প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. ওক্তোবর ১৯-২০দা গুজরাত্তা চৎকদৌরি
পি.এম.না গুজরাত্তা লুপা করোর ১৫,৬৭০গী ওইগদবা প্রোজেক্তশিং কত্থোক্কদৌরি অমদি উরেপ উয়ুং তমগদৌরি
ভারতকী দিফেন্স মেনুফেকচরিংগী মতিং উৎনবগী অচৌবা খোঙথাঙ অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা দেফএক্সপো২২ হৌদোক্কদৌরি
অহানবা ওইনা এক্সপো অসিদা ভারতকী কম্পেনীশিংখক্তগী ওইবা দিফেন্স একজিবিসন উবা ফংগনি
পি.এম.না দেফস্পেস ইনিসিএতিব হৌদোক্কদৌরি, দীসা এয়রফীল্দগী উরেপ উয়ুং তমগদৌরি অমদি লমদমসিদা পুথোকচবা ত্রেনর এয়রক্রাফ্ত ঐচ.তি.তি.-৪০ মায়খুম হাংদোক্কদৌরি
মিসন লাইফ পি.এম.না কেবারিয়াদা হৌদোক্কদৌরি
পি.এম.না কেবারিয়াদা ১০শুবা হেদ ওফ মিসন্স কন্ফরেন্স শরুক য়াগদৌরি
পি.এম.না রাজকোত্তা ইন্দিয়া অর্বান হাউজিং কনক্লেব ২০২২ হৌদোক্কদৌরি; লুপা করোর ৫৮৬০রোমগী প্রোজেক্তশিংসু মীয়ামদা কত্থোক্কদৌরি অমদি উরেপ উয়ুং তমগদৌরি
পি.এম.না লুপা করোর ৪২৬০গী শেনফম কাইথোক্তুনা লিংখৎপা মিসন স্কুল ওফ এক্সেলেন্স গুজরাত্তা হৌদোক্কদৌরি
পি.এম.না জুনাগরদা লুপা করোর ৩৫৮০রোমগী অমদি ব্যারাদা লুপা করোর ১৯৭০রোমগী ওইগদবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমগদৌরি
18 OCT 2022 10:36AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১৯-২০দা গুজরাত্তা চত্তুনা লুপা করোর ১৫,৬৭০রোমগী ওইগবা প্রোজেক্তশিং মীয়ামদা কত্থোক্কনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍।
ওক্তোবর ১৯গী অয়ুক পুং ৯:৪৫রোম তারকপদা গান্ধীনগরদা লৈবা মহাত্মা মন্দীর কনভেন্সন এন্দ এগজিবিসন সেন্তরদা প্রধান মন্ত্রীনা দেফএক্সপো২২ হৌদোক্কনি‍। নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২রোম তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা অদালাজতা মিসন স্কুল্স ওফ এক্সেলেন্স হৌদোক্কনি‍। নুংথিল পুং ৩:১৫রোম তারকপদা মহাক্না জুনাগরদা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। তুংদা নুমিদাংৱাইরম পুং ৬ লোম তারকপা মতমদা মহাক্না ইন্দিয়া অর্বান হাউজিং কনক্লেব ২০২২ হৌদোক্কনি অমদি রাজকোত্তা য়াম্লবা প্রোজেক্তশিং মীয়ামদা কত্থোক্কনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না নুমিদাং পুং ৭:২০লোম তারকপা মতমদা রাজকোত্তা ইনোভেতিব কন্সত্রক্সন প্রাক্তিসকী একজিবিসনসু হৌদোক্কনি‍।
ওক্তোবর ২০গী অয়ুক পুং ৯:৪৫রোম তারকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা কেবারিয়াদা মিসন লাইফ হৌদোক্কনি‍। নুমিৎয়ুংবা পুং ১২রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা কেবারিয়াদা পাঙথোক্লিবা ১০শুবা হেদ্স ওফ মিসন কন্ফরেন্সতা শরুক য়াগনি‍। তুংদা, নুংথিল পুং ৩:৪৫রোম তারকপদা মহাক্না ব্যারাদা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তমগনি‍।
গান্ধীনগরদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা দেফএক্সপো২২ হৌদোক্কনি‍। ‘পাথ তু প্রাইদ’ হায়বা থিমগী মখাদা পাঙথোক্কদৌরিবা এক্সপো অসি হৌজিক ফাওবগী ওইনা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না শরুক য়াগদবা ইন্দিয়ন দিফেন্স এক্সপো ওইগদৌরি‍। অহানবা ওইনা, ফোরেন ও.ই.এম.শিংগী ইন্দিয়ন সবসিদিয়রীশিং, ভারত্তা রেজিস্তর তৌবা কম্পেনীগী দিভিজন, ভারতকী কম্পেনীগী পুন্না চৎমিন্না একজিবিতর য়াওনা ভারতকী কম্পেনীশিংখক্তগী ওইবা দিফেন্স একজিবিসন অমা য়াওগনি‍। থৌরম অসিনা ভারতকী দিফেন্স মেনুফেকচরিংগী মতিক পাকথোক চাউথোকপগী মতৌ উৎকনি‍। এক্পো অসিদা ইন্দিয়া পেভিলিয়ন অমা অমদি স্তেত পেভিলিয়ন তরা য়াওগনি‍। ইন্দিয়া পেভিলিয়ন্দা প্রধান মন্ত্রীনা হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ (এম.এ.এল.) না দিজাইন তৌবা লমদমসিদা পুথোকচবা ত্রেনর এয়রক্রাফ্ত ঐচ.তি.তি.-৪০ মায়খুম হাংদোক্কনি‍। এয়রক্রাফ্ত অসিনা স্তেত ওফ দি আর্ত কন্তেম্পররী সিস্তেম শীজিন্নরি অমদি পাইলোৎ ফ্রেন্দলী ফীচরশিংগা লোয়ননা দিজাইন তৌবনি‍।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রী অমসুং স্তার্তঅপশিংগী খুত্থাঙদা স্পেস দোমেন্দা দিফেন্স ফোর্সক ইনোভেতিব ওইবা সোলুসন শেমগৎনবা মিসন দেফস্পেস হৌদোক্কনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত্তা দীসা এ্ররফীল্দগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। ফোরৱার্দ এয়রফোর্স বেজ অসিনা লৈবাকসিগী সিক্যুরিতী অর্কিতেকচর হেনগৎহল্লগনি‍।
এক্সো অসিদা ‘ইন্দিয়া-অফ্রিকা: এদোপ্তিং স্ত্রেতেজী ফোর সীনর্জাইতিং দিফেন্স এন্দ সিক্যুরিতী কোওপরেসন’ হায়রিবা থিম অসিগী মখাদা ২শুবা ইন্দিয়া-অফ্রিকা দিফেন্স দাইলোগসু পাঙথোক্কনি‍। সিক্যুরিতী এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রীজন (সাগর) হায়রিবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান অসিগী পরিংদা, ইং-তপ্পা, চাওখৎপা, মরা চেৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবগীদমক আই.ও.আর.+ লৈবাকশিংগী মরক্তা দিফেন্স কোওপরেসন য়োকখৎনবা মপুং ফাবা দাইলোগ অমগী ফম্পাক অমা পীগদবা ২শুবা ইন্দিয়ন ওসীন রীজন+ (আই.ও.আর.+) কনক্লেবসু এক্সপো অসিগী মনুং চন্না পাঙথোক্কনি‍। এক্সপো অসিদা, অহানবা ইনভেস্তর্স মীত ফোর দিফেন্সসু পাঙথোক্কনি‍। মসিদা, আইদেক্স (ইনোভেসন ফোর দিফেন্স এক্সেলেন্স)কী দিফেন্স ইনোভেসন থৌরম, মন্থন ২০২২দা স্তার্তঅপ চা কয়ানা মখোয়গী ইনোভেসনশিং উত্থোক্নবগী তাঞ্জা লৌনগনি‍। থৌরম অসিদা ‘বন্ধন’ থৌরমগী খুত্থাঙদা পার্ত্নরসিপ/লোঞ্চ ৪৫১সু শেমগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অদালাজগী ত্রীমন্দীরদা মিসন স্কুল্স ওফ এক্সেলেন্সসু হৌদোক্কনি‍। মিসন অসি লুপা করোর ১০,০০০গী অপুনবা শেনফমগা লোয়ননা পায়খৎনবা লেপখিবনি‍। ত্রীমন্দরীদা পাঙথোক্কদবা থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪২৬০ রোমগী ওইগদবা প্রজেক্তশিং হৌদোক্কনি‍। মিসন অসিনা অনৌবা ক্লাসরুমশিং, স্মার্ত ক্লাস রুমশিং, কম্প্যুতর লেবশিং শেমগত্তুনা অমদি স্তেত অসিগী স্কুল ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী ফীভম ফগৎহন্দুনা গুজরাতকী মহৈ মশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি‍।
জুনাগরদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩৫৮০ রোমগী ওইগদবা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তমগনি‍।
ৱাৎহৌবা লিঙ্কশিং শেমগৎ শাগৎপা য়াওনা সমুদ্র খোঙবাল পরিংগী হায়ৱেশিংগী ফীভম ফগৎহন্নবগী প্রোজেক্ত প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ উয়ুং তমগনি‍। প্রোজেক্ত অসিগী অহানবা তাঙ্কক্তা, দিস্ত্রিক্ত ১৩দা কিলোমিতর ২৭০ শাংবা হায়ৱেগী শরুক কোনশিনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা জুনাগরদা ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত অনি অমদি লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং থম্নবগীদমক গোদাউন কম্প্লেক্স অমা শানবগী প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তমগনি‍। পোরবন্দরদা, প্রধান মন্ত্রীনা মাধবপুরগী শ্রী কৃষ্ণন রুক্সমনী মন্দীর মপুং ফানা শেমগৎনবগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না পোরবন্দর ফীসরী হারবরদা সীৱেজ অমসুং ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্তশিং অমসুং মেন্তেনেন্স দ্রেদজিংগী প্রোজেক্তশিংসু উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মাধ্বারদা ঙা ফাফম হিথাংফম অমা শেমগৎপা য়াওনা গীর সোমনাথদা প্রোজেক্ত অনিগী উরেপ উয়ুং মহাক্না তমগনি‍।
রাজকোত্তা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা রাজকোত্তা লুপা করোর ৫৮৬০ রোমগী ওইগদবা প্রোজেক্তশিং মীয়ামদা কত্থোক্কনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না প্লানিং, দিজাইন, পোলিস, রিজুলেসন্স, ইম্প্লিমেন্তেসন, সস্তেনেবিলিতী অমসুং ইনক্লুজিভিতী হেন্না পুরকপা অমদি অতৈ কয়া য়াওনা ভারতকী হাউজিংগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা ৱাফমশিংগী মরমদা খন্নগদবা ইন্দিয়া অর্বান হাউজিং কনক্লেব ২০২২সু হৌদোক্কনি‍। মীয়ামগী মীফম অদুগী মতুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইনোভেতিব কন্সত্রক্সন প্রাক্তিসকী মরমদা একজিবিসন অমসু হৌদোক্কনি‍।
মীয়ামগী মীফম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা লাইত হাউস প্রোজেক্তকী মখাদা শাখিবা য়ুম ১১০০ হেনববু কত্থোক্কনি‍। য়ুমশিং অসিগী শোশিংসু বিনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নগনি‍। মহাক্না ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত; ব্রাহ্মনী-২ দামদগী নর্মদা কেনেল পম্পিং স্তেসন ফাওবগী মোর্বি-বল্ক পাইপলাইন প্রোজেক্ত কত্থোক্কনি‍। মহাক্না মীয়ামদা কত্থোক্কদবা অতো প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা রীজনেল সাইন্স সেন্তর, ফ্লাইওভর ব্রিদ্জ, অমসুং লম্বীগা মরী লৈনবা অতৈ প্রোজেক্তশিং য়াওরি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী এন.ঐচ. ২৭গী রাজকোৎ-গোন্দাল-জেৎপুর শরুক হান্না লৈরম্বা লেন মরিদগী লেন তরুক্তা ওনখৎপগী প্রোজেক্ত উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না মোর্বি, রাজকোৎ, বোতার, জামনগর অমসুং কছ্চকী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা পায়খৎকদবা লুপা করোর ২৯৫০ রোমগী ওইগদবা জি.আই.দি.সি. ইন্তস্ত্রিএল এস্তেতকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। উরেপ উয়ুং তমগদবা অতৈ প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা গাধকাগী অমুল ফেদ দেরি প্লান্ত, রাজকোৎকী ইন্দোর স্পোর্ত্স কম্প্লেক্স শাবা, ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত অনি অমসুং লম্বী অমদি রেলৱে সেক্তরগর মরী লৈনবা অতৈ প্রোজেক্তশিং য়াওরি‍।
কেবারিয়াদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন. সেক্রেতরী জেনেরেল, ঐচ.ই. মিস্তর এন্তোনিও গুতেরেসকা নাকল অনিগী ওইবা মীফম অমসু পাঙথোক্কনি‍। তুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা, কেবারিয়াগী এক্তা নগরদা লৈবা স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা য়ু.এন. সেক্রেতরী জেনেরেল য়াওবা থৌরম অমদা মিসন লাইফ হৌদোক্কনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা মঙখিবা মঙলানগুম, মিসন অসি লনাই অমসুং অপুনগী থৌওংবু অকোয়বগী ফীভম ঙাক শেন্নবা অমদি য়োকখৎকদবা ভারতনা লমচিংবা মালেমগী ওইবা মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইরক্কনি হায়না থাজনরি‍।
মিসন লাইফনা সস্তেনেবিলিতীগী মায়কৈদা ঐখোয়গী অপুনবা খোঙফমদা অহোংবা পুরক্নবগীদমক মমায় অহুম লোঙবা লাল্লোং অমা ইন্দুনা চৎনবা পান্দম থম্লি‍। অহানবা অসিনা মীয়ামবু মখোয়গী নুংতিগী পুন্সিদা ইচম চম্বা অদুগা কান্নগদবা অকোয়বগী ফীভমগা চুনবা থৌওংশিং পাঙথোকহন্নবা ইথিল পীবা (দিমান্দ); অনিসুবদা হোংলক্লিবা দিমান্দগী মতুং ইন্না ইন্তস্ত্রীশিং অমসুং কৈথেলশিংবু খোঙলৈ থুনা থবক পায়খৎপা ঙমহনবা (সপ্লাই) অমদি; অহুমসুবদা সস্তেনেবল কঞ্জুম্পসন অমসুং প্রদক্সন অনিমক্তা চৈঙাক পীননবা লৈঙাক অমদি ইন্দস্ত্রিএল পোলিসীদা ইথিল পীবা (পোলিসী) অসিনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা মপান থৌরম মন্ত্রালয়না কেবারিয়াদা ওক্তোবর ২০দগী ২২ ফাওবা পাঙথোক্কদৌরিবা ১০শুবা হেদ্স ওফ মিসন্স কন্ফরেন্সতসু শরুক য়াগনি‍। কন্ফরেন্স অসিনা মালেম পুম্বদগী ইন্দিয়ন মিসনশিংগী মকোক (এম্বেসেদর অমসুং হায় কম্মিস্নসর) ১১৮বু মফম অমত্তদা পুনশিনগনি‍। নুমিৎ হুম্নি চুপ্না সেসন ২৩ থোক্না পাঙথোক্কদবা কন্ফরেন্স অসিনা মতমসিগী জিও-পোলিতিকেল অমসুং জিও-ইকনমিক এনভাইরনমেন্ত, কন্নেক্তিভিতী, ভারতকী ফোরেন পোলিসী প্রাইওরিতীনচিংবা হীরমশিংদা মচা খায়না খন্ননবা তাঞ্জা অমা পীরগনি‍। হেদ ওফ মিসনশিং অসি এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত, ৱন দিস্ত্রিক্ত ৱন প্রদক্ত, অমৃৎ সরোবর মিসন অমদি অতৈ ভারতকী ফ্লেকসিপ মিসনশিংগী মরমদা হেন্না মমুৎ তানা খঙননবগীদমক হৌজিক হৌজিক মখোয় মখোয়গী স্তেতশিংদা চৎনখি‍।
ব্যারাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা তাপিগী ব্যারাদা লুপা করোর ১৯৭০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না ৱাৎহৌরিবা লিঙ্কশিং শেমগৎপগা লোয়ননা সাপুতারাদগী স্তেচু ওফ য়ুনিতী ফাওবগী লম্বীগী ফীভম ফগৎহন্নবগী প্রোজেক্ত উরেপ উয়ুং তমগনি‍। উরেপ উয়ুং তমগদবা অতৈ প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা তাপি অমসুং নর্মদা দিস্ত্রিক্তা পায়খৎকদবা লুপা করোর ৩০০ হেনবগী ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্তশিং য়াওরি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 19-20 October
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs 15,670 crore in Gujarat
In a significant step towards showcasing India’s defence manufacturing prowess, Prime Minister to inaugurate DefExpo22
For the first time, Expo to witness a defence exhibition held exclusively for Indian companies
PM to launch DefSpace initiative, lay foundation stone of Deesa airfield and unveil indigeneous trainer aircraft HTT-40
Launch of Mission LiFE to be done by PM in Kevadia
PM to also participate in 10th Heads of Missions Conference in Kevadia
PM to inaugurate India Urban Housing Conclave 2022 in Rajkot; to also dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs. 5860 crores
PM to launch Mission Schools of Excellence in Gujarat with outlay of around Rs 4260 crore
PM to lay foundation stone of development projects worth around Rs 3580 crore in Junagadh and Rs 1970 crore in Vyara
18 OCT 2022 10:36AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 19-20 October and dedicate and lay the foundation stone of projects worth around Rs 15,670 crore.
At around 9:45 AM on 19th October, Prime Minister will inaugurate the DefExpo22 at Mahatma Mandir Convention and Exhibition Centre, Gandhinagar. At around 12 noon, Prime Minister will launch the Mission Schools of Excellence at Adalaj. At around 3:15 PM, he will lay the foundation stone of various development projects in Junagadh. Thereafter, at around 6 PM, he will inaugurate India Urban Housing Conclave 2022 and dedicate and lay the foundation stone of multiple key projects in Rajkot. He will also inaugurate the exhibition of innovative construction practices in Rajkot at around 7:20 PM.
On 20th October, at around 9:45 AM, the launch of Mission LiFE will be done by the Prime Minister at Kevadia. At around 12 noon, Prime Minister will participate in the 10th Heads of Missions Conference in Kevadia. Thereafter, at around 3:45 PM, he will lay the foundation stone of various development initiatives at Vyara.
PM in Gandhinagar
Prime Minister will inaugurate the DefExpo22. The Expo, being held under the theme 'Path to Pride', will witness the largest ever participation in Indian Defence Expo held till date. For the first time, it will witness a defence exhibition held exclusively for Indian companies including Indian subsidiaries of Foreign OEMs, Division of company registered in India, Exhibitor having Joint Venture with an Indian company. The event will showcase expansive scope and scale of Indian defence manufacturing prowess. The Expo will have an India Pavilion and ten state pavilions. At the India Pavilion, Prime Minister will unveil HTT-40 - the indigeneous trainer aircraft designed by Hindustan Aeronautics Limited (HAL). The aircraft has state of art contemporary systems and has been designed with pilot friendly features.
During the programme, Prime Minister will launch Mission DefSpace - to develop innovative solutions for the Defence Forces in the Space domain through industry & startups. Prime Minister will also lay the foundation stone of Deesa airfield in Gujarat. The forward airforce base will add on to the security architecture of the country.
The Expo will also witness 2nd India-Africa Defence Dialogue under the theme 'India-Africa: Adopting strategy for synergizing Defence and Security cooperation'. The 2nd Indian Ocean Region+ (IOR+) Conclave will also be held during the Expo, which will provide a stage for a comprehensive dialogue to promote defence cooperation amongst IOR+ nations to foster peace, growth, stability and prosperity, in line with the Prime Minister's vision for Security and Growth for All in the Region (SAGAR). During the Expo, the first ever Investors' Meet for defence will also be held. It will also witness more than hundred startups getting an opportunity to showcase their innovations at Manthan 2022, the defence innovation event of iDEX (Innovations for Defence Excellence). The event would also see forging of 451 partnerships/launches through the event 'Bandhan'.
Prime Minister will also launch Mission Schools of Excellence at Trimandir, Adalaj. The Mission has been conceived with a total outlay of 10,000 Crores. During the event at Trimandir, Prime minister will launch projects worth around Rs 4260 crore. The Mission will help strengthen education infrastructure in Gujarat through setting up of new classrooms, smart class rooms, computer labs and overall upgradation of infrastructure of schools in the State.
PM in Junagadh
Prime Minister will lay the foundation stone of various development projects worth around Rs 3580 crore.
Prime Minister will lay the foundation stone for improvement of coastal highways along with construction of missing links. In the first phase of this project, total highway length of over 270 Km will be covered across 13 districts.
Prime Minister will lay the foundation stone of two water supply projects and for construction of a godown complex for storage of agri products at Junagadh. At Porbandar, Prime Minister will lay the foundation stone for holistic development of Shri Krishan Rukshamani Mandir, Madhavpur. He will also lay the foundation stone of sewage and water supply projects and for maintenance dredging at Porbandar Fishery Harbour. At Gir Somnath, he will lay the foundation stone of two projects, including for development of a fishing port at Madhwad.
PM in Rajkot
Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of projects worth around Rs. 5860 crores in Rajkot. He will also inaugurate the India Urban Housing Conclave 2022, which will witness deliberations covering various facets related to housing in India including planning, design, policy, regulations, implementation, ushering in greater sustainability and inclusivity, among others. After the public function, Prime Minister will also inaugurate an exhibition on innovative construction practices.
During the public function, Prime Minister will dedicate over 1100 houses constructed under the Light House Project. The keys of these houses will also be handed over to the beneficiaries. He will dedicate a water supply project: Morbi-Bulk pipeline project from Brahmani-2 Dam to Narmada Canal Pumping Station. Other projects which are being dedicated by him include Regional Science Centre, flyover bridges, and other projects related to the road sector.
Prime Minister will lay the foundation stone of six laning of the existing four lane of Rajkot-Gondal-Jetpur section of NH27 in Gujarat. He will also lay the foundation stone of GIDC industrial estates worth around Rs 2950 crore at various locations in Morbi, Rajkot, Botad, Jamnagar and Kutch. Other projects whose foundation stone will be laid include the AMUL-fed dairy plant at Gadhka, construction of indoor sports complex in Rajkot, two water supply projects and other projects of roads and railways sector.
PM in Kevadia
Prime Minister will have a bilateral meeting with UN Secretary General, H.E. Mr. Antonio Guterres. Thereafter, the launch of Mission LiFE will be done by the Prime Minister, in the presence of the UN Secretary General at Statue of Unity, Ekta Nagar, Kevadia. Envisaged by the Prime Minister, it is expected to be an India-led global mass movement that will nudge individual and collective action to protect and preserve the environment.
Mission LiFE aims at following a three-pronged strategy for changing our collective approach towards sustainability. First is by nudging individuals to practise simple yet effective environment-friendly actions in their daily lives (demand); second is by enabling industries and markets to respond swiftly to the changing demand (supply) and; third is to influence government and industrial policy to support both sustainable consumption and production (policy).
Prime Minister will also participate in the 10th Heads of Missions Conference, which is being organized from 20-22 October 2022 in Kevadia by the Ministry of External Affairs. The Conference will bring together 118 Heads of Indian Missions (Ambassadors and High Commissioners) from all over the world. Through its 23 sessions spread over three days, the Conference will provide an opportunity to have detailed internal discussions on issues such as contemporary geo-political & geo-economic environment, connectivity, India’s foreign policy priorities etc. The Heads of Missions are currently visiting their respective states to familiarize themselves with India’s Flagship Missions such as those pertaining to Aspirational Districts, One District One Product, Amrit Sarovar Mission, among others.
PM in Vyara
Prime Minister will lay the foundation stone of multiple development initiatives worth over Rs. 1970 crore in Vyara, Tapi. He will lay the foundation stone for the improvement of the road from Saputara to Statue of Unity along with construction of missing links. Other projects whose foundation stone will be laid include water supply projects worth over Rs 300 crore in Tapi and Narmada districts.