প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অর্সেলর মিত্তল নিপ্পোন স্তীল ইন্দিয়া (এ.এম./এন.এস. ইন্দিয়া) হজিরা প্লান্ত চাউথোকপগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও মেসেজকী খুত্থাংদা থমখিবা ৱাফম
28 OCT 2022 5:06PM by PIB Imphal
নমস্কার!
অদোম পুম্নমকপু দিৱালী অমসুং অনৌবা চহিগী য়াইফ পাউজেল পীরি। অনৌবা চহিসিদা অদোম পুম্নমক্কা তেক্নোলোজীগী মতেংদগী উন্নবা ফংলি, অনৌবা চহিনা অদোমগী পুন্সিদা শান্তি অমসুং অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন পুরকপা ওইসনু হায়না ঐহাক্কী গুজরাতকী নুংশিরবা ইচিল ইনাওশিংগীদমক্তা মপুগী মফমদা নিজরি।
অর্সেলর মিত্তল নিপ্পোন স্তীল ইন্দিয়াগী হজিরা প্লান্ত পাকথোক চাউথোক্লিবসিগীদমক্তা অদোম পুম্নমকপু থাগৎচরি।
স্তীল প্লান্ত অসিগী খুত্থাংদগী ইনভেস্তমেন্ত লাকপদা নত্তনা, তুংগী খুদোংচাবা কয়াগী থোঙ অমসু হাংলি। লুপা করোর লিশিং ৬০গী ইনভেস্তমেন্ত লাকপনা গুজরাত অমসুং লৈবাক্কী নহাশিংদা থবক্কী খুদোংচাবা কয়া পীগনি। প্লান্ত পাকথোক চাউথোক্লবা মতুংদা হজিরাগী প্লান্ত অসিগী ক্রুদ স্তীল পুথোকপগী চাংনা মিলিয়ন তোন ৯দগী হেনগত্তুনা মিলিয়ন তোন ১৫ ওইরগনি। ঐহাক্না লক্ষ্মি মিত্তলজী, ভাই অদিত্য অমসুং মহাক্কী তীম্বু থাগৎলি।
মরুপশিং,
অমৃত কালদা খোঙদারবা ঐখোয়গী লৈবাক্না ইং ২০৪৭ ফাওবদা চাউখৎপা ভারত অমা ওইহনবগী পান্দম ফংহন্নবা হৌজিক চঙশিল্লি। লৈবাক্কী চাউখৎ থৌরাংগী খোঙচৎ অসিদা লৈরিবা স্তীল ইন্দস্ত্রীগী থৌদাং কয়া হৌজিক মপাঙ্গল হাপকদৌরে। মসিগী মরমদি, লৈবাক অমদা স্তীল সেক্তরনা মপাঙ্গল লৈখৎলকপা মতমদা, ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরসু মপাঙ্গল লৈরক্কনি। স্তীল সেক্তরনা চাউখৎলকপা মতমদা, লম্বী-শোরোক, রেলৱে, এয়রপোর্ত অমসুং হিথাংফম হেন্না চাউখৎলক্কনি। স্তীল সেক্তরনা চাউখৎলকপা মতমদা, কনস্ত্রক্সন, ওতোমোতিব সেক্তরদা অনৌবা দাইমেন্সন কয়া লৈরক্কনি। অদুগা, স্তীল সেক্তরগী মতিক-মগুন হেনগৎলকপা মতমদা, দিফেন্স, কেপিতেল গুদ অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং প্রদক্তশিং চাউখৎপদা অহেনবা পাঙ্গল হাপকৎলক্কনি। মসিদা নত্তনা, ঐখোয়না হৌজিক ফাওবদা আইরন ওর এক্সপোর্ত তৌদুনা পেন্থোক্লম্মি। অদুগা, শেন্মিৎলোনগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা ঐখোয়গী নাক্তা লৈরিবা লেন্দ এসেতশিংগী ভেলুএসন তৌবনা য়াম্না মরু ওইবা হীরম ওইরি। অদুনা, মসিগুম্বা স্তীল প্লান্ত পাকথোক চাউথোকপনা মরম ওইরগা, ঐখোয়গী লৈবাক্তা আইরন ওর নীংথিনা অমসুং চুম্না শিজিন্নবগী ফিভম লৈরক্কনি। লৈবাক্কী নহাশিংদা থবক পীগনি, মালেমগী কৈথেলদা ভারতকী স্তীলগী মফম কনবা ঙমগনি। স্তীল প্লান্ত অসি চাউথোকপা খক্তা নত্তনা অনৌবা তেক্নোলোজী কয়াসু মসিগা লোয়ননা লাক্কনি হায়না ঐহাক্কী ইফমদা পাউদম্লে। হায়রিবা তেক্নোলোজী অসিনা ইলেক্ত্রিক গারি, ওতোমোবাইল অমসুং মেন্যুফেকচরিংগী অতোপ্পা সেক্তর কয়াদা মতেং য়াম্না পাংগনি। অর্সেলর মিত্তল নিপ্পোন স্তীল ইন্দিয়াগী প্রোজেক্ত অসিনা মেক ইন ইন্দিয়াগী পান্দম ফংহনবদা মশক থোকপা তেংবাং ওইগনি হায়বগী ঐহাক্না থাজবা থম্লি। চাউখৎপা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারতকীদমক্তা ঐখোয়না হোৎনরিবা কয়াসিদা মসিনা লৈবাক্কী স্তীল সেক্তরদা পাঙ্গল হাপকনি।
মরুপশিং,
ঙসিদি, মালেম্না ভারত্তা থাজবা কয়াগা লোয়ননা য়েংলি। ভারতনা মালেমগী মেন্যুফেকচরিংগী খ্বাইদগী চাউবা হব ওইবগী মাইকৈদা খোঙজেল য়াঙনা চঙশিল্লি। সরকারনা সেক্তর অসি চাউখৎহন্নবগীদমক্তা তঙাই ফদবা পোলিসী ইনভাইরনমেন্ত শেমগৎনবা খোঙফম চেৎনা হোৎনরি। ভুপেন্দ্র ভাই পতেলগী লুচিং মখাদা পুরক্লিবা অনৌবা ইন্দস্ত্রীএল পোলিসী অসিগীদমক্তা ঐহাক্না গুজরাত সরকারবু থাগৎলি, গুজরাতপু মেন্যুফেকচরিং হব ওইহনবগী মাইকৈদা পোলিসী অসিনা মশক থোক্না মতেং পাংগনি।
মমাংগী চহি ৮দগী সরকারনা হোৎনরকখিবা কয়ানা মরম ওইরগা, ভারতকী স্তীল ইন্দস্ত্রীনা মালেমগী খ্বাইদগী অনিশুবা চাউনা স্তীল পুথোকপা ইন্দস্ত্রী ওইরে। ইন্দস্ত্রী অসিনা চাউখৎ থৌরাংদা তেংবাংবা ঙম্বগী মশিং থিঙমদ্রবা খুদোংচাবা লৈ। সরকারগী পি.এল.আই. স্কিমদগী মসিনা হেন্না চাউখৎপগী অনৌবা লম্বী কয়া হাংলে, আত্মানির্ভর ভারতকী খোঙজংদা অহেনবা মপাঙ্গল হাপ্লে। ঐখোয়না হাই গ্রেদ স্তীল পুথোকপা হেনগৎপা অমসুং ইম্পোর্তকী মখা পোনবা হন্থহনবগী পান্দমদা মসিনা তেংবাংলি। মসিগুম্বা হাই গ্রেদ স্তীলশিং অসিবু ক্রিতিকেল অমসুং স্ত্রেতজিক এপ্লিকেসনশিংদা শিজিন্নবগী চাংসু হেনগৎলে। আই.এন.এস. বিক্রান্তনা অদোমগী মাঙদা খুদম ওইনা লেপ্লি। এয়রক্রাফ কেরিয়র শাবদা চঙবা স্তীলবু ঐখোয়না মীরমদগী পুশিল্লকপা ইম্পোর্তকী মখা পোল্লম্মি। লৈবাক ঙাক শেনবগী থবক মপাঙ্গল লৈহন্নবা অতোপ্পা লৈবাক্কী অয়াবা লৌবগী মথৌ তারম্মি। মসি অফবা থৌওং নত্তে, মসি চুমথোক্নবগীদমক্তা ঐখোয়না আত্মানির্ভর ওইবগী মথৌ তাই। অদুগা, ভারতকী স্তীল ইন্দস্ত্রীনা অনৌবা শক্তিগা লোয়ননা শিংনবা অসিগা মাইয়োক্নখি। মদুগী মতুংদগী, দি.আর.দি.ও.গী সাইন্তিস্তশিংনা এয়রক্রাফ কেরিয়রদা শিজিন্নগদবা অখন্নবা মখলগী স্তীল পুথোকখি। ভারতকী কম্পেনীশিংনা স্তীল মেত্রিক তোন লিশিং কয়া পুথোকখি। মদুদগী, আই.এন.এস. বিক্রান্তনা লৈবাক্কী মপাঙ্গল অমসুং তেক্নিক শিজিন্নদুনা লমদমসিদা শাদুনা লোইশিনখি। মসিগুম্বা মতিক মগুন হেনগৎহন্নবগীদমক্তা, লৈবাক্না হৌজিক ক্রুদ স্তীল পুথোকপগী চাংবু শরুক অনি থোক্না হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লে। ঐখোয়না হৌজিক ক্রুদ স্তীল মেত্রিক তোন ১৫৪ পুথোক্লি। মথংগী চহি ৯-১০দা মসিদগী হেন্দুনা মেত্রিক তোন ৩০০ পুথোকপনা ঐখোয়গী পান্দম্নি।
মরুপশিং,
মসিগুম্বা চাউখৎ থৌরাংগী পান্দমগা লোয়ননা ঐখোয়না তুংলমচত্তা চঙশিল্লিবসিদা শিংনবা খরগী মতাংদসু চেকশিন্দবা য়াদ্রি। স্তীল ইন্দস্ত্রীগী ওইনদি কার্বন ইমিসন হায়বসিনা য়াম্না চাউবা শিংনবা অমা ওইরি। অদুনা, নাকল অমদনা ঐখোয়না ক্রুদ স্তীল পুথোকপা হেনগৎহনগদবনি, অদুগা নাকল অমদনা ইনভাইরনমেন্তেল ফ্রেনলী ওইবা থৌওং শিজিন্নবদা অহেনবা মিৎয়েং চঙগদবনি। কার্বন ইমিসন থিংবগা লোয়ননা কার্ববু কেপচর তৌদুনা অমুক হন্না শিজিন্নবা য়াহনগদবা প্রদক্সন তেক্নোলোজী পুথোকপদা ভারতনা ঙসি অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। লৈবাক অসিদা সর্ক্যুলর ইকোনোমীবুসু পুক্নিং থৌগৎলি। সরকার অমসুং প্রাইভেত সেক্তরনা মাইকৈ অসিদা অমত্তা ওইনা থবক তৌমিন্নরি। এ.এম./এন.এস. ইন্দিয়া গ্রুপকী হজিরা প্রোজেক্তনা গ্রীন তেক্নোলোজী শিজিন্নবদা অহেনবা পুক্নিং চঙলিবসিদা ঐহাক্না য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই।
মরুপশিং,
পান্দম অমগীদমক্তা মীয়াম্না অমত্তা ওইদুনা মশাগী লৈজবা পাঙ্গল পুথোক্তুনা হোৎনমিন্নবা মতমদা, পান্দমদু ফংবদা য়াম্না লুবা ওইদে। স্তীল ইন্দস্ত্রীবু অনৌবা থাক্তা পুখৎনবা সরকারনা খোঙফম চেৎলি। প্রোজেক্ত অসিনা সেক্তর অপুনবা অমসুং স্তীল সেক্তর চাউখৎপগী খোঙজেল হেনগৎহনগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্লি। ঐহাক্না এ.এম./এন.এস. ইন্দিয়াগী তীম্বু অমুক হন্না থাগৎলি, য়াইফ পাউজেলসু পীজরি।
হন্না হন্না থাগৎচরি!

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address on the occasion of expansion of ArcelorMittal Nippon Steel India (AM/NS India) Hazira plant via video message
28 OCT 2022 5:06PM by PIB Delhi
Namaskar!
Wishing you all a very Happy Diwali and New Year! It has been possible to meet all of you today on the occasion of the New Year through technology. May the New Year bring you happiness, peace and prosperity, I pray for all my dear brothers and sisters of Gujarat.
Many congratulations to all of you on the expansion of ArcelorMittal Nippon Steel India Hazira Plant.
This steel plant is not only bringing investment, but many doors of new possibilities are also opening for the future. An investment of more than 60,000 crore rupees will create many employment opportunities for the youth of Gujarat and the country. The crude steel production capacity at Hazira Steel Plant will increase from 9 million tonnes to 15 million tonnes annually after this expansion. I congratulate Lakshmi Mittal ji, Aditya and his entire team.
Friends,
Our country, which has entered the ‘Amrit Kaal’, is now eager to move towards the goals of a developed India of 2047. The role of the steel industry is going to be very important in the development journey of the country, because when the steel sector in the country is strong, the infrastructure sector becomes robust. When the steel sector expands, so does the expansion of roads, railways, airports and ports. As the steel sector grows, new dimensions are added to the construction and automotive sectors. And when the capacity of the steel sector grows, the development of defence, capital goods and engineering products also gets a boost. So far, we have remained satisfied by exporting iron ore. It is very important to evaluate our land assets for economic development. Our iron ore will be properly used in our country with the expansion of such steel plants. The youth of the country will get a lot of jobs and India's steel industry will also leave a mark in the world market. And I have been told that it is not just the expansion of the plant, but a whole new technology is coming to India along with it. This new technology is going to help a lot in the field of electric vehicle, automobile and other manufacturing sectors. I am sure that this project of ArcelorMittal Nippon Steel India will prove to be a milestone in the vision of Make in India. This will give new strength to our efforts for a developed and self-reliant India in the steel sector.
Friends,
Today the world is looking at us with great anticipation. India is rapidly moving towards becoming the world's largest manufacturing hub. And the government is actively engaged in creating the necessary policy environment for the development of this sector. I also congratulate the Gujarat government that the new industrial policy under the leadership of Bhupendrabhai Patel is very visionary towards making Gujarat a manufacturing hub.
Over the last eight years, the Indian steel industry has become the second largest steel producing industry in the world due to collective efforts. There is immense potential for development in this industry. The government's PLI scheme has paved the way for its expansion, strengthening the ‘AatmaNirbhar Bharat’ campaign. This has enabled us to increase production of high-grade steel and reduce our dependence on imports. The use of this high-grade steel has also increased in critical and strategic applications. INS Vikrant is one such example before you. Earlier, we were dependent on other countries for steel used in aircraft carriers. We needed the approval of other countries to strengthen the security of the country. This situation was not good. We needed to become self-reliant to change this situation. And the Indian steel industry accepted this challenge with renewed vigor. Soon, the scientists of DRDO developed the special steel used in the aircraft carrier. Indian companies produced thousands of metric tonnes of steel. And INS Vikrant could become ready with indigenous capability and technology. The country has now set a target of doubling the production capacity of crude steel to promote such capability. As of now, we produce 154 MT of crude steel. Our target is to achieve 300 MT production capacity in the next 9-10 years.
Friends,
When we are moving ahead with the vision of development, then some challenges also have to be taken care of. Carbon emission is one such challenge for the steel industry. Therefore, on the one hand, we are expanding the capacity to produce crude steel and, on the other hand, we are also promoting the use of environment-friendly technologies. Today, India is laying greater emphasis on developing such production technologies, which not only reduce carbon emissions, but also capture and reuse carbon. Circular economy is also being promoted in the country. The government and the private sector are working together in this direction. I am glad that the Hazira project of AM/NS India group is also giving a lot of emphasis on the use of green technology.
Friends,
When everyone starts making efforts towards a goal with full force, then it is not difficult to realize it. The government is committed to take the steel industry to new heights. I am sure that this project will give impetus to the development of the entire region and the steel sector. I once again congratulate the team of AM/NS India and extend my best wishes.
Thanks a lot!
Disclaimer: Some part of PM's speech is also in Gujarati language, which has been translated here.