ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାଲିରେ ଜି -20 ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ଜର୍ମାନୀର ଫେଡେରାଲ ରିପବ୍ଲିକର ଚାନ୍‌ସଲରଙ୍କ ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସାକ୍ଷାତ
16 NOV 2022 1:39PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବାଲିରେ ଜି-20 ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ଜର୍ମାନୀର ଫେଡେରାଲ୍ ରିପବ୍ଲିକ୍ ର ଚାନ୍‌ସଲର ମହାମହିମ ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ଓଲାଫ୍‌ ସ୍କୋଲ୍‌ଜଙ୍କ ସହିତ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି।
ଦୁଇ ନେତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏହା ଚଳିତ ବର୍ଷରେ ତୃତୀୟ ସାକ୍ଷାତ ଥିଲା। ଗତ ସାକ୍ଷାତ 2 ମେ 2022 ରେ ଷଷ୍ଠ ଭାରତ-ଜର୍ମାନୀ ଆନ୍ତ ସରକାରୀ ପରାମର୍ଶ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବର୍ଲିନ ଯାତ୍ରା ଏବଂ ଏହାପରେ ଚାନ୍‌ସେଲର ସ୍କୋଲ୍‌ଜଙ୍କ ଆମନ୍ତ୍ରଣରେ ଜି-7 ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ଦେଶ ଭାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଜର୍ମାନୀରେ ସ୍କୋଲ୍‌ସ ଏଲମୋ ଯାତ୍ରା ସମୟରେ ହୋଇଥିଲା।
ଉଭୟ ନେତା ଭାରତ ଏବଂ ଜର୍ମାନୀ ମଧ୍ୟରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗର ବ୍ୟାପକତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ, ଯାହାକି ଆଇଜିସି ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଚାନ୍‌ସଲରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସବୁଜ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ବିକାଶ ପାଇଁ ପାର୍ଟନରସିପ୍ ସ୍ୱାକ୍ଷର ହେବା ସହିତ ଏକ ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ପ୍ରବେଶ କରିଥିଲେ। ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ପୁଞ୍ଜି ବିନିଯୋଗ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆହୁରି ଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଓ ନିରାପତ୍ତା, ସ୍ଥାନାନ୍ତରଣ ଏବଂ ମୋବିଲିଟି ତଥା ଭିତ୍ତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ସେମାନେ ସହମତ ହୋଇଥିଲେ।
ଜି20 ଏବଂ ଜାତିସଂଘ ସମେତ ବହୁପକ୍ଷୀୟ ଫୋରମରେ ସହଯୋଗ ଏବଂ ସମନ୍ୱୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ଉଭୟ ନେତା ସହମତ ହୋଇଥିଲେ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Chancellor of the Federal Republic of Germany on the sidelines of G-20 Summit in Bali
16 NOV 2022 1:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met the Chancellor of the Federal Republic of Germany, H.E. Mr. Olaf Scholz on the sidelines of the G-20 Summit in Bali today.
This was the third meeting between the leaders this year; the previous meetings took place during PM’s visit to Berlin on 2 May 2022 for the 6th India-Germany Inter-Governmental Consultations, which was followed by Prime Minister’s visit to Schloss Elmau in Germany, as partner country for the G7 Summit at Chancellor Scholz’s invitation.
The leaders discussed the wide range of bilateral cooperation between India and Germany, which entered a new phase with the signing of the Partnership on Green and Sustainable Development by Prime Minister and Chancellor during the IGC. They also agreed to deepen trade and investment ties and further increase cooperation in the areas of defence and security, migration and mobility, and infrastructure.
Both leaders agreed to enhance cooperation and coordination in multilateral forums including G20 and the UN.