থ এন্দ মেদিকেল রিসর্চ’ হায়বা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি। মসি কেন্দ্রগী বজেৎতা লাউথোকখিবা থৌশিলশিং নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক লৌশিং, আইদিয়া অমসুং সজেসনশিং খোমজিন্নবা কেন্দ্র সরকারনা পাঙথোকখিবা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনার ১২গী সিরিজকী শরুক অমনি।
কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২৩-২৪ অসি অমনা অমবু মতেং পাংনবা অমসুং অমৃত কাল অসিদা লমজিংলিবা ‘সপ্তর্ঋসি’ ওইনা মথৌ তৌবা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলিবা হীরম তরেৎনা ঙাকলৌ পীরি। ইনক্লুসিব দিবেলপমেন্ত হায়বা অসি সরকারনা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলিবা লম অমনি অমসুং মসিদা অনৌবা নর্সিং কোলেজ ১৫৭ লিংখৎপা, আই.সি.এম.আর. লেবশিংদা পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ মেদিকেল রিসর্চ পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ফার্মা ইন্নোভেসন অমসুং মেদিকেল দিভাইসশিংগী মলতিদিসসিপ্লিনরী কোর্সশিং হাংবা য়াওরি।
ৱেবিনার অসিদা হেল্থ অমসুং ফার্ম সেক্তর অনিমক কোনশিল্লিবা ব্রেক আউৎ সেসন অহুম অমুক্তদা পাঙথোক্কনি। মরী লৈনবা কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংগী মন্ত্রীশিং অমসুং সেক্রেতরীশিংগী মথক্তা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী হকশেল বিভাগশিংগী স্তেকহোল্দরশিং, সবজেক্ত এক্সপর্তশিং, ইন্দস্ত্রীশিং/এসোসিএসনশিং, প্রাইবেৎ মেদিকেল কোলেজশিং/হোস্পিতালশিং/ ইন্সতিত্যুতশিংগী মীহুৎশিংনচিংবনা ৱেবিনার অসিদা শরুক য়াগনি অমসুং বজেৎতা লাউথোকখিবশিং অসি নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক মখোয়গী সজেসনশিংগী খুত্থাংদা শরুক তমগনি।
ব্রেক আউৎ সেসনশিংগী থিমশিং অসি ক্বালিতেতিব ইমপ্রুবমেন্ত ইন নর্সিং: ইনফ্রাস্ত্রকচর, এজুকেসন এন্দ প্রেক্তিস; পব্লিক এন্দ প্রাইবেৎ সেক্তর য়ুতিলাইজেসন ওফ আই.সি.এম.আর. লেবস এস ফেসিলিতেতর ফোর মেদিকেল রিসর্চ; অমসুং ফার্মা ইন্নোভেসন এন্দ মলতিদিসসিপ্লিনরী কোর্সেস ফোর মেদিকেল দিভাইসেস অসিনি।