প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ত্রাইবল অঙাংশিংগী ম্যুজিকেল বেন্দনা ওক্তোবরগী ৩১দা কেৱাদিয়াদা প্রধান মন্ত্রীগী মমাংদা থৌরম পাংথোক্লগনি
মতম অমদা অম্বাজি লাইশঙ মমাংদা নিদুনা লৈরম্বা অঙাংশিং অদু হৌজিক্তি পি.এম.না পুক্নিং থৌগৎলবা মতুদগী কেৱাদিয়াদা মখোয়গী থৌরম পাংথোক্লগনি
বেন্দ অসিনা মসিগী মমাংদা সেপ্তেম্বর ৩০দা পি.এম.না অম্বাজিদা লাকপা মতমদসু পাংথোকখি
28 OCT 2022 1:21PM by PIB Imphal
বানস্কন্থা জিলাগী অম্বাজি তাউনগী ত্রাইবল অঙাংশিংগী ম্যুজিকেল বেন্দ অমনা ওক্তোবরগী ৩১দা কেৱাদিয়াদা প্রধান মন্ত্রীগী মমাংদা থৌরম পাংথোক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রিয়া এক্তা দিৱসগী থৌরমদা কেৱাদিয়াদা লাক্লগনি।
ম্যুজিকেল বেন্দ অসিনা প্রধান মন্ত্রীগীদমক্তা থৌরম পাংথোকপা অসিনা মসিনা অহানবা নত্তে। ২০২২গী সেপ্তেম্বর ৩০দা প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী অম্বাজিদা লাক্তুনা অমসুং লুপা করোর ৭২০০ হেনবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমা লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্তুনা, উরেপ-উয়ুং তমখিবা অদুদা মীয়ামগী ফংশন অমগীদমক্তা মহাক্না লাকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রীবু তরাম্না ওক্লদুনা থৌরম পাংথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নহা ওইরিবা বেন্দ অসিনা উৎলিবা অসিবু থাগৎপা অমসুং নুঙাইবা ফোংদোকপদা নত্তনা মহাক্না মীয়ামগী ওইবা ফংশন অদুনা হৌদ্রিঙৈগী মমাংদা মখোয়গা হকথেংননা উনদুনা ৱারি-ৱাতাই শানখি। মহাক্কী নহা ওইরিবা মরুপশিং অসিবু পুক্নিং থৌগৎনবা, প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়গা লোইননা গ্রুপ ফোতো অমা নম্মিন্নবগীদমক্তা হায়খি।
অসিগুম্বা ম্যুজিক্কী লমদা থোইদোক-হেন্দোক্না হৈথোই-শিংথোইরবা, মসিগী ত্রাইবল অঙাংশিং অসিগী ৱারি অসি তম্বদা মতিক য়াম্না চাই। অঙাংশিং অসি মতম অমদা মখোয়গী তঙাইফদনা মথৌ তাবা পোৎলমশিংগীদমক্তা অমসুং লাইরিক-লৈশু তম্নবগী খুদোংচবা অমা ফংনবগীদমক্তা লান্থেংনরকখি। মখোয়শিং অসি অম্বাজি লাইশঙ মনাক্তা অচৎ-অওংশিংদগী নিংদুনা অনম্বা মতমদা লৈরম্মি। অম্বাজিদা লৈবা শ্রী শক্তি সেৱা কেন্দ্র কৌবা লোকেল এন.জি.ও. অমনা অসিগুম্বা অঙাংশিং অসিবু ললাইরিক-লাইশু তমহনবদা নত্তনা মকোয়শিং অসিনা খ্বাইদগী হেন্না হৈথোই-শিংথোইবা ইরমশিং অদুবুসু মশক কঙদোক্নবা মখোয়গা থবক তৌমিন্নখি। ম্যুজিকেল বেন্দ লৈরিবা ত্রাইবল অঙাংশিং অসিসু এন.জি.ও. শ্রী শক্তি সেৱা কেন্দ্রনা তাকপী-তম্বীরকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নহা ওইরিবশিং অসিগী পার্ফোর্মেন্স অদুবু অসুক মতিক্কী য়াম্না নুংঙাইবা ফাওখি অমসুং থাগৎপা ফোংদোকখি হায়বদা মহাক্না পুৱারি ওইরবা নুমিৎ রাস্ত্রিয়া এক্তা দিৱসকী থৌরমদা শরুক য়ানবা অমসুং মদুদা মখোয়গী থৌরম অদুবুসু উৎননবা হায়দুনা ওক্তোবরগী ৩১দা কেৱাদিয়া লাক্ননবা হায়দুনা চেবাও পীখি।
ওক্তোবরগী ৩১দা, প্রধান মন্ত্রীনা কেৱাদিবাদা লাক্লগনি অমসুং সরদার পতেলগী ১৪৭ শুবা মপোক কুমওনদা ইকাইখুম্নবা উৎলগনি। মহাক্না এক্তা দিৱস পেরেদতা শরুক য়ারগনি অমসুং লাল বহাদুর শাস্ত্রি নেস্নেল একাদেমী ওফ এদমিনিস্ত্রেশনদা ফাউন্দেশন কোর্স চত্থরিবা সিভিল সর্বিস কয়া অমগী ওফিসর ত্রেনীশিংগসু ৱারি-ৱাতাই শানরগনি।

Prime Minister's Office
Tribal children’s musical band to perform in front of Prime Minister in Kevadia on 31st October
Children who once used to beg at Ambaji temple will now perform in Kevadia after PM’s encouragement
Band had performed earlier also during PM’s visit to Ambaji on 30th September
28 OCT 2022 1:21PM by PIB Delhi
A musical band of Tribal children of Ambaji town of Banaskantha district will perform in front of the Prime Minister in Kevadia on 31st October. Prime Minister will visit Kevadia on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas.
It is not the first time that the musical band will perform for the Prime Minister. On 30th September, 2022, when the Prime Minister visited Ambaji, Gujarat and dedicated to Nation/laid the foundation stone of various development projects worth over ₹7200 crores, the band had performed welcoming the Prime Minister, when he was arriving for the public function.
Prime Minister not only appreciated and enjoyed the young band’s performance but he made sure that he personally interacted with them before the public function started. To encourage his young friends, Prime Minster asked for a group photo with them.
The story of these tribal children, who have learned such exceptional musical skills is worth telling. The children were once fighting for their basic needs and a chance to get educated. They were often found near Ambaji temple where they used to beg in front of the visitors. A local NGO named Shree Shakti Seva Kendra based in Ambaji worked with such children, to not only educate them but also identify the skills in which they are good. The tribal children with musical band were also skilled by the NGO Shree Shakti Seva Kendra.
Prime Minister enjoyed and appreciated the young band’s performance so much that he ensured that the band was invited to Kevadia on 31st October on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas, so that they can also participate and perform on the historic day.
On 31st October, Prime Minister will visit Kevadia and pay homage to Sardar Patel on his 147th birth anniversary. He will also participate at the Ekta Diwas Parade and will interact with Officer Trainees belonging to various Civil Services undergoing Foundation Course at Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration.