ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଂକ୍ରାନ୍ତ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି
ଏସଜେଭିଏନ ଦ୍ୱାରା ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶରେ ୩୮୨ ମେଗାୱାଟ ସୁନ୍ନି ନଦୀବନ୍ଧ ଜଳ ବିଦ୍ୟୁତ ପ୍ରକଳ୍ପରେ ନିବେଶ ପାଇଁ ମଞ୍ଜୁରୀ
04 JAN 2023 4:04PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଂକ୍ରାନ୍ତ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି ଆନୁମାନିକ ୨୬୧୪.୫୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ବିନିଯୋଗରେ ଏସଜେଭିଏନ ଦ୍ୱାରା ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶରେ ୩୮୨ ମେଗାୱାଟ ସୁନ୍ନି ନଦୀବନ୍ଧ ଜଳ ବିଦ୍ୟୁତ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ମଞ୍ଜୁରୀ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ଏଥିରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ୧୩.୮୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବଜେଟ ସହାୟତା ମଧ୍ୟ ସାମିଲ ରହିଛି । ଜାନୁୟାରୀ, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମୁଦାୟ ୨୪୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ସଂଚୟୀ ବ୍ୟୟ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟୋତ୍ତର ଅନୁମୋଦନ ମଧ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି ।
୨୬୧୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ବିନିଯୋଗରେ ନିର୍ମିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପରେ ପ୍ରକୃତ ବିନିଯୋଗ ୨୨୪୬.୪୦ କୋଟି ଟଙ୍କା, ନିର୍ମାଣାଧୀନ ସମୟର ସୁଧ (ଆଇଡିସି) ୩୫୮.୯୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ଓ ବିତ୍ତପୋଷଣ ଶୁଳ୍କ (ଏଫସି) ୯.୧୫ କୋଟି ଟଙ୍କା ସାମିଲ ରହିଛି । ପରିବର୍ତ୍ତନ (ଅଧିକ/ପରିବର୍ତ୍ତିତ/ଅତିରିକ୍ତ ସାମଗ୍ରୀ) ପାଇଁ ଖର୍ଚ୍ଚର ସଂଶୋଧିତ ବିନିଯୋଗ ଅନୁମୋଦନ ଓ ନିର୍ମାଣକାରୀ ସମୟ ଅତିକ୍ରମ କରିବା ସ୍ଥଳେ ଅନୁମୋଦିତ ମୂଲ୍ୟ ୧୦ ପ୍ରତିଶତ ମଧ୍ୟରେ ସୀମିତ ରହିବ ।
ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଅଭିଯାନର ଲକ୍ଷ୍ୟ ଓ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏସଜେଭିଏନ ଦ୍ୱାରା ୩୮୨ ମେଗାୱାଟ ସୁନ୍ନି ନଦୀବନ୍ଧ ଏଚଇପି ନିର୍ମାଣ ସ୍ଥାନୀୟ ଯୋଗାଣକାରୀ/ସ୍ଥାନୀୟ ଉଦ୍ୟୋଗ/ଏମଏସଏମଇଗୁଡିକୁ ଅନେକ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରିବ । ନିଯୁକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ବ୍ୟତୀତ ଦେଶରେ ଉଦ୍ୟମିତା ସୁଯୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ମାଧ୍ୟମରେ ଅଞ୍ଚଳର ସାମାଜିକ-ଆର୍ଥିକ ବିକାଶ ସୁନିଶ୍ଚିତ ହେବ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟାନ୍ୱୟନର ବିଭିନ୍ନ ସୋପାନରେ ପ୍ରାୟ ୪ ହଜାର ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଓ ପରୋକ୍ଷ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି ହେବ ।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Investment approval for 382 MW Sunni Dam Hydro Electric Project in Himachal Pradesh by SJVN
04 JAN 2023 4:04PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the investment for 382 MW Sunni Dam Hydro Electric Project in Himachal Pradesh by SJVN Limited, for an estimated cost of Rs. 2614.51 crore including Rs. 13.80 crore as budgetary support from Government of India for cost of enabling infrastructure. Ex-post facto approval is given for cumulative expenditure incurred amounting to Rs.246 crore till January, 2022.
Project cost of Rs.2614 crore included hard cost amounting to Rs.2246.40 crore, Interest During Construction (IDC) and Financing Charges (FC) of Rs. 358.96 crore & 9.15 crore respectively. The revised cost sanctions for cost variations due to quantity changes (including additions/ alterations/ extra items) and time overruns due to the developer shall be capped at 10% of sanctioned cost.
Keeping in view the aims and objectives of Atmanirbhar Bharat Abhiyan, the present proposal for setting up of 382 MW Sunni Dam HEP by SJVN shall provide various benefits to local suppliers/ local enterprises/ MSMEs and shall encourage entrepreneurship opportunities within the country besides promoting employment and socio-economic development of the region. The implementation of the project shall generate direct & indirect employment to about 4000 persons during peak construction of the project.