Prime Minister's Office
PM shares creative way of learning Kannada language
06 FEB 2023 10:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi who has always advocated learning the language of other states and often starts his speeches with greetings and introductory sentences in the local language, today shared a fun way of learning Kannada language.
Quoting a tweet by Kiran Kumar S about pictorial way of teaching Kannada alphabet, the Prime Minister tweeted :
"A creative way to make learning languages a fun activity, in this case the beautiful Kannada language."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କନ୍ନଡ ଭାଷା ଶିକ୍ଷାର ସୃଜନଶୀଳ ପଦ୍ଧତି ଶେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
06 FEB 2023 10:00PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟର ଭାଷା ଶିଖିବାକୁ ସର୍ବଦା ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାନ୍ତି ଓ ନିଜ ଭାଷଣ ଆରମ୍ଭରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ଲୋକଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ଗୋଟିଏ ଦୁଇଟି ବାକ୍ୟ କହିଥାନ୍ତି । ଆଜି ସେ କନ୍ନଡ ଭାଷା ଶିଖିବାର ମଜାଦାର ଶୈଳୀ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ଛବି ମାଧ୍ୟମରେ କନ୍ନଡ ବର୍ଣ୍ଣମାଳା ଶିକ୍ଷା ସମ୍ପର୍କରେ କିରଣ କୁମାର ଏସଙ୍କ ଟ୍ୱିଟକୁ ଶେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି;
“ଭାଷା ଶିଖିବାକୁ ମଜାଦାର କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସୃଜନଶୀଳ ପଦ୍ଧତି, ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୁନ୍ଦର କନ୍ନଡ ଭାଷା ଶିଖାଯାଇଛି ।”