প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অহানবা ক্বাদ্রিলেতরেল লিদর্স ভর্চুএল সম্মিত্তা প্রধান মন্ত্রীগী হৌদোক ৱারোল
12 MAR 2021 1:28PM by PIB Imphal
য়োর এক্সিলেন্সীশিং,
রাস্ত্রপতি বাইদেন,
প্রধান মন্ত্রী মোরিসন, অমসুং
প্রধান মন্ত্রী সুগা,
মরূপশিংগী মরক্তা তিঞ্জবা অসি নুংঙাইবা ফাওই!
ঐহাক্না রাস্ত্রপতি বাইদেনবু অনৌবা খোংথাং অসিগীদমক থাগৎচরি।
এক্সিলেন্সীশিং,
ঐখোয়বু ঐখোয়গী দেমোক্রেতিক ভেল্যুশিং, অমদি ফ্রী, ওপন অমসুং ইনক্লিসিব ইন্দো-পেসিফিক্কী মায়কৈদা ঐখোয়গী ৱারেপনা অমত্তা ওইনা পুল্লরে।
ঙসি ঐখোয়গী এজেন্দা – ভেক্সিন্স, ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজীশিংগুম্বা লমশিং কোন্সিনবা – মালেমগী য়াইফনবগীদমক ক্বাদপু ফোর্স অমা ওইহনবা।
ঐহাক্না মসিগী পোজিতিব ভিজন অসি ভারতকী লীরবা ফিলোসোফী বাসুধৈব কুতুম্বকমগী এক্সতেন্সন অমা ওইনা উজৈ, মদুনা মালেম অসিবু ইমুং অমগুম লৌরি।
ঐখোয়না ঐখোয়গী শেয়র্দ ভেল্যুশিং হেনগৎহন্নবগীদমক অমদি সেক্যুর, স্তেবল অমসুং চাউখৎপা ইন্দো-পেসিফিক অমা প্রমোত তৌনবগীদমক হান্নদগী হেন্না চেৎশিন্না পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
ঙসিগী সম্মিত মীফমনা ক্বাদকী চহি হৌরে হায়বদু উৎলে।
মসিনা হৌজিক রিজন অসিদা তংদু লৈতাবগী মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইরগনি।
থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister's opening remarks at the first Quadrilateral Leaders’ Virtual Summit
12 MAR 2021 1:28PM by PIB Delhi
Your Excellencies,
President Biden,
Prime Minister Morrison, and
Prime Minister Suga,
It is good to be among friends!
I thank President Biden for this initiative.
Excellencies,
we are united by our democratic values, and our commitment to a free, open and inclusive Indo-Pacific.
Our agenda today - covering areas like vaccines, climate change and emerging technologies - makes the Quad a force for global good.
I see this positive vision as an extension of India's ancient philosophy of Vasudhaiva Kutumbakam, which regards the world as one family.
We will work together, closer than ever before, for advancing our shared values and promoting a secure, stable and prosperous Indo-Pacific.
Today’s summit meeting shows that Quad has come of age.
It will now remain an important pillar of stability in the region.
Thank You.