Ministry of Science & Technology
A breath of fresh air for bikers
22 AUG 2022 4:18PM by PIB Delhi
An anti-pollution helmet developed by a Delhi based startup can help 2-wheeler riders breathe clean air. The helmet developed by Shellios Technolabs has a Bluetooth-enabled app that lets the rider know when the helmet requires cleaning.
The startup received seed funding from the Department of Science and Technology (DST) and was incubated at Science and Technology Entrepreneur Park (JSSATE-STEP) Noida.
They had signed commercialization deals with leading Original Equipment Manufacturers (OEMs) for the helmet. The product, at Technology Readiness Level (TRL) level 9 has been granted utility patent and is now being sold in all parts of the country priced at Rs. 4500/-. The end-users of the product include individual riders all over India and for the next version, Shellios ties up with top tier-2-wheeler OEM for the commerciliazation of the anti-pollution helmet.
The founders of Shellios Technolabs hit upon the idea on realizing the challenges faced by bikers during the air quality crisis that Delhi faces in the winter months.
“We were disturbed by the health impacts of the air quality situation on the people on the roads, especially the millions of two wheeler riders who were having prolonged daily exposures and that too, to a double whammy of particulate matter and vehicular emissions in the air that they breathe,” said Amit Pathak, one of the founders.
The helmet titled PUROS is integrated with air purifying accessories which include the patented innovations of the startup -- a Brushless DC (BLDC) blower fan, High-Efficiency Particulate Air (HEPA) filter membrane, electronic circuit, and microUSB charging port integrated into the helmet. The purifying system set at the back of the helmet picks up all particulate matter coming from outside and cleans the air before it reaches the biker.
Following all mandatory standards stipulated by the government, the 1.5 Kg helmet ensures exposure reduction by more than 80% as measured using a controlled environment.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
বাইক থৌরিবশিং অশেংবা নুংশিৎ ফংনবা খুদোংচাবা অমা
22 AUG 2022 4:18PM by PIB Imphal
দিল্লিগী স্তার্দ অপ অমনা পুথোকপা পোল্লুসন ঙাকথোকপা ঙম্বা হেলমেত অমনা চকা অনি পানবা গারি থৌরিবশিং অশেংবা নুংশিৎ ফংহনবদা মতেং পাংবা ঙম্লে। সেল্লিওস তেক্নোলেবসনা পুথোকপা হেলমেত অসিদা ব্লুতুৎকা শম্নবা এপ্প অমা য়াওদুনা গারি থৌরবশিংদা করম্বা মতমদা হেলমেত শেংদোকপা মথৌ তাবগে হায়না খঙহল্লে।
স্তার্দ অপ অসি সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্তদগী ফন্দ ফংলে অমসুং নোইদাদা লৈবা সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজি ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র পার্ক(জে এস এস এ তি ই-স্তেপ)দগী মপুংফানবা শেমগৎখি।
হেলমেত অসি কৈথেলদা য়োন্নবা পুথোক্নবগীদমক মখোয়না ওরিজিনেল ইকুইপমেন্ত মেনুফেকচরর(ও এম ই)শিংগা ললোন-ইতিক্কী য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনখ্রে। তেক্নোলোজি রিদিনেল লেবেল(তি আর এল) লেবেল ৯দা লৈরিবা পোৎথোক অসি য়ুনিতিলিত পেতেন্ত পীখ্রে অমসুং হৌজিক লৈবাক্কী মফম পুম্নমক্তা লুপা ৪৫০০দা য়োল্লে। ভারতকী মফম খুদিংমক্তা লৈরিবা বাইক থৌবশিং হেলমেত অসি শীজিন্নরে অমসুং মথংগী ভর্সন পুথোক্নবগীদমক সেল্লিওসনা রোয়েল ইনফিল্দ মোতোরসাইকলসকা থবক তৌমিন্নরে।
নিংথমথাগী মতমদা দিল্লিদা বাইক থৌবশিংনা অশেংবা নুৎশিৎ ফংদবগী মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং অদু কোকহন্নবা সেল্লিওস তেক্নোলেবসকী ফাউন্দরশিংনা অনৌবা ৱাখল্লোন অদু পুথোরকপনি। ফাউন্দরশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা অমিত পথাকনা হায়খি লম্বী চৎলিবশিংনা অশেংবা নুৎশিং ফংদবদগী হকশেলগী ওইনা চাউনা মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং অদু ঐখোয়দা নুংঙাইতবা পোকখি, মরুওইনা চাকা অনি পানবা থৌরিবা মীওই মিল্লিয়ন কয়া নুমিৎ খুদিংগী মতম শাংনা লম্বীদা লৈখি অমসুং মখোয়না শ্বর হোনবা মতমদা গারিগী মৈখুশিং য়াওখি।
পুরোস হায়না কৌবা হেলমেত অসিদা নুংশিৎ শেংদোক্নবা খুৎলায়শিং য়াওরে। মসিদা স্তার্দ অপকী পেতেন্ত ফংলবা ব্রুসলে দি.দি(বি এল দি সি) ব্লোয়র ফেন, হায়-ইফিসিয়েন্সি পার্তিকুলেত এয়র(হেপা) ফিলতর মেমব্রেন, ইলেকত্রোনিক সর্কুইদ অমসুং মাইক্রো য়ু এস বি চার্জিং পোর্ত হেলমেত অসিদা য়াওরে। হেলমেতকী মনিংদা য়াওবা নুংশিৎ শেংদোক্নবা সিস্তেম অসিনা মপান্দগী চংলকপা নুংশিৎ অদু লৌশিল্লি অমসুং বাইক থৌরবশিং য়ৌদ্রিঙৈদা নুংশিৎ অদু শেংদোকই।
সরকারনা পীবা হেলমেত অমগী লৈফম থোকপা মগুন অদু লৈহন্দুনা, কেজি ১.৫ লুম্বা হেলমেত অসিনা ফত্তবা নুংশিৎতগী চাদা ৮০ হেন্না ঙাকথোকপা ঙমহল্লি।