প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এস.সি.ও. সম্মিৎকা ইরোইননা ইরানগী রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে
16 SEP 2022 11:02PM by PIB Imphal
১. প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ইস্লামিক রিপব্লিক ওব ইরানগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. মিস্তর ইব্রাহিম রাইসিগা উজবেকিস্তানগী সমর্কন্দদা এস.সি.ও.গী কাউন্সিল ওব হেদশিংগী ২২শুবা মীফমগা ইরোইননা উনখ্রে। রাস্ত্রপতি রাইসিনা ২০২১দা লোইশঙ পায়রকপদগী মসিনা প্রধান মন্ত্রী অমসুং রাস্ত্রপতি রাইসি অনিগী মরক্তা অহানবা উনবনি।
২. মীফম অসিগী মনুংদা লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরীগী ওইবা মরুওইবা ইস্যুশিং খন্নখি, অমসুং মখোয়না মরী অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কলহন্নিংবগী অপাম্বা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি ভারত-ইরান লৈবাক অনিগী মরী অসি পুৱারী অমসুং খুন্নাই হৌরক্লোনদগী লৈরক্লবা মরীনি, মসিদা মীয়ামগী মরক্তসু অচৌবা মরী লৈনরি।
৩. লুচিংবা অনিনা শহিদ বেহেস্তি তর্মিনেল, চাবাহার পোর্ত শেমগৎলিবসিগী খুমাং চাউশিনবগী চাং য়েংশিনখি, অমসুং রিজনেল কন্নেক্তিবিতীগী লমদা লৈবাক অনিনা মতেং পাংনবগী তঙাইফদবা লৈরিবসিবুসু হৌদোকনখি।
৪. লুচিংবা অনিনা আফঘানিস্তান য়াওনা অন্তর্জাতি অমসুং রিজনেলগী ওইবা মতাংদসু খন্নখি। আফঘানিস্তানগী মীয়ামদা হ্যুমেনিতরিয়ানগী ওইবা মতেংশিং পীনবগী ভারতকী ওইবা ফিরেপসু প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি, অমসুং শান্তি, তংদু লৈতাবা আফঘানিস্তান অমা পুরক্নবগীদমক রিপ্রজেন্তেতিব অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা রাজনিতী অমা শাগৎপা তঙাইফদে হায়নসু ফোংদোকখি।
৫. রাস্ত্রপতি রাইসিনা প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা জে.সি.পি.ও.এ. নেগোসিএসনগী ফিভম পাউদমখি।
৬. প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি রাইসিবু য়ারিবমখৈ থুনা ভারত্তা লেঙবীরক্নবা বার্তন থাজখি।
সমর্কন্দ
সেপ্তেম্বর ১৬, ২০২২

Prime Minister's Office
Meeting of Prime Minister with the President of Iran on the sidelines of the SCO Summit
16 SEP 2022 11:02PM by PIB Delhi
1. Prime Minister Shri Narendra Modi and President of the Islamic Republic of Iran H.E. Mr. Ebrahim Raisi met in Samarkand, Uzbekistan on the sidelines of the 22nd meeting of the Council of Heads of State of the SCO. This was the first meeting between the Prime Minister and President Raisi since President Raisi’s assumption of office in 2021.
2. During the meeting the two leaders discussed many important issues pertaining to the bilateral relationship, and expressed their desire for strengthening the relationship further. Prime Minister highlighted that India- Iran bilateral ties are marked by historic and civilizational connections, including strong people to people contacts.
3. The two leaders reviewed the progress in the development of the Shahid Behesti terminal, Chabahar Port and underscored the importance of bilateral cooperation in the field of regional connectivity.
4. The two leaders also discussed international and regional developments including Afghanistan. Prime Minister reiterated India’s priorities of providing humanitarian assistance to the people of Afghanistan and the need for a representative and inclusive political dispensation in support of a peaceful, stable and secure Afghanistan.
5. President Raisi briefed the Prime Minister on the status of the JCPOA negotiations.
6. Prime Minister extended an invitation to President Raisi to visit India at his earliest convenience.
Samarkand
September 16, 2022