প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মেতরনেল মোর্তেলিতী রেসিও মশক থোক্না হন্থরকপবু থাগৎখ্রে
30 NOV 2022 4:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেতরনেল মোর্তেলিতী রেসিও ২০১৪-১৬দা লাইব বর্থ লাখ অমদা ১৩০ ওইরম্বদগী ২০১৮-২০দা লাইব বর্থ লাখ অমদা ৯৭গী চাংদা মশক থোক্না হন্থরকপদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে‍। প্রধান মন্ত্রীনা নুপী মপাঙ্গল কলহনবগী মরী লৈনবা হীরম খুদিং মপাঙ্গল কন্না লৈহন্নবা ৱাফম থমখি‍।
হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা তৌরকপা ত্বীত অমা ক্বোৎ তৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ত্বীত তৌরকখি;
“য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ফীভম্নি‍। অহোংবা অসি উবা ফংবদা নুংঙাই‍। নুপী মপাঙ্গল কলহনবগা মরী লৈনবা হীরম খুদিংমক মপাঙ্গল কন্না লৈহন্নবা ঐখোয়না মীৎয়েং থম্লি‍।”

Prime Minister's Office
PM lauds significant decline in Maternal Mortality Ratio
30 NOV 2022 4:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the significant decline in the Maternal Mortality Ratio from 130 per lakh live births in 2014-16 to 97 per lakh live births in 2018-20. The Prime Minister emphasised that all aspects relating to women's empowerment remain very strong.
Quoting a tweet by Union Minister of Health and Family Welfare, Dr Mansukh Mandaviya, the Prime Minister tweeted;
“A very encouraging trend. Happy to see this change. Our emphasis on furthering all aspects relating to women empowerment remains very strong.”