প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওগস্ত ২৫দা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন ২০২২গী গ্রান্দ ফিনালেদা ৱা ঙাংলগনি
মহৈরোয় ১৫,০০০ হেনবনা সেন্তর ৭৫দগী গ্রান্দ ফিনালে অসিদা শরুক য়ারগনি
স্কুল ২৯০০ অমসুং হায়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুসন ২২০০ হেনবদগী মহৈরোয়শিংনা ফিনালে অসিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয় ৫৩দগী প্রোব্লেম স্তেৎমেন্ত ৪৭৬ থেংনগনি
স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোনশিং অসিনা প্রদক্ত ইনোভেসন, প্রোব্লেম-সোলবিং অমসুং আউত-ওফ-দি-বোক্স থিঙ্কিংগী চৎনবী পোকহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লোখি
23 AUG 2022 4:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত ২৫গী নুমিদাং পুং ৮ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন ২০২২গী গ্রান্দ ফিনালেদা ৱা ঙাংলগনি।
লৈবাক অসিদা মরু ওইনা নহারোলশিংগী মরক্তা ইনোভেসনগী ৱাখল্লোন থৌগৎনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনদুনা লাকখি। বিজন অসিগী মখাদা ইং কুমজা ২০১৭তা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন (এস.আই.ঐচ.) হৌদোকখি। এস.আই.ঐচ. অসি খুন্নাই, ওর্গনাইজেসন অমসুং সরকারগী হেনগৎলক্লিবা সমস্যাশিং অসি কোকহন্নবা মহৈরোয়শিংদা ফম্পাক অমা পীনবা লৈবাক শিনবা থুংবদা চত্থখিবা থৌশিল অমনি। মসিনা মহৈরোয়শিংগী মরক্তা প্রদক্ত ইনোভেসন, প্রোব্লেম-সোলবিং অমসুং আউত-ওফ-দি-বোক্স থিঙ্কিংগী চৎনবী লৈহন্নবা পান্দম থম্মি।
অহানবা ইদিসন্দা ৭৫০০রোম ওইরম্বদগী হৌজিক চত্থরিবা মঙাশুবা ইদিসন অসিদা ২৯,৬০০ রোম ওইদুনা এস.আই.ঐচ.গীদমক রেজিস্তর তৌরকপা তীমশিংগী মশিংদা শরুক মরিগী গ্রোথ লৈবা উবা ফংলিবা অসিনা এস.আই.ঐচ. অসি পাম্নবা হেনগৎলক্লি হায়বা তাক্লি। চহি অসিদা মহৈরোয় অমসুং মেন্তর ১৫,০০০ হেনবনা এস.আই.ঐচ. ২০২২ গ্রান্দ ফিনালেদা শরুক য়ানবগীদমক নোদেল সেন্তর ৭৫দা চৎলি। স্কুল ২৯০০ অমসুং হায়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুসন ২২০০গী মহৈরোয়শিংনা লাইশঙদা হক্তুনা ইরিবা ময়েকশিং অমসুং ৱাহন্থোকশিং দেবনাগরী ময়েক্তা ওপতিকেল করেক্তর রিকগনিসন (ও.সি.আর.) তৌবা, পথ-পুমথগনবা অচা-অথক্কী পোৎলমশিংগী কোল্দ সপ্লাই চেনগী আই.ও.তি.-ইনেবল রিস্ক মোনিতরিং সিস্তেম, খুদোংথিবা নংলবা মফমশিংগী লমিৎ-তুমিৎ, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লম্বীগী ফীভমশিংগী হায়-রিজোল্যুসন ৩দি মোদেল শেম্বা য়াওনা ফিনালে অসিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয় ৫৩গী প্রোব্লেম স্তেৎমেন্ত ৪৭৬ মায়োক্নগনি।
স্কুলগী থাক্তা ইনোভেসনগী চৎনবী লৈহন্নবা অমসুং প্রোব্লেম সোলবিং এতিত্যুদ পোকহন্নবা স্কুলগী মহৈরোয়শিংগী পাইলোৎ ওইনা চহি অসিদা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন – জুনিয়রসু হৌদোকখি।

Prime Minister's Office
PM to address Grand Finale of Smart India Hackathon 2022 on 25th August
More than 15,000 students will participate in the grand finale from across 75 centres
Students from over 2900 schools and 2200 Higher Education Institutions will tackle 476 problem statements from across 53 Union Ministries in the finale
Smart India Hackathons have played an important role in inculcating the culture of product innovation, problem-solving and out-of-the-box thinking among youth
23 AUG 2022 4:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Grand Finale of Smart India Hackathon 2022 on 25th August at 8 PM via video conferencing.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to promote a spirit of innovation in the country, especially among the youth. With this vision in mind, Smart India Hackathon (SIH) was started in the year 2017. SIH is a nationwide initiative to provide students a platform to solve the pressing problems of society, organizations, and government. It aims to inculcate the culture of product innovation, problem-solving and out-of-the-box thinking among students.
The growing popularity of SIH can be gauged from the fact that the number of teams registered for SIH has seen a four-fold growth from around 7500 in the first edition to about 29,600 in the ongoing fifth edition. This year more than 15,000 students and mentors are travelling to the 75 nodal centres to take part in the SIH 2022 grand finale. Students from over 2900 schools and 2200 Higher Education Institutions will tackle 476 problem statements from across 53 Union Ministries in the finale, including Optical Character Recognition (OCR) of Temple inscriptions and translations in Devanagari Scripts, IoT-enabled risk monitoring system in Cold Supply Chain for perishable food items, High-resolution 3D model of terrain, infrastructure and roads conditions in disaster struck areas, etc.
This year, Smart India Hackathon - Junior has also been introduced as a pilot for school students to build a culture of innovation and develop problem-solving attitude at the school level.