শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
এস.জে.ভি.এন.না হিমাচল প্রদেশতা এম.দবল্যু. ৩৮২ সুন্নী দাম হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্তকীদমক ইনভেস্তমেন্ত তৌবদা অয়াবা পীখ্রে
04 JAN 2023 4:04PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফম্বা কেবিনিৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা ভারত সরকারদগী বজেৎতরী সপ্পোর্ত ওইনা লুপা করোর ১৩.৮০গী শেনফম য়াওনা চাংগদবা শেনফম লুপা করোর ২৬১৪.৫১ ওইবা হিমাচল প্রদেশতা এস.জে.ভি.এন. লিমিতেদনা এম.দবল্যু. ৩৮২গী সু্ন্নি দাম হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ততা ইনভেস্ত তৌবগী অয়াবা পীখ্রে। জনুৱারী ২০২২ ফাওবগী লুপা করোর ২৪৬কী শেনফম চংখিবগী অপুনবা চাদিং তৌবগী এক্স-পোস্ত ফেক্তোগী অয়াবা পীখ্রে।
লুপা করোর ২৬১৪গী প্রোজেক্তকী শেনফম অসিদা হর্দ কোস্তকী শেনফম লুপা করোর ২২৪৬.৪০, ইন্তরেস্ত দ্যুরিং কনস্ত্রক্সন (আই.দি.সি.) অমসুং ফাইনান্সিং চার্জেস (এফ.সি.)গী মথংশিৎনা লুপা করোর ৩৫৮.৯৬ অমসুং লুপা করোর ৯.১৫ য়াওখি। ক্বালিতীদা অহোংবশিং লাকপা (হাপচিনবা/শেমদোকপা/অহেনবা আইতেম য়াওনা) অসিনা মরম ওইরগা শেনফমদা খেন্নবা লাকপা অমসুং দিবেলপরনা মরম ওইদুনা মতম হেন্না চংবা অসিগী রিভাইস কোস্ত সেক্সন অসি সেক্সন কোস্তকী ১০%দা কেপ তৌগনি।
আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ানগী পান্দমশিং অসি য়েংলগা এস.জে.ভি.এন.গী এম.দবল্যু. ৩৮২ সুন্নি দাম ঐচ.ই.পি. লিংখৎনবগী হৌজিক পুখৎলিবা ৱাফম অসিনা লোকেল সপ্লায়রশিং/লোকেল ইন্তর্প্রাইসশিং/এম.এস.এম.ই.শিংদা কান্নবা কয়ামরুম পীরগনি অমসুং লমদম অসিদা থবক পীবা অমসুং খুন্নাই-শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা থৌগৎপগী মথক্তা লৈবাক মনুংদা ওন্তপ্রিনোরশিপকী খুদোংচাবশিং লাকপদা পুক্নিং থৌগৎলগনি। প্রোজেক্ত অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা প্রোজেক্ত অসি পাইখৎপগী পীক য়ৌরকপদা মীওই ৪০০০দা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক পীরগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Investment approval for 382 MW Sunni Dam Hydro Electric Project in Himachal Pradesh by SJVN
04 JAN 2023 4:04PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the investment for 382 MW Sunni Dam Hydro Electric Project in Himachal Pradesh by SJVN Limited, for an estimated cost of Rs. 2614.51 crore including Rs. 13.80 crore as budgetary support from Government of India for cost of enabling infrastructure. Ex-post facto approval is given for cumulative expenditure incurred amounting to Rs.246 crore till January, 2022.
Project cost of Rs.2614 crore included hard cost amounting to Rs.2246.40 crore, Interest During Construction (IDC) and Financing Charges (FC) of Rs. 358.96 crore & 9.15 crore respectively. The revised cost sanctions for cost variations due to quantity changes (including additions/ alterations/ extra items) and time overruns due to the developer shall be capped at 10% of sanctioned cost.
Keeping in view the aims and objectives of Atmanirbhar Bharat Abhiyan, the present proposal for setting up of 382 MW Sunni Dam HEP by SJVN shall provide various benefits to local suppliers/ local enterprises/ MSMEs and shall encourage entrepreneurship opportunities within the country besides promoting employment and socio-economic development of the region. The implementation of the project shall generate direct & indirect employment to about 4000 persons during peak construction of the project.