প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ু.পি. রোজগার মেলাদা পীখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ভিদিও পাউজেলগী ৱারোল
26 FEB 2023 12:52PM by PIB Imphal
হন্দক মরক্তি রোজগার মেলা অসি ঐগীদমক্তদি মরুওইবা থৌরম অমা ওইরে‍। ঐনা শুম য়েংবদা হৌখিবা খরসিদা বি.জে.পি.না পানবা স্তেৎশিংদা রোজগার মেলাশিং পাঙথোক্তুনা নহা লিশিং কয়াদা থবক্কী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং য়েন্থোক্লি‍। হায়রিবা থৌরমশিং অদুগী শাখি ওইবা ফংজবা ঐগী লাইবক ফবনি‍। মতিং লৈরবা নহাশিং অসিনা লৈঙাক্কী সিস্তেমদা অনৌবা ৱাখল্লোন পুদুনা লাক্লি, ইফিসিএন্সী হেনগৎহনবদা মতেং পাংলি‍।
মরূপশিং,
উত্তর প্রদেশতা পাঙথোক্লিবা ঙসিগী রোজগার মেলাগী অখন্নবা মরুওইবা অমা লৈরি‍। রোজগার মেলা অসিনা ইমুং লিশিং ৯গী নুংঙাইবগী মীকুপ পুদুনা লাকপা নত্তে, তশেংবদি য়ু.পি.দা ঙাকশেলগী ৱাখল্লোন হেন্না চেৎশিলহনবনি‍। নৌনা থবক চঙলক্লিবশিংসিনা উত্তর প্রদেশ পুলিস ফোর্সপু হেন্না মপাঙ্গল কলহনগনি অমদি হেন্না ফগৎহল্লগনি‍। ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলিবা নহাশিংগী মফমদা মখোয়গী অনৌবা খোঙহৌগী অমদি অনৌবা থৌদাংশিংগীদমক ঐগী মায়কৈদগী নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি‍। ঐঙোন্দা খঙহল্লকপদা, ২০১৭দগী হৌরগা হৌজিক ফাওবদা, য়ু.পি. পুলিসতা নহা লাখ অমা মখায় হেন্না থবক পীখ্রে হায়রি, মদুসু শুপ্নতগী দিপার্তমেন্ত অমখক্না‍। মসিনা তাকপদি বি.জে.পি.গী লৈঙাক মখাদা থবক পীবা অমদি ঙাকশলেগী লম অনিমক্তা খুমাঙ চাওশিল্লি হায়বনি‍।
মরূপশিং,
য়ু.পি.বু মাফিয়াশিং অমদি লো অমসুং ওর্দরগী ফীভম ফত্তবগীদমক খঙনরম্বা মতম অমা লৈরম্মী‍। ঙসিদি য়ু.পি.বু ফীভম ফবা লো অমসুং ওর্দরগীদমক, চাওখৎপগী অমদি ইচঙ থৌবা স্তেতশিংগী মরক্তা অমা ওইনা খঙনরে‍। বি.জে.পি. লৈঙাক্না মীয়ামগী ঙাকশেলগী ৱাখল্লোনবু হেন্না মপাঙ্গল কনহল্লে‍। লো অমসুং ওর্দরগী ফীভম ফরবদি, মফমদুদা থবক পীবগী ওইথোকপা শরুক কয়া হেনগৎলকই হায়বা ঐখোয় পুম্নমক্না খঙই‍। বিজিনেস তৌবদা শাফগদবা ফীভম লৈরবদি ইনভেস্তমেন্তসু হেনগৎলকই‍। অদোমসু য়েংবিয়ু তুরিজম হায়বসি ভারতকী মীয়ামগী খ্বায়দগী চাউনা থাজবা থম্লিবা লম অমনি‍। মফমসিদা লাই খুরুম্ফম য়াম্না লৈ‍। ঐখোয়গী নাৎ চৎনবীবু লুনা খঞ্জবশিংগীদমক্তদি উত্তর প্রদেশতা পুম্নমক লৈরে‍। লো অমসুং ওর্দরগী ফীভম ফগৎলক্লবদা অসিগুম্বা পাউ অসি লৈবাকসিগী কাচিন কোয়া শিন থুংনা য়ৌদুনা, উত্তর প্রদেশতা লাকপা মীশিংসু হেনগৎলক্লি, অদুগা বি.জে.পি.গী দবল ইঞ্জিন লৈঙাক্না য়ু.পি.দা চাওখৎ থৌরাংগী লমদা মীৎয়েঙ থম্লিবা অসিনা সেক্তর খুদিংমক্তা থবক পীবগী খুদোংচাবা অসুম অসুম হেনগৎলক্লি‍। মতমগা চুনবা এক্সপ্রেসৱে অমগী মথঙদা অমা শেমগৎলক্লিবা, অনৌবা এয়রপোর্ত, দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর, অনৌবা দিফেন্স কোরিদোর, অনৌবা মোবাইল মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিং, মতমগা চুনহল্লবা ঈশিং লম্বী, য়ু.পি.গী মতমগা চুনহল্লবা ইনফ্রাস্ত্রকচর হায়রিবশিং অসিনা কাচিন কোয়া থুংনা অনৌবা থবক কয়া পীরি‍।
মরূপশিং,
য়ু.পি.দা এক্সপ্রেসৱে মশিং খ্বায়দগী হেন্না লৈ, মফমসিদা হায়ৱেশিং লেপ্পা লৈতনা শেমগৎলি‍। হৌজিক ইমুং অমগী মীওইশিংনা উনবা লক্লম্মী, মখোয়গী মচানুপী অমসু য়াওরকই‍। মঙোন্দা, অদোম উত্তর প্রদেশতগীরা হংবদা মহাক্না “নত্তে, ঐদি এক্সপ্রেস প্রদেশতগীনি” হায়না খুম্লকখি‍। য়েংবিয়ু, মসিনা উত্তর প্রদেশকী শক্তম ওইরক্লবনি‍। ময়োল্লম খুদিংদগী হায়ৱেগা শম্নহন্নবা লম্বীশিং শেমগৎলি‍। চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিনা থবকসু পীরি, অদুগা অতোপ্পা প্রোজেক্তশি য়ু.পি.দা লাক্নবগী লম্বীসু শেম্লি‍। য়ু.পি. লৈঙাক্না মফমসিদা তুরিজম ইন্দস্ত্রীদা পায়খৎলিবা থৌরাংশিং অসিনা অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলিবা অসিনা, থবক পীবগী চাংসু নীংথিনা হেনগৎলে‍। নুমিৎ খরনিগী মমাঙদা ঐনা পাখিবদা, মীয়াম্না খৃস্তমাসকী মতমদা গোৱাদা চৎনৈ‍। গোৱা মপুং ফানা বুক তৌদুনা লৈ‍। হন্দক ফংবা দেতাদা গোৱাদগী কাসীদনা বুকিং মশিং হেল্লি হায়বা উৎলি‍। কাসীগী এম.পি. অমা ওইনা ঐ য়াম্না নুংঙাই‍। ঙসিদগী নুমিৎ খরনিগী মমাঙদা পাঙথোকখিবা গ্লোবেল ইনভেস্তর সম্মিত্তা ঐনা ইনভেস্তরশিংনা ইনভেস্ত তৌনিংবগী মতৌ উবা ফংখি‍। করোর লিশিং কয়াগী ইনভেস্তমেন্তনা মফমসিদা লৈঙাক্কী অমদি লৈঙাক্কী নত্তবা সেক্তর অনিমক্তা থবক পীবগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগদৌরিবনি‍।
মরূপশিং,
ঙাকশেল অমদি থবক্কী অপুনবা পাঙ্গলনা য়ু.পি.গী শেন্মিৎলোন্দা অনৌবা খোঙজেল হাপ্লি‍। গরেন্তী য়াওদনা লুপা লাখ ১০ ফাওবগী লোন পীরিবা মুদ্রা য়োজনানা য়ু.পি.গী নহা লাখ কয়াগী মঙলানদা মশা পানবিরি‍। ৱন দিস্ত্রিক্ত ৱন প্রদক্তনা দিস্ত্রিক্ত খুদিংদা থবক পীবগী অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলি‍। মসিনা নহাশিংবু মখোয়গী হৈশিংববু অচৌবা কৈথেলদা পুথোক্নবগী তাঞ্জা পীরি‍। য়ু.পি.দা রেজিস্তর তৌরবা এম.এস.এম.ই. লাখ কয়া লৈদুনা ভারতকী কোত্তেজ ইন্দস্ত্রীগী খ্বায়দগী চাউবা মফম ওইরি‍। অনৌবা ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংগী স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেম শেমগৎপদা উত্তর প্রদেশ লৈঙাক্না লুচিংবগী শক্লোন লৌরি‍।
মরূপশিং,
ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলিবশিং অসিনা মতম পুম্নমক্তা ৱাফম অমা কাউরোইদবনি‍। অদোমগী পুন্সিদা অনৌবা থৌদাং, অনৌবা শিংনবা অমদি অনৌবা খুদোংচাবা কয়া লাক্কনি‍। নুমিৎ খুদিং অনৌবা খুদোংচাবা কয়ানা অদোমবু ঙাইদুনা লৈরিবনি‍। মসি ওইদুনসু, ঐনা অদোমবু হকথেংননা, উত্তর প্রদেশগী এম.পি. অমা ওইনা, শাংলবা চহি কয়া মীয়াম মরক্তা তিল্লকপদা থেংনরকপশিংদগী হায়নিংবা ৱাফমদি, ঙসি অদোম্না এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলবসু অদোমগী নুংদা লৈরিবা মহৈরোয় অদুদি কৈদৌঙৈদসু মাঙহনখিগনি‍ হায়বসিনি‍। মীকুপ খুদিং অনৌবা তমশিল্লু, মতিং হেনগৎহল্লু, কেপেবিলিতী হেনগৎহল্লু‍। হৌজিক্তি ওনলাইন্দসু তম্নবগী খুদোংচাবা য়াম্না লৈরে, হীরম অমা হেক্তদা তম্বা য়ারে‍। অদোমগী খুমাঙ চাওশিন্নবগীদমক মসি য়াম্না মরু ওই‍। অদোমগী পুন্সিবু কৈদৌঙৈদসু পন্দুনা লৈহনগনু‍। পুন্সিবু খোঙজেল হাপ্তুনা চৎলু‍। পুন্সিগী অনৌবা পন্দোলশিং লোমদুনা চৎকদবনি‍। মসিগীদমক মতিক চাবা হেনগৎহনগদবনি‍। অদোম লৈঙাক্কী সর্ভিসতা চঙবা ফংলে, মসিনা অদোমগী পুন্সিগী অহৌবা অমনি‍। মসিবু অদোমগী খোঙহৌ অমনি হায়না খল্লু‍। অদোম্না অদোমগী মী অমা ওইবগী মওং মতৌ, মফোঙদোক্তসু পুক্নিং চঙবা মথৌ তাই, অদোমগী ৱাখল লৌশিং হেনগৎহনবা মথৌ তাই‍। অদোম্না সর্ভিস অসিদা চঙলকপা মতমদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলি‍। অদোম পুলিসকী ফিজোল শেৎলগদবনি অদুনা অদোমগী খুত্তা চৈ পায়রকপা মতমদা অদোম্না কাউরোইদবদি লৈঙাক্তি কোন্না লাকপনি, মমাঙদা তাইবঙ শেম্বা মপুনা অদোমদা থম্মোয় পাল্লম্মি‍। মরম অসিনা অদোম্না চৈতুপ্তগী থম্মোয়বু হেন্না মশক খঙবা মথৌ তাই‍। অদোম্না ইহুল খঙনা চৎকদবনি অমদি লৈরিবা ফীভমসু ইহল খঙবা ফীভম ওইহনগদবনি‍। ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলিবা নহাশিংনা মখোয়গী ত্রেনিং মনুংদসু ৱাফম অসি পুক্নিংদা থমগদবনি‍। য়ু.পি. লৈঙাক্না পুলিস ফোর্সকী ত্রেনিংদা অহোংবা কয়া পুরক্তুনা ফীভম ফগৎহন্নবা থবক পায়খৎলি‍। য়ু.পি.দা স্মার্ত পুলিসিং য়োকখৎনবগীদমক নহাশিংবু সাইবর ক্রাইম, ফোরেন্সিক সাইন্স অমদি মতমগা চুনবা তেক্নোলোজীগী ত্রেনিংসু পীগদৌরি‍।
মরূপশিং,
ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলিবা নহাশিংদা মীচম মীয়ামগী ঙাকশেলগা লোয়ননা খুন্নাইগী মায়কৈ তাক্নবগী থৌদাংসু লৈরি‍। অদোমদা মীয়ামগী থৌগল অমদি পাঙ্গল অনিগী মমি তাগদৌরিবনি‍। অদোম্না অদোমগী মপু নিংবা অমদি অচেৎপা ফীরেপ্না মরাল লৈবা মীওইশিংদা অকিবা ফাওহনবা অদুগা মরাল লৈতবা কাঙলোন ঙাক্না চৎচবা মীওইশিংনা অকিবা লৈতনা হিংজবা ঙম্নবা ফীভম অমা পুরক্কদবনি‍। অমুক্কা হন্না ময়ামগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি‍। অদোমগী ইমুং মনুংগী মফমদসু য়াইফ-পাউজেল পীজরি‍। হন্না হন্না থাগৎচরি‍।

Prime Minister's Office
English rendering of PM's video message at UP Rozgar Mela
26 FEB 2023 12:52PM by PIB Delhi
These days the 'Rozgar Mela' events have become special for me. For the last several months, I can see that every week some or the other Rozgar Melas are being organized in BJP ruled states; thousands of youngsters are being given appointment letters for jobs. I am fortunate that I am getting the privilege of being a witness to this. These talented youngsters are bringing fresh ideas in the government system and helping in enhancing the efficiency.
Friends,
Today's Rozgar Mela organized in Uttar Pradesh has a special significance. This job fair has not only brought happiness to 9000 families, but is also strengthening the sense of security in UP. With the new recruitments, the Uttar Pradesh Police Force will be more empowered and become better. My heartiest congratulations to the youth who have received appointment letters today for new beginnings and new responsibilities. I have been told that since 2017, more than 1.5 lakh new appointments have been made in the UP Police, in one department alone. That is, there has been an increase in both employment and security under the BJP rule.
Friends,
There was a time when UP was known for mafias and the law and order problem was rampant. Today UP is recognized for a better law and order situation. It is counted among the states that are moving towards development. The BJP government has strengthened the sense of security among the people. We all know that wherever law and order is strong, there are possibilities of greater employment opportunities. Investment starts rising wherever there is a safe environment for business. Now you see, there are countless pilgrim centres and tourist spots for the citizens of India. Uttar Pradesh has everything for anyone and everyone following different traditions. When law and order is strong, such news reaches every corner of the country resulting in the increase in the number of tourists in Uttar Pradesh. These days we are also seeing that the way the double engine government of BJP is prioritizing development in UP, different types of employment opportunities are increasing in every sector. Construction of modern expressways, construction of new airports, dedicated freight corridor, the new defence corridor, new mobile manufacturing units, modern waterways, modern infrastructure of UP is generating several new job opportunities in every nook and corner of the state.
Friends,
Today, UP has the maximum number of expressways. Here the highways are being expanded continuously. Just a short while back, a family had come to meet me. They also had a daughter with them. I asked them ' are you from Uttar Pradesh?' They said “No, we are from Express Pradesh”. See, this has become the identity of Uttar Pradesh. New roads are also being built to connect the highways with every city. These development projects are not only creating employment opportunities, but are also paving the way for other projects to come to UP. The way the UP government has promoted the tourism industry and provided new facilities, there has been a drastic rise in the number of jobs. A few days back I was reading that people visit Goa during Christmas. Goa remains fully booked. This time, as per the new statistics, Kashi had more bookings than Goa. I felt elated as the MP of Kashi. A few days back, at the Global Investors' Summit, I saw the enthusiasm of the investors. This investment was worth thousands of crores of rupees. Both government and non-government employment opportunities are going to increase here.
Friends,
The combined power of security and employment has given a fresh impetus to the economy of UP. The Mudra Yojana, which provides loans up to Rs 10 lakh without guarantee, has given new wings to the dreams of lakhs of youngsters in UP. 'One District One Product' has created new employment opportunities in every district. This has facilitated the youth to take their skills to the major markets. There are lakhs of registered MSMEs in UP, which is the largest hub of small scale industries in India. Uttar Pradesh is playing the role of a leader in creating a startup ecosystem for new entrepreneurs.
Friends,
Those who have got the appointment letters today should always keep one thing in mind. New responsibilities, new challenges and new opportunities are coming into your lives. Everyday a new opportunity is waiting for you. Despite this, I want to tell you something personally as a Member of Parliament from Uttar Pradesh, and also because of my public life experience of several years that even though you have got the appointment letters today, never let the student within you die. Keep learning new things every moment, develop your abilities and build your capacity. Now the facility of online education is available. So much can be learned! This is very important for your progress. Never put your life on hold. Life should be dynamic. May you touch new heights! You need to increase your knowledge and skills for the same. You have been recruited into this service, consider this as your beginning. You also have to pay attention to the development of your personality and progress and keep increasing your knowledge. And since you have received your appointment letters, you are about to be dressed up in a police uniform. The government has given you a baton in hand. But don't forget that the government has come later. First God has given you a heart. That's why you have to understand the heart more than the baton. You have to be sensitive and make the system sensitive as well. During the training of the youngsters who have received the appointment letters today, care will also be taken to sensitize them as much as possible. The UP government is working to rapidly improve the training of the police force by making myriad changes. To promote smart policing in UP, youth will also be given training in cybercrime, forensic science and state-of-the-art technology.
Friends,
Today, all the youngsters who have got appointment letters have the responsibility of providing direction to the society along with the safety of the ordinary citizens. Hopefully you become a reflection of both service and power to the people. With your loyalty and strong resolve, create an environment where criminals are in fear and the law abiding people are the most fearless. Once again best wishes to all of you! My best wishes to your family members! Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.