কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
সেন্তরনা লল্লোন ইতীক তৌবা লাইহন্নবা অমসুং লুজ ওইনা নৎত্রগা হাংদোক্লগা য়োনবা গার্মেন্ত নৎত্রগা হোজিয়রীদা লৈরিবা ঙাকপা ঙমদবা পোৎলুমশিং অসিবু খরা হন্থনবা লিগেল মেত্রোলোজী (পেকেজ কম্মোদিতীস) রুল ২০১১ শেমদোকখ্রে
শেমদোক শেমজিন অসিদা হাংদোক্লগা নৎত্রগা লুজ ওইনা য়োল্লিবা গার্মেন্ত নৎত্রগা হোজিয়রী ইন্দস্ত্রীবু লিগেল মেত্রোলোজী (পেকেজ কম্মোদিতীজ) রুল, ২০১১গী মখাদা তঙাইফদবা লৈবা দিক্লারেসন ৬ লৌথোকখ্রে
কঞ্জুমরশিংগী অপাম্বা ঙাক্নবগীদমক, কঞ্জুমরশিং খক্তদমক চুনবা দিক্লারেসন ৪দি পীগনি
25 AUG 2022 11:56AM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মখাদা লৈবা দিপার্তমেন্ত ওব কঞ্জুমর এফিয়র্সনা লিগেল মেত্রোলোজী (পেকেজ কম্মোদিতীজ) রুল ২০১১দগী লুজ ওইনা নৎত্রগা হাংদোক্লগা য়োল্লিবা গার্মেন্ত নৎত্রগা হোজিয়রীবু লৌথোক্নবগী তোঙান-তোঙানবা রিপ্রজেন্তেসনশিং লাকখি। মরম অসিনা দিপার্ত্মেন্ত ওব কঞ্জুমর এফিয়র্সনা লিগেল মেত্রোলোজী (পেকেজ কম্মোদিতীজ) (থার্দ এমেন্দমেন্ত) রুলস ২০২২দগী লল্লোন ইতীক তৌবা লাইহন্নবা অমসুং লুজ ওইনা নৎত্রগা হাংদোক্লগা য়োনবা গার্মেন্ত নৎত্রগা হোজিয়রীদা লৈরিবা ঙাকপা ঙমদবা পোৎলুমশিং অসিবু খরা হন্থনবা মখাগীশিং অসি লৌথোকখ্রে।
(১) পোৎচৈ অদুগী কম্মন/জেনরিক মিং
(২) দব্ল্যু নৎত্রগা এমগী স্তেন্দার্দ য়ুনিৎতা নেৎ ক্বান্তিতি নৎত্রগা পেকেজ অদুগী পোৎকী মশীং
(৩) য়ুনিৎ সেল প্রাইস
(৪) শারকপগী থা অমসুং চহি নৎত্রগা প্রি-পেকিং নৎত্রগা ইম্পোর্ত
(৫) মীনা অকক্নবা মতমগী মনুংদা শীজিন্নগদবা ওইরগনা বেস্ত বিফোর নৎত্রগা য়ুজ বাই তাং, থা অমসুং চহি।
(৬) কঞ্জুমর কেয়র নেম অমসুং এদ্রেস
হৌজিক্তি কঞ্জুমরগা চুন্নবা মখাগী ঈ পাউশিং অসি অসিতমক পীরগনিঃ
(১) শারকপা লৈবাক য়াওনা মেন্যুফেকচরর/ মার্কেতর/ব্রান্দ ওনর/ইম্পোর্তর নৎত্রগা ইম্পোর্ত তৌরকপা ওইরগনা মেন্যুফেকচরর।
(২) কঞ্জুমর কেয়র ইমেল আই.দি. অমসুং ফোন নম্বর,
(৩) অন্তর্জাতিগী থাক্তা য়ানরবা সাইজ ইন্দিকেতর হায়বদি S, M, L, XL, XXL অমসুং XXXLগা লোইননা সেন্তিমিতর নৎত্রগা মিতরগী মেত্রিক নোতেসন অমসুং
(৪) মেক্সিমম রিতেল প্রাইজ (এম.আর.পি)
দিপার্তমেন্ত ওব কঞ্জুমর এফিয়র্সনা থোকপা নোতিফিকেসন অসি কঞ্জুমরগী অপাম্বা মাঙহন্দনা কঞ্জুমরগা চুন্নবা ঈ পাউতমক পীদুনা লল্লোন ইতীক তৌবদা লৈরিবা চুন্নদবা পোৎলুমশিংবু লৌথোক্নবগীদমকনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre amends the Legal Metrology (Packaged Commodities) Rules 2011 for ease of doing business and reducing the compliance burden for the garment or hosiery sold in loose or open
The amendment exempts the garment or hosiery industry selling in loose or open from 6 declarations required under the Legal Metrology (Packaged Commodities) Rules, 2011
To protect the interest of consumers, 4 declarations relevant to the consumers only to be given
25 AUG 2022 11:56AM by PIB Delhi
The Department of Consumer Affairs under Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution has received various representation for exempting the garment or hosiery sold in loose or open at the point of sale from the Legal Metrology (Packaged Commodities) Rules 201. Therefore, Department of Consumer Affairs vide the Legal Metrology (Packaged Commodities) (Third Amendment) Rules, 2022 has exempted the garment or hosiery industry selling garment or hosiery items in loose or open, for ease of doing business and reducing the compliance burden, from declaring the following:
(i) Common/ generic name of the commodity
(ii) Net qty. in std. unit of W or M or no. of commodity in the package
(iii) Unit sale price
(iv) Month and year of manufacture or pre-packing or import
(v) Best before or use by date, month and year in case of commodity becoming unfit for human consumption with time
(vi) Consumer Care name & address
Now, only the following information relevant to consumers is to be given viz.:
(i) Name and address of the manufacturer/ marketer/ brand owner/ importer with country of origin or manufacture in case of imported products,
(ii) Consumer care email id and phone number,
(iii) Sizes with internationally recognizable size indicators such as S, M, L, XL, XXL and XXXL along with details in metric notation in terms of cm or m and
(iv) Maximum retail price (MRP).
The notification issued by the Department of Consumer Affairs is for ease of doing business by reducing compliance burden to industries without compromising the interest of consumers by declaring the information relevant to consumers.