প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বালিদা জি.২০ সম্মিত পাংথোক্লিঙৈ মনুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেংগ্রুব উমংদা চৎখ্রে
16 NOV 2022 10:12AM by PIB Imphal
বালিদা জি.২০ সম্মিত পাংথোক্লিঙৈ মনুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জি.২০গী অতোপ্পা লুচিংবশিংগা লোয়ননা ঙসি ‘তামন হুতান রায়া ঙুরা রাই’ মেংগ্রুব উমংদা চত্তুনা মেংগ্রুব উ-চারা থাখ্রে।
কঞ্জর্বেসনগীদমক্তা মালেমগী ওইনা হোৎনরিবসিদা মেংগ্রুবনা মরু ওইবা থৌদাং য়ারি। ইন্দোনেসিয়াগী জি.২০ প্রসিদেন্সী মখাদা ইন্দোনেসিয়া অমসুং য়ু.এ.ই.গী অপুনবা খোঙথাং ওইরিবা মেংগ্রুব এল্লাইএন্স ফোর ক্লাইমেত (এম.এ.সি.) অসিদা ভারতসু য়াওখ্রে।
ভারতকী স্ক্বার কিমি. ৫০০০ পাক শন্না লৈবা মফমশিংদা মেংগ্রুব মখল ৫০ হেন্না ফংই। বাইওদাইবর্সিতীগী মরু ওইবা মফম ওইবা অমসুং কান্নবা কার্বন সিঙ্ক ওইনসু মথৌ তৌরিবা মেংগ্রুব ঙাক-শেনবা অমসুং হান্নগুম হৌহন্নবা হোৎনবদা ভারতনা অখন্নবা মিৎয়েং চঙলি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi visits Mangrove forests on the sidelines of G-20 Summit in Bali
16 NOV 2022 10:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi along with other G-20 Leaders visited and planted Mangroves at the ‘Taman Hutan Raya Ngurah Rai’ Mangrove forests on the sidelines of G-20 Summit in Bali today.
Mangroves play an important role in global conservation efforts. India has joined the Mangrove Alliance for Climate (MAC), a joint initiative of Indonesia and UAE under the Indonesian G-20 Presidency.
More than 50 mangrove species can be found spread over 5000 sq km in India. India is placing emphasis on the protection and restoration of mangroves, which are rich sites of biodiversity and serve as effective carbon sinks.