ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
31 ଅକ୍ଟୋବରରେ କେଭଡ଼ିଆ ଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ମୁଖରେ ମ୍ୟୁଜିକାଲ୍ ବ୍ୟାଣ୍ଡ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବେ ଆଦିବାସୀ ପିଲା
ଅମ୍ବାଜି ମନ୍ଦିର ସମ୍ମୁଖରେ ଭିକ୍ଷା ମାଗୁଥିବା ପିଲାମାନେ ଏବେ ପ୍ରଧାମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ପରେ କେଭଡିଆରେ ନିଜର ସଙ୍ଗୀତ କଳା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବେ
ବ୍ୟାଣ୍ଡ ଏହା ପୂର୍ବରୁ 30 ସେପ୍ଟେମ୍ବରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅମ୍ବାଜି ପରିଦର୍ଶନ ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥାପନା କରିଥିଲେ
28 OCT 2022 1:21PM by PIB Bhubaneshwar
ବନାସକାଣ୍ଠା ଜିଲ୍ଲାର ଅମ୍ବାଜି ସହରର ଆଦିବାସୀ ପିଲାମାନଙ୍କର ଏକ ମ୍ୟୁଜିକାଲ୍ ବ୍ୟାଣ୍ଡ 31 ଅକ୍ଟୋବରରେ କେଭଡ଼ିଆ ଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିକଟରେ ଉପସ୍ଥାପନା କରିବେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜାତୀୟ ଏକତା ଦିବସ ଅବସରରେ କେଭଡ଼ିଆ ଯିବେ।
ଏହା ପ୍ରଥମ ଅବସର ନୁହେଁ ଯେତେବେଳେ ମ୍ୟୁଜିକାଲ୍ ବ୍ୟାଣ୍ଡ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିକଟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତି କରିବ। ଏହା ପୂର୍ବରୁ 30 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 2022 ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସାର୍ବଜନିନ ସମାରୋହ ପାଇଁ ଅମ୍ବାଜି ପରିଦର୍ଶନରେ ତାଙ୍କର ସ୍ବାଗତରେ ଏହି ବ୍ୟାଣ୍ଡ ଉପସ୍ଥାପନା କରିଥିଲା। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେହି ସମୟରେ ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକୁ ଦେଶକୁ ସମର୍ପିତ କରଥିଲେ ଏବଂ 7200 କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କେବଳ ଯୁବ ବ୍ୟାଣ୍ଡଙ୍କ ପ୍ରଦର୍ଶନର ପ୍ରଶଂସା କରିନଥିଲେ ଏବଂ ଏହାର ଆନନ୍ଦ ଉଠାଇ ନଥିଲେ, ବରଂ ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥିଲେ ଯେ ସାର୍ବଜନିକ ସମାରୋହ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ସେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଭାବରେ ତାଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିବେ। ନିଜର ଯୁବ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ସହିତ ଏକ ଗ୍ରୁପ୍ ଫଟୋ ଉଠାଇଥିଲେ।
ଏପରି ଅସାଧାରଣ ସଙ୍ଗୀତ କୌଶଳ ଶିଖିଥିବା ଏହି ଆଦିବାସୀ ପିଲାମାନଙ୍କ କାହାଣୀ କହିବା ଯୋଗ୍ୟ ଅଟେ। ଏହି ପିଲାମାନେ ଏକ ସମୟରେ ମୌଳିକ ଆବଶ୍ୟକତା ଏବଂ ଶିକ୍ଷିତ ହେବାର ସୁଯୋଗ ପାଇବା ପାଇଁ ସଂଗ୍ରାମ କରୁଥିଲେ। ସେମାନଙ୍କୁ ଅନେକ ସମୟରେ ଅମ୍ବାଜିଙ୍କ ମନ୍ଦିର ନିକଟରେ ଦେଖା ଯାଉଥିଲା ଯେଉଁଠାରେ ସେମାନେ ପରିଦର୍ଶକଙ୍କୁ ଭିକ୍ଷା ମାଗୁଥିଲେ। ଅମ୍ବାଜି ନିକଟରେ ଥିବା ଶ୍ରୀ ଶକ୍ତି ସେବା କେନ୍ଦ୍ର ନାମକ ଏକ ସ୍ଥାନୀୟ ଏନଜିଓ ଏହି ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଶିକ୍ଷିତ କରିବା ପାଇଁ କେବଳ ଏହାଙ୍କ ସହିତ କାମ କରି ନାହିଁ ବରଂ ତାଙ୍କର ଦକ୍ଷତାକୁ ମଧ୍ୟ ଚିହ୍ନଟ କରିଛି ଯେଉଁଥିରେ ସେମାନଙ୍କର ଆଗ୍ରହ ରହିଛି। ଏନଜିଓ ଶ୍ରୀ ଶକ୍ତି ସେବା କେନ୍ଦ୍ର ମ୍ୟୁଜିକାଲ୍ ବ୍ୟାଣ୍ଡ ର ଏହି ଆଦିବାସୀ ପିଲାମାନଙ୍କର ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଯୁବ ବ୍ୟାଣ୍ଡର ପ୍ରଦର୍ଶନର ବହୁତ ଆନନ୍ଦ ନେଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରଶଂସା ମଧ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କଲେ ଯେ 31 ଅକ୍ଟୋବରରେ ଜାତୀୟ ଏକତା ଦିବସ ଅବସରରେ ବ୍ୟାଣ୍ଡ କୁ କେଭଡ଼ିଆ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରାଯିବ ଯଦ୍ବାରା ସେମାନେ ଏହି ଐତିହାସିକ ଦିବସରେ ଭାଗ ନେଇପାରିବେ ଓ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିପାରିବେ।
31 ଅକ୍ଟୋବରକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କେବଡ଼ିଆ ଯିବେ ଏବଂ ସରଦାର ପଟେଲଙ୍କ 147ତମ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇବେ। ସେ ଏକତା ଦିବସ ପ୍ୟାରେଡରେ ମଧ୍ୟ ଭାଗ ନେବେ ଏବଂ ଳାଲ୍ ବାହାଦୂର ଶାସ୍ତ୍ରୀ ଜାତୀୟ ପ୍ରଶାସନ ଏକାଡେମୀରେ ଫାଉଣ୍ଡେସନ କୋର୍ସ କରୁଥିବା ବିଭିନ୍ନ ସିଭିଲ୍ ସେବା ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଅଧିକାରୀ ପ୍ରଶିକ୍ଷାର୍ଥୀଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିବେ।

Prime Minister's Office
Tribal children’s musical band to perform in front of Prime Minister in Kevadia on 31st October
Children who once used to beg at Ambaji temple will now perform in Kevadia after PM’s encouragement
Band had performed earlier also during PM’s visit to Ambaji on 30th September
28 OCT 2022 1:21PM by PIB Delhi
A musical band of Tribal children of Ambaji town of Banaskantha district will perform in front of the Prime Minister in Kevadia on 31st October. Prime Minister will visit Kevadia on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas.
It is not the first time that the musical band will perform for the Prime Minister. On 30th September, 2022, when the Prime Minister visited Ambaji, Gujarat and dedicated to Nation/laid the foundation stone of various development projects worth over ₹7200 crores, the band had performed welcoming the Prime Minister, when he was arriving for the public function.
Prime Minister not only appreciated and enjoyed the young band’s performance but he made sure that he personally interacted with them before the public function started. To encourage his young friends, Prime Minster asked for a group photo with them.
The story of these tribal children, who have learned such exceptional musical skills is worth telling. The children were once fighting for their basic needs and a chance to get educated. They were often found near Ambaji temple where they used to beg in front of the visitors. A local NGO named Shree Shakti Seva Kendra based in Ambaji worked with such children, to not only educate them but also identify the skills in which they are good. The tribal children with musical band were also skilled by the NGO Shree Shakti Seva Kendra.
Prime Minister enjoyed and appreciated the young band’s performance so much that he ensured that the band was invited to Kevadia on 31st October on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas, so that they can also participate and perform on the historic day.
On 31st October, Prime Minister will visit Kevadia and pay homage to Sardar Patel on his 147th birth anniversary. He will also participate at the Ekta Diwas Parade and will interact with Officer Trainees belonging to various Civil Services undergoing Foundation Course at Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration.