প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী ২৩দা পরম বীর চক্র এৱার্দী ২১গী মমিং লৌদুনা অন্দমান অমসুং নিকোবরগী মমিং থোনদ্রিবা অচৌবা ঈথৎ ২১ মমিং থোনবগী থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি
পরম বীর চক্র এৱার্দীশিংগী মমিং লৌদুনা ঈথৎশিং মমিং থোনবা অসিনা মখোয়দা তুং কোইনা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইরগনি
তশেংবা অথৌবশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা অমসুং শক খঙনবা পি.এম.গী খোঙথাংগী মখাদা চত্থবনি
পি.এম.না নেতাজী সুভাশ চন্দ্র বোস দ্বীপতা শাবা নেতাজীদা কত্থোকপা নেস্নেল মেমোরিএলগী মোদেলসু মাইখুম হাংদোক্কনি
21 JAN 2023 6:25PM by PIB Imphal
পরাক্রম দিবসতা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা জনুৱারী ২৩গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা পি.এম.না পরম বীর চক্র এৱার্দী ২১গী মমিং লৌদুনা অন্দমান অমসুং নিকোবরগী মমিং থোনদ্রিবা অচৌবা ঈথৎ ২১ মমিং থোনবগী থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা নেতাজী সুভাশ চন্দ্র বোস দ্বীপতা শাখিবা নেতাজীদা কত্থোকপা নেস্নেল মেমোরিএলগী মোদেলসু মাইখুম হাংদোক্কনি।
অন্দামান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিংগী পুৱারীদা মরু ওইবা অদু খঙলদুনা অমসধং নেতাজী সুভাশ চন্দ্র বোসপু নীংশিংদুনা ইকাই খুম্নবা ওইনা রোস আইলেন্দদা ইং কুমজা ২০১৮দা চৎখিবা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ মনুংদা মহাক্না ঈথৎ অসিবু নেতাজী সুভাশ চন্দ্র বোস দ্বীপ হায়না নৌনা মমিং থোনখি। নেল আইলেন্দ অমসুং হেবলোক আইলেন্দ অসিবু শাহীদ দ্বীপ অমসুং স্বারাজ দ্বীপ হায়নসু মমিং থোনখি।
লৈবাক অসিগী তশেংবা অথৌবশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎপা হায়বা অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা মতম চুপ্পদা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি। ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ননা মাংদা চংশিল্লদুনা ঈথৎ কাংলুপ অসিগী মমিং থোনদ্রিবা অচৌবা ঈথৎ ২১বু পরম বীর চক্র এৱার্দী ২১গী মমিং লৌদুনা থোন্নবা হৌজিক ৱারেপ লৌখি। খ্বাইদগী চাউবা মমিং থোনদ্রিবা ঈথৎ অদুবু অহানবা পরম বীর চক্রগী মমিং লৌদুনা মমিং থোনগনি, অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা মমিং থোনদ্রিবা ঈথৎ অদুবু অনিশুবা পরম বীর চক্রগী মমিং লৌদুনা মমিং থোনগনি, অমসুং অসুম্না মখা চত্থগনি। খোঙথাং অসি লৈবাক অসিগী সোভরেন্তী অমসুং ইন্তিগ্রিতী ঙাক্নবগীদমক থৱায়না পোন্থা পীখিবা ঐখোয়গী অথৌবা কয়াদা তুং কোইনা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইরগনি।
ঈথৎশিং অসি পরম বীর চক্র এৱার্দী ২১গী মমিং লৌদুনা থোনখি মখোয় অদুদি, মজর সোমনাথ শর্ম; সুবেদার অমসুং হোনী কেপ্তেন (মতম অদুদা লেন্স নাইক) করম সিংহ, এম.এম.; ২শুবা লেফতেনেন্ত রামা রঘোবা রানে; নায়ক জাদুনাথ সিংহ; কম্পনী হবিলদার মেজর পিরু সিংহ; কেপ্তেন জি.এস. সলারিয়া; লেফতনেন্ত কর্নেল (মতম অদুদা মেজর) ধন সিংহ থাপা; সুবেদার জোগিন্দর সিংহ; মেজর শাইতন সিংহ; সি.ক্যু.এম.ঐচ. অব্দুল হমিদ; লেফতেনেন্ত কর্নেল অর্দেশির বুরজোর্জী তারাপোরে; লেন্স নাইক অলবর্ত এক্কা; মেজর হোশিয়র সিংহ; ২শুবা লেফতেনেন্ত অরুন খেত্রপাল; ফ্লায়িং ওফিসর নির্মলজিৎ সিংহ সেখোন; মেজর রামাস্বামী পরমেশ্বরন; নাইব সুবেদার বানা সিংহ; কেপ্তেন বিক্রম বত্রা; লেফতেনেন্ত মনোজ কুমার পান্দে; সুবেদার মেজর (মতম অদুদা রাইফলমেন) সঞ্জয় কুমার; অমসুং সুবেদার মেজর রিতায়র্দ (হোনী কেপ্তেন) গ্রেনাদিয়র য়োগেন্দ্র সিংহ য়াদবনি।

Prime Minister's Office
PM to participate in programme to name 21 largest unnamed islands of Andaman & Nicobar Islands after 21 Param Vir Chakra awardees on 23rd January
Naming of islands after the Param Vir Chakra Awardees will be an everlasting tribute to them
In line with PM’s endeavour to give due honour and recognition to real-life heroes
PM to also unveil model of National Memorial dedicated to Netaji to be constructed on Netaji Subhas Chandra Bose Dweep
21 JAN 2023 6:25PM by PIB Delhi
On Parakram Diwas, Prime Minister will participate in a ceremony to name 21 largest unnamed islands of Andaman & Nicobar Islands after 21 Param Vir Chakra awardees on 23rd January at 11 AM via video conferencing. During the programme, Prime Minister will also unveil the model of the National Memorial dedicated to Netaji to be built on Netaji Subhas Chandra Bose Dweep.
Keeping in mind the historic significance of the Andaman & Nicobar Islands and to honour the memory of Netaji Subhas Chandra Bose, Ross Islands was renamed as Netaji Subhash Chandra Bose Dweep by the Prime Minister during his visit to the Island in 2018. Neil Island and Havelock Island were also renamed as Shaheed Dweep and Swaraj Dweep.
Giving due respect to the real-life heroes of the country has always been accorded highest priority by the Prime Minister. Going ahead with this spirit, it has now been decided to name the 21 largest unnamed islands of the island group after 21 Param Vir Chakra awardees. The largest unnamed island will be named after the first Param Vir Chakra awardee, the second largest unnamed island will be named after the second Param Vir Chakra awardee, and so on. This step will be an everlasting tribute to our heroes, several of whom had made the ultimate sacrifice to protect the sovereignty and integrity of the nation.
These islands have been named after the 21 Param Vir Chakra awardees, viz. Major Somnath Sharma; Subedar and Hony Captain (then Lance Naik) Karam Singh, MM; 2nd Lt. Rama Raghoba Rane; Nayak Jadunath Singh; Company Havildar Major Piru Singh; Capt GS Salaria; Lieutenant Colonel (then Major) Dhan Singh Thapa; Subedar Joginder Singh; Major Shaitan Singh; CQMH. Abdul Hamid; Lt Col Ardeshir Burzorji Tarapore; Lance Naik Albert Ekka; Major Hoshiar Singh; 2nd Lt. Arun Khetrapal; Flying Officer Nirmaljit Singh Sekhon; Major Ramaswamy Parameswaran; Naib Subedar Bana Singh; Captain Vikram Batra; Lt Manoj Kumar Pandey; Subedar Major (then RifleMan) Sanjay Kumar; and Subedar Major Retd (Hony Captain) Grenadier Yogendra Singh Yadav.