প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাৰ ৭৭ তম অধিৱেশনৰ সভাপতি সন্মানীয় শ্ৰীযুত চাবা কোৰোচিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীক সাক্ষাৎ কৰে
জলসম্পদ ব্যৱস্থাপনা আৰু সংৰক্ষণৰ ক্ষেত্ৰখনকে ধৰি সম্প্ৰদায়সমূহৰ বাবে ভাৰতৰ পৰিৱৰ্তনশীল পদক্ষেপসমূহৰ প্ৰশংসা কৰে চিছাবা ক’ৰ’ছিয়ে
বিশ্বৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ সংস্কাৰৰ প্ৰচেষ্টাত ভাৰতক আগৰণুৱা হোৱাৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ে উল্লেখ শ্ৰী চিছাবা ক’ৰ’ছিৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্বজনীন সমস্যাৰ সমাধান বিচাৰিবলৈ বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গ্ৰহণ কৰা পিজিএৰ পদ্ধতিৰ শলাগ লয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ নিৰাপত্তা পৰিষদকে ধৰি বহুপক্ষীয় ব্যৱস্থাটোৰ সংস্কাৰৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যাতে সমসাময়িক ভূ-ৰাজনৈতিক বাস্তৱতাক সঁচা অৰ্থত প্ৰতিফলিত কৰিব পৰা যায়
30 JAN 2023 8:00PM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ পৰিষদৰ ৭৭ সংখ্যক অধিৱেশনৰ সভাপতি এইচ.ই. আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীক সাক্ষাৎ কৰে মিষ্টাৰ চিছাবা কোৰোছিয়ে।
বৈঠকৰ সময়ত মিষ্টাৰ চিছাবা কোৰোচিয়ে জলসম্পদ ব্যৱস্থাপনা আৰু সংৰক্ষণকে ধৰি সম্প্ৰদায়সমূহৰ বাবে ভাৰতৰ পৰিৱৰ্তনশীল পদক্ষেপসমূহৰ প্ৰশংসা কৰে। সংস্কাৰিত বহুপক্ষীয়তাবাদৰ দিশত ভাৰতৰ প্ৰচেষ্টাক স্বীকাৰ কৰি শ্ৰী চিছাবা ক’ৰ’ছিয়ে বিশ্বৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ সংস্কাৰৰ প্ৰচেষ্টাত ভাৰতক আগৰণুৱা হোৱাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত ভাৰতক প্ৰথমবাৰৰ বাবে দ্বিপাক্ষিক ভ্ৰমণ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ বাবে শ্ৰী চিছাবা ক’ৰোছি ডাঙৰীয়াক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ বিশ্বজনীন সমস্যাৰ সমাধান বিচাৰিবলৈ বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি মিষ্টাৰ চিছাবা ক’ৰ’ছিৰ পদ্ধতিৰ শলাগ লয়। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ ২০২৩ চনৰ জল সন্মিলনকে ধৰি ৭৭ সংখ্যক ইউএনজিএৰ সময়ত তেওঁৰ ৰাষ্ট্ৰপতিত্বৰ পদক্ষেপক ভাৰতে সমগ্ৰ সমৰ্থন আগবঢ়োৱাৰ আশ্বাস দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ নিৰাপত্তা পৰিষদকে ধৰি বহুপক্ষীয় ব্যৱস্থাৰ সংস্কাৰৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যাতে সমসাময়িক ভূ-ৰাজনৈতিক বাস্তৱতাক সঁচা অৰ্থত প্ৰতিফলিত হয়।

Prime Minister's Office
President of the 77th Session of United Nations General Assembly H.E. Mr. Csaba Korosi calls on PM Narendra Modi
Mr. Csaba Korosi lauds India’s transformational initiatives for communities, including in the area of water resource management and conservation
Mr. Csaba Korosi speaks about the importance of India being at the forefront of efforts to reform global institutions
PM appreciates PGA’s approach based on science and technology to find solutions to global problems
PM emphasises the importance of reforming the multilateral system, including the UN Security Council, so as to truly reflect contemporary geopolitical realities
30 JAN 2023 8:00PM by PIB Delhi
The President of the 77th Session of the United Nations General Assembly (PGA), H.E. Mr. Csaba Korosi called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
During the meeting, Mr. Csaba Korosi lauded India’s transformational initiatives for communities, including in the area of water resource management and conservation. Acknowledging India’s efforts towards Reformed Multilateralism, Mr. Csaba Korosi underscored the importance of India being at the forefront of efforts to reform global institutions.
Prime Minister thanked Mr. Csaba Korosi for making India his first bilateral visit since assuming office. He appreciated Mr. Csaba Korosi’s approach based on science and technology to find solutions to global problems. He assured Mr. Csaba Korosi of India’s fullest support to his Presidency initiatives during the 77th UNGA including the UN 2023 Water Conference.
Prime Minister emphasised the importance of reforming the multilateral system, including the UN Security Council, so as to truly reflect contemporary geopolitical realities.