প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওগস্ত ২৪দা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবতা চৎকনি
পি.এম.না ফরীদাবাদতা অমৃতা হোস্পিতাল শঙ্গাগনি
নৌনা শাবা হোস্পিতাল অসিগী খুত্থাংদা নেস্নেল কেপিতেল রিজনগী মোদর্ন মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শাহৌ অমা পীরগনি
পি.এম.না সাহিবজাদা অজীত সিংহ নগর জিলা (মোহালী)দা জাতিদা ‘হোমী ভাভা কেন্সর হোস্পিতাল এন্দ রিসর্চ সেন্তর’ খুৎশিন্নগনি
হোস্পিতাল অসিনা পঞ্জাব অমসুং য়ুমলোন্নরিবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা মীয়ামদা মালেমগী থাক্কী কেন্সর কিয়র অমসুং লায়েং ফংহল্লগনি
22 AUG 2022 1:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত ২৪, ২০২২দা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবতা চৎকনি। নুমিৎ অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা মরু ওইবা হকশেলগী থৌশিল অনি শঙ্গাবা/খুৎশিন্নবা উবা ফংগনি। অয়ুক পুং ১১রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হরিয়ানাগী ফরীদাবাদতা অমৃতা হোস্পিতাল শঙ্গাগনি। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা মোহালীদা চৎকনি অমসুং নুংথিল পুং ২:১৫রোম তারকপদা সাহীবজাদা সজীত সিংহ নগর জিলা (মোহালী)গী ন্যু চান্দিগর, মুল্লানপুরদা হোমী ভাভা কেন্সর হোস্পিতাল এন্দ রিসর্চ সেন্তর’ জাতিদা খুৎশিন্নগনি।
হরিয়ানাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা ফরীদাবাদতা অমৃতা হোস্পিতাল শঙ্গাগদৌরিবা অসিনা নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.)দা মোদর্ন মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংলিবা অসিদা শাহৌ পীরগনি। মাতা অমৃতানন্দময়ী মথনা য়েংশিনবা সুপর-স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল অসিদা মফুং ২৬০০ থাগনি। লুপা করোর ৬০০০ চংনা শাখিবা হোস্পিতাল অসিনা ফরীদাবাদ অমসুং অপুনবা এন.সি.আর. লমদম অসিগী মীয়ামদা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত হেল্থকিয়ে ফেসিলিতীশিং ফংহল্লগনি।
পঞ্জাবতা পি.এম.
​​পঞ্জাব অমসুং য়ুমলোন্নরিবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা মীয়ামদা মালেমগী থাক্কী কেন্সর কিয়র পীনবা খোঙথঅং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা সাহীবজাদা সজীত সিংহ নগর জিলা (মোহালী)গী ন্যু চান্দিগর, মুল্লানপুরদা হোমী ভাভা কেন্সর হোস্পিতাল এন্দ রিসর্চ সেন্তর’ জাতিদা খুৎশিন্নগনি। হোস্পিতাল অসি ভারত সরকারগী এতোমিক ইনর্জী বিভাগকী মখাদা এদেদ ইন্সতিত্যুত অমা ওইরিবা তাতা মেমোরিএল সেন্তরনা লুপা করোর ৬৬০ চংনা শাবনি।
কেন্সর হোস্পিতাল অসি বেদ কেপাসিতী ৩০০ লৈবা তর্সিয়রী কিয়র হোস্পিতাল অমনি অমসুং মসিদা সর্জরী, রেদিওথেরাপী অমসুং মেদিকেল ওনকোলোজী – কেমোথেরাপী, ইম্ম্যুনোথেরাপী অমসুং বোন মেরো ত্রান্সপ্লান্ত অসিগুম্বা নুংতিগী ফংবা ত্রীৎমেন্ত মোদেলিতীশিং শীজিন্নবা কেন্সর মখল পুম্নমক লায়েংনবা মোদর্ন ফেসিলিতীশিং লৈরি।
হোস্পিতাল অসিনা লমদম অসিগী কেন্সর কিয়র অমসুং লায়েংগী ‘হব’ অমগুম্না মথৌ তৌগনি লোয়ননা সঙ্গরুরদা লৈবা ফমুং ১০০ থাবা হোস্পিতালনা মাগী ‘স্পোক’ ওইনা মথৌ তৌগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Haryana and Punjab on 24th August
PM to inaugurate Amrita Hospital at Faridabad
Modern medical infrastructure in the National Capital Region to get a boost through the newly built hospital
PM to dedicate ‘Homi Bhabha Cancer Hospital & Research Centre’ to the Nation at Sahibzada Ajit Singh Nagar District (Mohali)
Hospital will provide world class Cancer care and treatment to the residents of Punjab and neighbouring states & UTs
22 AUG 2022 1:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Haryana and Punjab on 24th August, 2022. The day will witness two important Health initiatives being inaugurated/dedicated to the Nation by the Prime Minister. At around 11 AM, Prime Minister will inaugurate Amrita Hospital at Faridabad, Haryana. Thereafter, Prime Minister will travel to Mohali and dedicate ‘Homi Bhabha Cancer Hospital & Research Centre’ to the Nation, at Mullanpur, New Chandigarh, Sahibzada Ajit Singh Nagar District (Mohali) at around 02:15 PM.
PM in Haryana
The availability of modern medical infrastructure in the National Capital Region (NCR) will get a boost as the Prime Minister will inaugurate Amrita Hospital at Faridabad. Managed by Mata Amritanandamayi Math, the super-specialty hospital will be equipped with 2600 beds. The hospital, which is being constructed at an estimated cost of around Rs. 6000 crores, will provide state-of-the-art healthcare facilities to the people of Faridabad and the entire NCR region.
PM in Punjab
In an endeavour to provide world class Cancer care to the residents of Punjab and neighbouring states & UTs, Prime Minister will dedicate ‘Homi Bhabha Cancer Hospital & Research Centre’ to the Nation at Mullanpur, New Chandigarh, Sahibzada Ajit Singh Nagar District (Mohali). ​​The Hospital has been built at a cost of over Rs. 660 Crore by Tata Memorial Centre, an aided institute under Department of Atomic Energy, Government of India.
The cancer Hospital is a tertiary care hospital of 300 bed capacity and is equipped with modern facilities to treat all types of cancers using every available treatment modalities like Surgery, Radiotherapy and Medical oncology - Chemotherapy, immunotherapy and Bone marrow transplant.
The Hospital will function like a ‘hub’ of cancer care and treatment in the region, with the 100 bedded hospital in Sangrur functioning like its ‘spoke’.