Prime Minister's Office
PM lays the foundation stone and dedicates to the nation various projects of Kochi Metro and Indian Railways worth over Rs. 4500 crore in Kochi
“Modern infrastructure has a big role in this roadmap of developed India”
“We are completely transforming Indian Railways. Today, railway stations in the country are also being developed like airports”
“From agriculture to industries, this modern infrastructure will create new employment opportunities in Kerala”
“Development of tourism in the Amrit Kaal will help a great deal in the development of the country”
​​​​​​​“In Kerala, more than 70 thousand crore rupees have been given to lakhs of small entrepreneurs as part of the Mudra loan scheme”
01 SEP 2022 8:24PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today laid the foundation stone and dedicated to the nation various projects of Kochi Metro and Indian Railways worth around Rs 4500 crore in Kochi. Earlier today, the Prime Minister visited Shri Adi Shankara Janmabhoomi Kshetram at Kalady village in Kochi.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that every nook and corner of Kerala is filled with the joy of the holy festival of Onam. He congratulated everybody for these projects that enhance the Ease of Living and the Ease of Doing Business. “On this auspicious occasion, Kerala has been gifted with connectivity projects worth more than Rs 4600 crore”, the Prime Minister said.
Remarking on the Azadi ka Amrit Kaal, the Prime Minister said that Indians have taken a colossal resolution to build a developed India in the coming 25 years. “Modern infrastructure has a big role in this roadmap of developed India”, he added. The Prime Minister recalled that in 2017, he had the honour of inaugurating the Kochi Metro. Today, the Phase I extension of the Kochi Metro is being inaugurated and the foundation stone for the second phase of the Kochi Metro is also being laid. The Prime Minister said that the second phase of the Kochi Metro is going to be a boon for the youth and professionals. “Impetus-led development is taking place in the entire country when it comes to transport and urban development”, the Prime Minister said.
Remarking on the implementation of The Unified Metropolitan Transport Authority in Kochi, the Prime Minister said that this authority will work to integrate all the modes of transport, such as metro, bus, waterway etc. “With this model of multimodal connectivity, the city of Kochi will have three direct benefits. This will reduce the travel time of the people of the city, reduce the traffic on the roads and reduce the pollution in the city. To protect the environment, India has taken the colossal pledge of net zero, it will also help in that. This will reduce the carbon footprint”, the Prime Minister added.
The Prime Minister reiterated that in the last eight years, the Central Government has continuously worked to make Metro the most prominent mode of urban transport. He also added that the central government has expanded the metro to other big cities of the state, and is not limited just to the capital. The Prime Minister remarked that the first metro in our country ran about 40 years ago and in the next 30 years, merely 250 km of metro routes were added. Emphasising the work done in the last 8 years, the Prime Minister said that more than 500 km of Metro routes have been laid in the country and work on the new route of more than 1000 km is taking place rapidly. “We are completely transforming Indian Railways. Today, railway stations in the country are also being developed like airports”, the Prime Minister added.
Remarking on the long-standing demand of lakhs of devotees, the Prime Minister said it is a joyous occasion for devotees of Sabarimala from across the country and the world who wish to visit the shrine. “The doubling of the Ettumanoor-Chingavanam-Kottayam track will greatly facilitate the darshan of Lord Ayyappa”, the Prime Minister added.
Highlighting the ongoing work in Kerala, the Prime Minister said that different infrastructure projects worth Rs 1 lakh crore are taking place as we speak. “From agriculture to industries, this modern infrastructure will create new employment opportunities in Kerala. The central government is giving a lot of emphasis on the connectivity of Kerala. Our government is also converting NH 66, which is called the lifeline of Kerala, into 6 lanes. More than 55 thousand crore rupees are being spent on this”, the Prime Minister said.
Highlighting the benefits, the Prime Minister said that tourism and trade make the most out of modern and better connectivity. Tourism is such an industry, in which poor, middle class, village, city, everyone joins, everyone earns. “Development of tourism in the Amrit Kaal will help a great deal in the development of the country”, the Prime Minister added.
Highlighting the role of the central government, the Prime Minister said that various incentives for entrepreneurship in the tourism sector are being provided. He said that Mudra scheme is helping the needy with loans up to Rs 10 lakh and that too without a guarantee. The Prime Minister said, “Under this scheme in Kerala, more than 70 thousand crore rupees have been given to lakhs of small entrepreneurs as a helping hand.”
Remarking on the speciality of Kerala, the Prime Minister said that the care and concern of the people are part of society's life. He said, “A few days back I got the opportunity to inaugurate Maa Amritanandamayi ji's Amrita Hospital in Haryana. I was also blessed to have the blessings of Amritanandamayi Amma who is full of compassion. Today I express my gratitude once again from the soil of Kerala.”
The Prime Minister concluded his address by stressing the basic mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas and that the government is developing the country based on these principles. The Prime Minister pledged to strengthen the path of developed India in the Amrit Kaal.
Chief Minister of Kerala, Shri Pinarayi Vijayan, Governor of Kerala, Shri Arif Mohammad Khan, Union Minister of State for External Affairs, Shri V Muraleedharan, State Ministers, Shri P Rajeev and Adv Anthony Raju, Member of Parliament, Shri Hibi Eden, and Mayor of Kochi Corporation, Adv M Anilkumar were those present on the occasion.
Details of the projects
The Prime Minister inaugurated the Phase I extension of the Kochi Metro Rail Project from Petta to SN junction. The total cost of the project is over Rs 700 crores. Kochi Metro Rail project will be one of the most sustainable metro projects in the country with nearly 55% of its energy needs being met by solar power. The Prime Minister laid the foundation stone for the Phase –II stretch of the Kochi Metro rail project from JLN stadium to Infopark, having a length of 11.2 km and covering 11 stations. The total estimated cost of this project is around Rs. 1,950 crores. The proposed Phase II corridor of the Kochi Metro Rail Project is aimed at catering to the growing transportation needs of Kochi City and is planned in such a way that it connects the District Headquarters, Special Economic Zone and IT Hub of the city with the existing metro rail network. On completion, the combined Phase I and Phase II metro network will link the major residential and commercial hubs in the city with major transit hubs such as railway stations and bus stands, thus reinforcing the concept of multi-modal integration and last-mile connectivity.
The Prime Minister also dedicated to the nation, the doubling of the Kuruppanthara-Kottayam-Chingavanam rail section, completed at the cost of nearly Rs.750 crore. With this, the entire stretch from Thiruvananthapuram to Mangaluru is fully doubled, promising faster and seamless connectivity. Significantly, lakhs of devotees bound for Sabarimala Lord Ayyappa Shrine can conveniently alight at Kottayam or Chengannur railway station in the doubled section and proceed by road to Pamba. The Prime Minister also dedicated to the nation the newly electrified rail section between Kollam – Punalur.
The Prime Minister also laid the foundation stone for the redevelopment of three railway stations in Kerala – Ernakulam Junction, Ernakulam Town and Kollam. The total estimated cost of these station redevelopment projects is around Rs. 1050 crores. These railway stations will be equipped with state-of-the-art amenities and world-class facilities such as dedicated arrival/departure corridors, skywalks, solar panels, sewage treatment plants, energy-efficient lighting, rain-water harvesting and intermodal transport facilities.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কোচিত ৪,৫০০ কোটিতকৈ অধিক টকা মূল্যৰ কোচি মেট্ৰ’ আৰু ভাৰতীয় ৰে’লৱেৰ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
“উন্নত ভাৰতৰ এই ৰোডমেপত আধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ ডাঙৰ ভূমিকা আছে”
‘আমি ভাৰতীয় ৰে’লৱেক সম্পূৰ্ণৰূপে ৰূপান্তৰিত কৰিছো। আজি, দেশৰ ৰে’লৱে ষ্টেচনসমূহো বিমানবন্দৰৰ দৰে উন্নয়ন সাধন কৰা হৈছে”
“কৃষিৰ পৰা উদ্যোগলৈ, এই আধুনিক আন্তঃগাঁথনিয়ে কেৰালাত নতুন নিয়োগৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব”
“অমৃত কালত পৰ্যটনৰ বিকাশে দেশৰ উন্নয়নত বহুখিনি সহায় কৰিব”
“কেৰালাত মুদ্ৰা ঋণ আঁচনিৰ অংশ হিচাপে ৭০ হাজাৰ কোটিৰো অধিক টকা ক্ষুদ্ৰ উদ্যোগীক দিয়া হৈছে”
01 SEP 2022 8:24PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আধাৰশিলা স্থাপন কৰি কোচিত প্ৰায় ৪৫০০ কোটি টকাৰ কোচি মেট্ৰ’ আৰু ভাৰতীয় ৰে’লৱেৰ বিভিন্ন প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰে। ইয়াৰ পূৰ্বে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কোচিৰ কালাদী গাঁৱত শ্ৰী আদি শংকৰ জন্মভূমি ক্ষেত্ৰ পৰিদৰ্শন কৰে।
এই উপলক্ষে উপস্থিত ৰাইজৰ সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেৰালাৰ প্ৰতিটো চুকে কোণে পবিত্ৰ উৎসৱ অ’নামৰ আনন্দৰে ভৰি আছে। সহজ জীৱন ধাৰণ আৰু সহজ ব্যৱসায়ৰ পৰিৱেশ বৃদ্ধি কৰা এই প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে তেওঁ সকলোকে অভিনন্দন জনায়। “এই শুভক্ষণত কেৰালাক ৪,৬০০ কোটিতকৈ অধিক মূল্যৰ সংযোগ প্ৰকল্প উপহাৰ দিয়া হৈছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
আজাদী কা অমৃত কাল সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অহা ২৫ বছৰত এখন উন্নত ভাৰত গঢ়াৰ বাবে ভাৰতীয়সকলে এক বিশাল সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছে। তেওঁ লগতে কয়, “উন্নত ভাৰতৰ এই ৰোডমেপত আধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ ডাঙৰ ভূমিকা আছে”। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০১৭ চনত তেওঁ কোচি মেট্ৰ’ উদ্বোধন কৰাৰ সৌভাগ্য হোৱাৰ কথা স্মৰণ কৰে। আজি কোচি মেট্ৰ’ৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ সম্প্ৰসাৰণ উদ্বোধন কৰাৰ লগতে কোচি মেট্ৰ’ৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ কামৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কোচি মেট্ৰ’ৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ত যুৱক-যুৱতী আৰু পেছাদাৰীসকলৰ বাবে আশীৰ্বাদ হোৱাৰ দিশে অগ্ৰসৰ হৈছে। “পৰিবহন আৰু নগৰ উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত সমগ্ৰ দেশতে গতিভিত্তিক উন্নয়ন সম্ভৱ হৈছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
কোচিত সংহত মহানগৰ পৰিবহণ প্ৰাধিকৰণ ৰূপায়ণৰ সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই প্ৰাধিকৰণে সকলো পৰিবহণ পদ্ধতি, যেনে-মেট্ৰ’, বাছ, জলপথ আদিক একত্ৰিত কৰাৰ বাবে কাম কৰিব, যাৰ জৰিয়তে কোচিৰ তিনিটা প্ৰত্যক্ষ সুবিধা হ’ব। ইয়াৰ ফলত মহানগৰীৰ জনসাধাৰণৰ যাতায়তৰ সময় কমি যাব, পথত যান-জঁট হ্ৰাস পাব আৰু মহানগৰীত প্ৰদূষণ হ্ৰাস পাব। পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ বাবে ভাৰতে কাৰ্বন নিৰ্গমনৰ হাৰ শূন্য কৰাৰ বিশাল প্ৰতিশ্ৰুতি গ্ৰহণ কৰিছে, সেই ক্ষেত্ৰতো ই সহায় কৰিব। ইয়াৰ ফলত কাৰ্বন নিৰ্গমণ হ্ৰাস পাব”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ দোঁহাৰে যে বিগত ৮ বছৰত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে মেট্ৰ’ক নগৰীয়া পৰিবহণৰ আটাইতকৈ বিশিষ্ট মাধ্যম হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ অবিৰতভাৱে কাম কৰি আহিছে। তেওঁ লগতে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে মেট্ৰ’ ব্যৱস্থাক ৰাজ্যৰ কেৱল ৰাজধানীতে সীমাবদ্ধ নাৰাখি আন আন ডাঙৰ চহৰলৈ সম্প্ৰসাৰণ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ দেশৰ প্ৰথমখন মেট্ৰ’ প্ৰায় ৪০ বছৰ পূৰ্বে চলিছিল আৰু পৰৱৰ্তী ৩০ বছৰত মাত্ৰ ২৫০ কিলোমিটাৰ মেট্ৰ’ পথ সংযোজন কৰা হৈছিল। বিগত ৮ বছৰত কৰা কামৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশত এই সময়ছোৱাত ৫০০ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক মেট্ৰ’ পথ স্থাপন কৰা হৈছে আৰু ১০০০ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক নতুন পথটোৰ কাম দ্ৰুতগতিত চলি আছে। তেওঁ কয়, ‘আমি ভাৰতীয় ৰে’লৱেক সম্পূৰ্ণৰূপে ৰূপান্তৰিত কৰিছো। আজি দেশৰ ৰে’লৱে ষ্টেচনসমূহো বিমানবন্দৰৰ দৰে উন্নয়ন কৰা হৈছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
লক্ষাধিক ভক্তৰ দীৰ্ঘদিনীয়া দাবীৰ সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সমগ্ৰ দেশৰ লগতে বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা অহা সবৰীমালাৰ ভক্তসকলৰ বাবে এয়া এক আনন্দৰ মুহূৰ্ত যিসকলে মন্দিৰ দৰ্শন কৰিব বিচাৰে। “এট্টুমানূৰ-চিংগাৱনম-কোট্টায়াম ট্ৰেক দ্বৈত পথলৈ উন্নীত কৰিলে ভগৱান আয়াপ্পাৰ দৰ্শনত বহুখিনি সুবিধা হ’ব”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
কেৰালাত চলি থকা কামৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমি কথা পাতি থকাৰ সময়ত ১ লাখ কোটি টকাৰ বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্প চলি আছে। “কৃষিৰ পৰা উদ্যোগলৈ, এই আধুনিক আন্তঃগাঁথনিয়ে কেৰালাত নতুন নিয়োগৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব। কেৰালাৰ সংযোগৰ ওপৰত কেন্দ্রীয় চৰকাৰে যথেষ্ট গুৰুত্ব দিছে৷ কেৰালাৰ আয়ুস ৰেখা বুলি কোৱা ৬৬ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথটোও আমাৰ চৰকাৰে ৬ লেনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে। ইয়াৰ বাবে ৫৫ হাজাৰ কোটিৰো অধিক টকা ব্যয় কৰা হৈছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
ইয়াৰ সুবিধাসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পৰ্যটন আৰু বাণিজ্যই আধুনিক আৰু উন্নত সংযোগৰ সৰ্বোত্তম ব্যৱহাৰ কৰে। পৰ্যটন এনেকুৱা এটা উদ্যোগ, য’ত দৰিদ্ৰ, মধ্যবিত্ত, গাঁও, চহৰ, সকলোৱে যোগদান কৰে, সকলোৱে উপাৰ্জন কৰে। “অমৃত কালত পৰ্যটনৰ বিকাশে দেশৰ উন্নয়নত বহুখিনি সহায় কৰিব”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ ভূমিকাক আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পৰ্যটন খণ্ডত উদ্যোগীকৰণৰ বাবে বিভিন্ন উদ্গনি প্ৰদান কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে মুদ্ৰা আঁচনিয়ে নিশ্চয়তা অবিহনে ১০ লাখ টকা পৰ্যন্ত ঋণ দি আৰ্তজনক সহায় কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “কেৰালাত এই আঁচনিৰ অধীনত লাখ লাখ ক্ষুদ্ৰ উদ্যোগীক সহায়ৰ হাত হিচাপে ৭০ হাজাৰ কোটিৰো অধিক টকা দিয়া হৈছে।”
কেৰালাৰ বিশেষত্ব সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে জনসাধাৰণৰ যত্ন আৰু চিন্তা সমাজ জীৱনৰ অংশ। তেওঁ কয়, ‘কিছুদিন পূৰ্বে মই হাৰিয়ানাৰ মা অমৃতানন্দময়ী জীৰ অমৃতা হাস্পতাল উদ্বোধন কৰাৰ সুযোগ পাইছিলো। কৰুণাৰে ভৰা অমৃতানন্দময়ী আম্মাৰ আশীৰ্বাদ পাই মইও ধন্য হৈছিলো। আজি আকৌ এবাৰ কেৰালাৰ ভূমিৰ পৰা মই পুনৰবাৰ মোৰ কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো।”
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াসৰ মৌলিক মন্ত্ৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি চৰকাৰে এই নীতিসমূহৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি দেশৰ উন্নয়ন কৰি থকা উল্লেখ কৰি ভাষণ সামৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অমৃত কালত উন্নত ভাৰতৰ পথ শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
এই উপলক্ষে অনুষ্ঠানত কেৰালাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী পিনাৰায়ী বিজয়ন, ৰাজ্যপাল শ্ৰী আৰিফ মহম্মদ খান, কেন্দ্ৰীয় বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী ভি মুৰালীধৰণ, ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী, শ্ৰী পি ৰাজীৱ আৰু এডিভি এন্থনী ৰাজু, সাংসদ শ্ৰী হিবি ইডেন আৰু কোচি নিগমৰ মেয়ৰ এডিভি এম অনিলকুমাৰ উপস্থিত থাকে।
প্ৰকল্পৰ সবিশেষ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পেট্টাৰ পৰা এছএন জংচনলৈ কোচি মেট্ৰ’ ৰে’ল প্ৰকল্পৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ সম্প্ৰসাৰণৰ কাম উদ্বোধন কৰে। এই প্ৰকল্পৰ বাবে ৭০০ কোটিতকৈ অধিক টকা ব্যয় হ’ব। কোচি মেট্ৰ’ ৰে’ল প্ৰকল্প দেশৰ আটাইতকৈ বহনক্ষম মেট্ৰ’ প্ৰকল্পত পৰিণত হ’ব, য’ত প্ৰয়োজনীয় ইন্ধনৰ ৫৫% সৌৰ শক্তিৰ পৰা আহৰণ কৰা হ‘ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জেএলএনৰ ষ্টেডিয়ামৰ পৰা ইনফ’পাৰ্কলৈ ১১.২ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কোচি মেট্ৰ’ ৰে’ল প্ৰকল্পৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ কামৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে, যিটোৱে ১১টা ষ্টেচন সামৰি ল’ব। এই প্ৰকল্পৰ বাবে আনুমানিক প্ৰায় ১,৯৫০ কোটি টকা ব্যয় হ’ব। কোচি মেট্ৰ’ ৰে’ল প্ৰকল্পৰ প্ৰস্তাৱিত দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ কৰিড’ৰটো কোচি চহৰৰ ক্ৰমৱৰ্ধমান পৰিবহণ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণৰ লক্ষ্যৰে কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ পৰিকল্পনা এনেদৰে কৰা হৈছে যাতে ই চহৰখনৰ জিলা মুখ্য কাৰ্যালয়, বিশেষ অৰ্থনৈতিক মণ্ডল আৰু আই টি হাবক বৰ্তমানৰ মেট্ৰ’ৰ সৈতে সংযোগ কৰে ৰে’ল নেটৱৰ্ক। সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত সংযুক্ত প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ মেট্ৰ’ নেটৱৰ্কে চহৰখনৰ প্ৰধান আৱাসিক আৰু বাণিজ্যিক হাবসমূহক ৰে’লৱে ষ্টেচন আৰু বাছ ষ্টেণ্ডৰ দৰে প্ৰধান ট্ৰেনজিট হাবসমূহৰ সৈতে সংযোগ কৰিব, যাৰ ফলত বহু-ম’ডেল সংহতি আৰু শেষ মাইল সংযোগৰ ধাৰণাটোক শক্তিশালী কৰা হ’ব।
প্ৰায় ৭৫০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে সম্পূৰ্ণ হোৱা কুৰুপ্পান্তৰা-কোট্টায়ম-চিংগাৱনম ৰে’ল পথ অংশৰ দ্বৈতকৰণৰ কামো প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰে। ইয়াৰ জৰিয়তে তিৰুৱনন্তপুৰমৰ পৰা মাংগালুৰুলৈকে সমগ্ৰ অংশটো সম্পূৰ্ণৰূপে দ্বৈতপথযুক্ত কৰা হৈছে, যিটোৱে দ্ৰুত আৰু নিৰৱচ্ছিন্ন সংযোগৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে। তাৎপৰ্যপূৰ্ণভাৱে সবৰীমালা ভগৱান আয়াপ্পা মন্দিৰলৈ যোৱা লাখ লাখ ভক্তই সুবিধাজনকভাৱে দ্বৈত পথৰ কোট্টায়াম বা চেংগাননুৰ ৰে’লৱে ষ্টেচনত নামি পথেৰে পাম্বালৈ যাব পাৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কোল্লাম–পুনালুৰৰ মাজৰ নতুনকৈ বৈদ্যুতিক ৰে’ল অংশও দেশবাসীন নামত উৎসৰ্গা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৰালাৰ তিনিটা ৰে’লৱে ষ্টেচন–এৰ্নাকুলাম জংচন, এৰ্নাকুলাম টাউন আৰু কোল্লামৰ পুনৰ উন্নয়নৰ কামৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। এই ষ্টেচন পুনৰ উন্নয়ন প্ৰকল্পসমূহৰ মুঠ আনুমানিক ব্যয় প্ৰায় ১,০৫০ কোটি টকা। এই ৰে’লৱে ষ্টেচনসমূহত অত্যাধুনিক আৰু বিশ্বমানৰ সুবিধা যেনে-নিৰ্দিষ্ট আগমন/প্ৰস্থান কৰিড’ৰ, স্কাইৱাক, সৌৰ পেনেল, নলা-নৰ্দমা নিষ্কাষণ প্লাণ্ট, শক্তিসক্ষম পোহৰ, বৰষুণ-পানী সংগ্ৰহ আৰু আন্তঃমডেল পৰিবহণৰ সুবিধা আদিৰে সজ্জিত কৰা হ’ব।