শেল-থুম মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্সতর্নেল দেৎ ২০২১-২২গী স্তেতস রিপোর্তকী ২৮শুবা চেফোং ফোংখ্রে
05 SEP 2022 4:08PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী একনোমিক এফিয়র্স বিভাগকী এক্সতর্নেল দেৎ মেনেজমেন্ত য়ুনিৎ (ই.দি.এম.য়ূ.)নাভারতকী এক্সতর্নেল দেৎ ২০২১-২২গী স্তেতস রিপোর্তকী ২৮শুবা চেফোং ফোংখ্রে।
ভারতকী মার্চ ২০২২ অরোইবা ফাওবদা লৈরম্বা য়ু.এস. $ ৯৬২০.৭কী দেৎ অসি ২০২১ মার্চ অরোইবদা য়ু.এস. $ ৫৭৩.৭দগী হেন্দুনা চাদা ৮.২ য়ৌখি। অদুগা মসিগী চাদা ৫৩.২না য়ু.এস. দোল্লারদা দিনোমিনেৎ তৌখি, ইন্দিয়ন রুপী দিনোমিনেতেদ দেৎ অসি চাদা ৩১.২দা লৈদুনা খ্বাইদগী চাউবা অনিশুবা ওইখি।
জি.দি.পি.দা লৈবা এক্সতর্নেল দেৎকী রেসিও অসি চাদা ১৯.৯ ফাওবা ২০২২ মার্চ অরোইবদা লৈদুনা মমাং চহিগী ২১.২দগী হেন্না তাখি। ফোরেন করেন্সী রিজর্বকী এক্সতর্নেল দেৎ রেসিওনা মার্চ ২০২২ অরোইবদা মমাং চহিগী চাদা ১০০.৬তগী চাদা ৯৭.৮ য়ৌনা তাখি।
য়ু.এস. $ বিলিয়ন ৪৯৯.১দা লৈবা লোং তর্ম দেৎনা খ্বাইদগী চাউবা চাদা ৮০.৪গী চঙ্ক লৈখি অদুগা য়ু.এস. $ বিলিয়ন ১২১.৭দা লৈবা শোর্ত তর্ম দেৎনা অপুনবা ওইনা চাদা ৮০.৪দা লৈখি। শোর্ত তর্ম ক্রেদিৎ অসি ত্রেদ ক্রেদিৎ (চাদা ৯৬) ফাইনান্সিএল ইম্পোর্তকী মওংদা লাকখি।
কমর্সিএল বোরোৱিং (সি.বি.), এন.আর.আই.শিংগী দিপোজিৎ, শোর্ত তর্ম ত্রেদ ক্রেদিৎ অমসুং মলতিলেতরেল লোনশিং অসি অপুনবা এক্সতর্নেল দেৎকী চাদা ৯০ ওইখি। অদুগা এন.আর.আই. দিপোজিৎশিংনা মার্চ ২০২১ অরোইবা অমসুং ২০২২ মার্চকী অরোইবদা কন্ত্রেক্তেদ ওইখি, সি.বি.শিং, শোর্ত তর্ম ত্রেদ ক্রেদিৎ অমসুং মলতিলেতরেল লোনশিংনা অতোপ্পা অমদা, হায়রিবা মতম অসিমক্তদা শাংদোকখি।
সি.বি.শিং, শোর্ত তর্ম ত্রেদ ক্রেদিৎ অমসুং মলতিলেতরেল লোনশিং অসি পুন্না এন.আর.আই. দিপোজিৎশিংগী কন্ত্রেক্সন্দগী হেন্না চাউখি।
মার্চ ২০২২ অরোইবদা, সোভরিন এক্সতর্নেল দেৎ (এস.ই.দি.) অসি চহি অমগী মমাংদগী চাদা ১৭.১ হেনগৎতুনা য়ু.এস. $ ১৩০.৭ বিলিয়ন ওইখি।
এস.দি.আর.শিংসু মার্চ ২০২১ অরোইবদা য়ু.এস. 4 ৫.৫ বিলিয়ন্দগী য়ু.এস. $ ২২.৯ বিলিয়ন য়ৌখি। জি.-সেককী এফ.পি.আই. হোল্দিংনা অতোপ্পা মায়কৈ অমদা মমাং চহিগী য়ু.এস. $ ২০.৪দগী য়ু.এস. $ ১৯.৫ তা তাখি।
মার্চ ২০২২ ফাওবদা য়ু.এস. $ ৪৯০.০দা পারম্বা নোন-সোভরিন এক্সতর্নেল দেৎনা মমাং চহিগী থাক্তগী চাদা ৬.১ চাথোক লৈখি। সি.বি.শিং, এন.আর.আই. দিপোজিৎশিং, অমসুং শোর্ত তর্ম ত্রেদ ক্রেদিৎনা নোন-সোভরিন দেৎতগী চাদা ৯৫ য়ৌখি। শোর্ত তর্ম ত্রেদ ক্রেদিৎনা য়ু.এস. $ বিলিয়ন ১১৭.৪ য়ৌদুনা ২০২২ মার্চ অরোইবা ফাওবদা ২০২১-২২গী মনুংদা ইম্পোর্ত হেনগৎতুনা চাদা ২০.৭ য়ৌখি।
দেৎ সর্ভিস রেসিও অসি ২০২১-২২ গী মনুংদা ৫.২দা লৈদুনা ২০২০-২১ মনুংদা ৮.২ লৈরম্বদগী তাখি, মসিগী মরমদি হৌজিক লৈরিবা রিসিৎশিংদা বোয়েন্সী লৈরকপা অমসুং দেৎ সর্ভিস পেমেন্তশিংদা হন্থরকপগীনি। মার্চ ২০২২ অরোইবদা এক্সতর্নেল দেৎকী স্তোকতগী থোক্লকপা দেৎ সর্ভিস পেমেন্ত ওব্লিগেসন লাকপসিনা লাক্কদবা চহিশিং অসিদা মখাদা হন্থরক্কদ্রা হায়না পারি।
ক্রোস কন্ত্রীগী মীৎয়েংদগী য়েংবদা, ভারতকী এক্সতর্নেল দেৎ অসি মালেমগী থাক্তা ২৩শুবা মফমদা লৈদুনা মোদেস্ত ওইরি। তোঙান-তোঙানবা দেৎ ভলনরেবিলিতী ইন্দিকেতরশিংগী মতুং ইন্না, ভারতকী তুং কোইনা চৎপগী চাং অসি লো অমসুং মিদ্দল ইঙ্কম ওইবা লৈবাকশিং (এল.এম.আই.সি.শিং)দগী গ্রুপ ওইনা অমসুং তোঙান-তোঙানবা ওইনা পাবদা হেন্না শাফরি।
মখাগী লিঙ্ক অসিদা চঙবীদুনা স্তেতস রিপোর্ত লৌবীয়ুঃ
https://dea.gov.in/sites/default/files/India%27s%20External%20Debt%20-%20A%20Status%20Report%202021-22.pdf

Ministry of Finance
28th edition of Status Report on India’s External Debt 2021-22 released
05 SEP 2022 4:08PM by PIB Delhi
The External Debt Management Unit (EDMU) in the Department of economic Affairs, Ministry of Finance, has released 28th edition of the Status Report on India’s External Debt 2021-22.
India’s external debt, at US$ 620.7 billion as at end-March 2022, grew by 8.2 per cent over US$ 573.7 billon as at end-March 2021. While 53.2 per cent of it was denominated in US dollar, Indian rupee denominated debt, estimated at 31.2 per cent, was the second largest.
External debt as a ratio to GDP fell marginally to 19.9 per cent as at end-March 2022 from 21.2 per cent a year ago. Foreign currency reserves as a ratio to external debt stood slightly lower at 97.8 per cent as at end-March 2022 than 100.6 per cent a year ago.
The long-term debt estimated at US$ 499.1 billion, constituted the largest chunk of 80.4 per cent, while the short-term debt, at US$ 121.7 billion, accounted for 19.6 per cent of the total. The short-term trade credit was predominantly in the form of trade credit (96 per cent) financing imports.
Commercial borrowings (CBs), NRIs deposits, short-term trade credit and multilateral loans together accounted for 90 per cent of the total external debt. While NRI deposits marginally contracted during end-March 2021 and end-March 2022, CBs, short-term trade credit and multilateral loans, on the other hand, expanded during the same period. The rise in CBs, short-term trade credit and multilateral loans together was significantly larger than the contraction in NRI deposits.
As at end-March 2022, sovereign external debt (SED) amounted to US$ 130.7 billion, increasing by 17.1 per cent over the level a year ago, reflecting the additional allocation of SDRs by the IMF during 2021-22. SDRs rose to US$ 22.9 billion from US$ 5.5 billion as at end-March 2021. FPI holding of G-Sec, on the other hand, slid to US$ 19.5 billion from US$ 20.4 billion a year ago.
Non-sovereign external debt, estimated at US$ 490.0 billion as at end-March 2022, posted a growth of 6.1 per cent over the level a year ago. CBs, NRI deposits, and short-term trade credit accounted for about 95 per cent of non-sovereign debt., The short-term trade credit rose substantially by 20.7 per cent to US$ 117.4 billion as at end-March 2022 on the back of a surge in imports during 2021-22.
The debt service ratio fell to 5.2 per cent during 2021-22 from 8.2 per cent during 2020-21 due to buoyancy in current receipts and a decline in debt service payments. The debt service payment obligations arising out of the stock of external debt as at end-March 2022 are projected to trend downwards over the coming years.
In a cross-country perspective, India’s external debt is modest, occupying 23th position globally. In terms of various debt vulnerability indicators, India’s sustainability was better than the Low-and-Middle Income Countries (LMICs) as a group and vis-à-vis many of them individually.
Click on the following link to access the Status Report:
https://dea.gov.in/sites/default/files/India%27s%20External%20Debt%20-%20A%20Status%20Report%202021-22.pdf