Prime Minister's Office
Translation of Prime Minister's remarks at Leaders Dialogue with BRICS Business Council and New Development Bank during 11th BRICS Summit in Brasilia
15 NOV 2019 1:56PM by PIB Delhi
Honorable Chairman,
Your Excellencies,
Members of BRICS Business Council and New Development Bank,
I'm delighted to be joining in this discussion.
These two mechanisms are useful platforms
for practical cooperation between BRICS countries. I thank him for his efforts.
BRICS countries are a ray of hope for the world's economic growth. Innovation and hard work of our businesses are the source of our energy.
In today's era, it is important to recognize every business opportunity and take immediate advantage of it.
I would like to suggest something in this context.
First, the Council created a roadmap to achieve the $ 500 billion Intra-BRICS trade target by the next summit. Identification of economic complementarities among us will be important in this effort.
Secondly, several agro-tech start-ups have emerged in the five countries. Their network will be useful for sharing experiences and taking advantage of our large markets. The use of technology and data analytical tools in agriculture will also be encouraged through these start-ups.
Thirdly, to address the challenges facing universal health coverage, the Council may consider organizing a Hackathon in India on the use of digital health applications.
Fourth, a working group for small and medium industries will facilitate the exchange of best practices.
The BRICS business community will get great benefit of practical support from the early progress on subjects like BRICS Pay, Credit Rating Agency, Reinsurance Pool and Seed Bank.
The partnership agreement between New Development Bank and BRICS Business Council will be useful for both the institutions.
Our economies need large infrastructure finance. I believe that New Development Bank can provide valuable support in this area.
I welcome the launch of the Project Preparation Fund by NDB.
The presence of private sector projects in NDB's portfolio will increase the bank's presence.
Friends,
I request BRICS countries and NDB to join Coalition for Disaster Resilient Infrastructure initiative.
India will be pleased to work with NDB on creating guiding principles for Disaster Resilient Infrastructure.
I request that the work of establishing the Regional Office of NDB in India should be completed soon. This will give a boost to projects in our priority areas.
Friends,
You are familiar with the growing investment opportunities and the eco system of innovation in India.
I invite all of you to build a new India by 2022 and be a part of the development journey of India.
Excellencies, Friends,
I will conclude by saying that our dream of strengthening BRICS economic cooperation can be realized only with the full cooperation of Council and NDB.
India is with you in your efforts for this purpose.
Thank you very much .
Disclaimer: PM's speech was delivered in Hindi. This is an approximate translation of the speech.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰাছিলিয়াত ১১ সংখ্যক ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ সময়ত ব্ৰিকছ বিজনেছ কাউন্সিল আৰু নিউ ডেভেলপমেণ্ট বেংকৰ শীৰ্ষ বিষয়ববীয়াৰ সৈতে আলোচনাত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মন্তব্যৰ অনুবাদ
15 NOV 2019 1:56PM by PIB Guwahati
সন্মানীয় অধ্যক্ষ, মহামহিমসকল,
ব্ৰিকছ বিজনেছ কাউন্সিল আৰু নিউ ডেভেলপমেণ্ট বেংকৰ সদস্যসকল, এই আলোচনাত যোগদান কৰি মই আনন্দিত হৈছো। ব্ৰিকছ দেশসমূহৰ মাজত ব্যৱহাৰিক সহযোগিতাৰ বাবে এই দুটা ব্যৱস্থা উপযোগী মঞ্চ। তেওঁলোকৰ এই প্ৰচেষ্টাৰ বাবে মই ধন্যবাদ জনাইছো।
বিশ্বৰ অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত আশাৰ ৰেঙনি হৈ পৰিছে ব্ৰিকছ দেশসমূহ। আমাৰ ব্যৱসায়ৰ উদ্ভাৱন আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰম আমাৰ শক্তিৰ উৎস। আজিৰ যুগত প্ৰতিটো ব্যৱসায়িক সুযোগক চিনি পোৱা আৰু তাৰ তৎক্ষণাত সুবিধা লোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।
এই প্ৰসংগত মই কিবা এটা পৰামৰ্শ দিব বিচাৰিছো।
প্ৰথমে, পৰিষদে পৰৱৰ্তী শীৰ্ষ সন্মিলনৰ ভিতৰত ৫০০ বিলিয়ন ডলাৰৰ ইন্ট্ৰা-ব্ৰিক্স বাণিজ্যিক লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ এক ৰ’ডমেপ তৈয়াৰ কৰে। আমাৰ মাজত অৰ্থনৈতিক পৰিপূৰকতা চিনাক্ত কৰাটো এই প্ৰচেষ্টাত গুৰুত্বপূৰ্ণ হ’ব।
দ্বিতীয়তে, পাঁচখন দেশত কেইবাটাও এগ্ৰ’-টেক ষ্টাৰ্ট-আপৰ উত্থান ঘটিছে। তেওঁলোকৰ নেটৱৰ্ক অভিজ্ঞতা ভাগ-বতৰা কৰাৰ বাবে আৰু আমাৰ বৃহৎ বজাৰসমূহৰ সুবিধা লোৱাৰ বাবে উপযোগী হ’ব। এই ষ্টাৰ্ট-আপসমূহৰ জৰিয়তে কৃষিক্ষেত্ৰত প্ৰযুক্তি আৰু তথ্য বিশ্লেষণ সঁজুলিৰ ব্যৱহাৰকো উৎসাহিত কৰা হ’ব।
তৃতীয়তে, সাৰ্বজনীন স্বাস্থ্য কভাৰেজৰ সন্মুখীন হোৱা প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰিবলৈ পৰিষদে ডিজিটেল স্বাস্থ্য প্ৰয়োগৰ ব্যৱহাৰৰ ওপৰত ভাৰতত হেকাথনৰ আয়োজন কৰাৰ কথা চিন্তা কৰিব পাৰে।
চতুৰ্থতে, ক্ষুদ্ৰ আৰু মজলীয়া উদ্যোগৰ বাবে এটা কৰ্মগোটে উত্তম পদ্ধতিৰ আদান-প্ৰদানৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব।
ব্ৰিকছ পে, ক্ৰেডিট ৰেটিং এজেন্সী, পুনৰ্বীমা পুল আৰু বীজ বেংক আদি বিষয়ত আগতীয়াকৈ হোৱা অগ্ৰগতিৰ পৰা ব্ৰিকছৰ ব্যৱসায়িক সমাজে ব্যৱহাৰিক সহায়ৰ যথেষ্ট সুবিধা লাভ কৰিব।
নিউ ডেভেলপমেণ্ট বেংক আৰু ব্ৰিকছ বিজনেছ কাউন্সিলৰ মাজত হোৱা অংশীদাৰিত্ব চুক্তি দুয়োটা প্ৰতিষ্ঠানৰ বাবে উপযোগী হ’ব।
আমাৰ অৰ্থনীতিসমূহক বৃহৎ আন্তঃগাঁথনি বিত্তীয় সাহায্যৰ প্ৰয়োজন। মই বিশ্বাস কৰোঁ যে নিউ ডেভেলপমেণ্ট বেংকে এই ক্ষেত্ৰত মূল্যৱান সহায় আগবঢ়াব পাৰে। এন ডি বিৰ দ্বাৰা প্ৰকল্প প্ৰস্তুতি পুঁজি মুকলি কৰাক মই আদৰণি জনাইছো। এনডিবিৰ পৰ্টফলিঅ’ত ব্যক্তিগত খণ্ডৰ প্ৰকল্পৰ উপস্থিতিয়ে বেংকৰ উপস্থিতি বৃদ্ধি কৰিব।
বন্ধুসকল,
মই ব্ৰিকছ দেশসমূহ আৰু এনডিবিক ক’লিচন ফৰ ডিজাষ্টাৰ ৰেজিলিয়েণ্ট ইনফ্ৰাষ্ট্ৰাকচাৰ পদক্ষেপত যোগদান কৰিবলৈ অনুৰোধ জনাইছো। দুৰ্যোগ স্থিতিস্থাপক আন্তঃগাঁথনিৰ বাবে পথ প্ৰদৰ্শক নীতি সৃষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত এন ডি বিৰ সৈতে কাম কৰি ভাৰতে আনন্দিত হ’ব। ভাৰতত এন ডি বিৰ আঞ্চলিক কাৰ্যালয় স্থাপনৰ কাম অতি শীঘ্ৰে সম্পূৰ্ণ হোৱাটো অনুৰোধ জনালোঁ। ইয়াৰ ফলত আমাৰ অগ্ৰাধিকাৰ ক্ষেত্ৰৰ প্ৰকল্পসমূহে এক উত্থান লাভ কৰিব।
বন্ধুসকল,
ভাৰতত ক্ৰমবৰ্ধমান বিনিয়োগৰ সুযোগ আৰু উদ্ভাৱনৰ ইক’ চিষ্টেমৰ সৈতে আপুনি পৰিচিত। আপোনালোক সকলোকে ২০২২ চনৰ ভিতৰত এখন নতুন ভাৰত গঢ়াৰ লগতে ভাৰতৰ উন্নয়ন যাত্ৰাৰ অংশ হ'বলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছো।
মহামহিম আৰু বন্ধুসকল,
মই সামৰণিত ক’ম যে কাউন্সিল আৰু এনডিবিৰ সম্পূৰ্ণ সহযোগিতাৰেহে ব্ৰিকছৰ অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ’ব পাৰিব। ইয়াৰ বাবে আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টাক ভাৰতে সহযোগিতা আগবঢ়াব।
আপোনাক অশেষ ধন্যবাদ।