প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ব্রেলদা ফোঙবা অসামীজ দিক্সনরী, ‘হেমকোশ’কী কোপী অমা ফংখ্রে
21 SEP 2022 7:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ব্রেলদা ফোঙবা অসামীজ দিক্সনরী, ‘হেমকোশ’কী কোপী অমা শ্রী জয়ন্ত বরুৱাদগী ফংখ্রে।
হেমকোশ অসি ১৯শুবা চহি-চাদা ফোঙখিবা খ্বাইদগী অহানবা অসামীজ দিক্সনরীগী মনুং চনবনি। শ্রী মোদীনা শ্রী জয়ন্ত বরুৱা অমসুং মহাক্কী কাঙবুবু মসিগী ব্রেলগী ভর্জন অসিবু ফোঙবা ঙম্নবা হোৎনখিবগী মতৌশিংবু থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বীত অমদা অসুম্না হায়খিঃ
“১৯শুবা চহি-চাদা ফোঙখিবা খ্বাইদগী অহানবা অসামীজ দিক্সনরীগী মনুং চনবা ‘হেমকোশ’কী ব্রেল ভর্জনগী কোপী অমা ফংবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। ঐহাক্না শ্রী জয়ন্ত বরুৱা অমসুং মহাক্কী কাঙবুবু মসিগী ব্রেলগী ভর্জন অসিবু ফোঙবা ঙম্নবা হোৎনখিবগী মতৌশিংগীদমক্তা থাগৎচরি”।

Prime Minister's Office
PM receives a copy of Braille version of Assamese Dictionary ‘Hemkosh'
21 SEP 2022 7:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has received a copy of the Braille version of Assamese Dictionary ‘Hemkosh' from Shri Jayanta Baruah. Hemkosh was among the earliest Assamese dictionaries dating back to the 19th century. Shri Modi complimented Shri Jayanta Baruah and his team for his efforts leading to the publication of the Braille version.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Glad to have received a copy of the Braille version of ‘Hemkosh’, which was among the earliest Assamese dictionaries dating back to the 19th century. I compliment Mr. Jayanta Baruah and his team for his efforts leading to the publication of the Braille version."