প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী লুচিংবশিংবু মখোয়না ৭৬শুবা নীংতম্বা নুমিৎতা য়াই-পাউজেল পীবীরকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
15 AUG 2022 9:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী লুচিংবশিংবু মখোয়না ৭৬শুবা নীংতম পালন নুমিৎতা য়াইফ-পাউজেল পীবীরকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"প্রধান মন্ত্রী এন্থোনী অলবানিসপু অদোমগী নীংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেলগীদমক থাগৎপা ফোংদোকচরি। ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরুপ মপাং ওইবগী মরী অসি মতম কয়াগী মমাংদগী লেঙদনা লৈরক্লি অমসুং নাকল অনিগী মীয়াম্না কান্নবা চাউনা ফংমিন্নরি।"
মালদিবসকী রাস্ত্রপতিগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"অদোমগী নীংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেলগীদমক থাগৎপা ফোংদোকচরি, রাস্ত্রপতি @ibusolih। অমসুং অদোম্না ভারত-মালদিবস মপাংগী মতাংদা থৌনা হাপনিংঙাই ওইবা ৱাহৈ কয়া ফোংদোকপীবগীদমক ঐহাক্না থৱাই হকচাং য়াওনা তরাম্না ওকচরি।"
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"অদোমগী নীংতম্বগী য়াইফ-পাউজেলনা পুক্নিং পেলহনবীরে, রাস্ত্রপতি @EmmanuelMacron। ভারতনা ফ্রান্সকা লৈনরিবা মরী অসিবু অদুক্কী মতীক হরাওনা লৌজৈ। ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মপাং অসি মালেমগী য়াইফ-নুংঙাইগীদমক্তনি।"
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"ঐহাক্না @PMBhutan লোতে সেরিংবু মহাক্কী নীংতম্বা নুমিৎকী য়াই-পাউজেলগীদমক থাগৎপা ফোংদোকচরি। ভারত মচা খুদিংমক্না ভুতানগা লৈনরিবা অখন্নবা মরী অসিদগী নুংঙাইবা কয়া ফংজরি – য়াম্না নকপা য়ুমথংনবা অমসুং মমল লৈরবা মরুপ অমা।"
কম্মনৱেল্থ দোমিনিকাগী রাস্ত্রপতিগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"প্রধান মন্ত্রী রুসভেল্ত স্কেরিতপু অদোমগী নীংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীবীরকপগীদমক থাগৎচরি। ভারত অমসুং কম্মনৱেল্থ দোমিনিকা লৈবাক অনিগী মরী অসি লাক্কদবা চহিশিংদসু হেন্না চাউখৎপা ওইরসনু।"
মৌরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"অদোমগী নীংতম্বগী নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেলবু ইকাইখুম্নবা উৎচরি, প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগ্নৌথ। ভারত অমসুং মৌরিসিয়সনা নাৎকী ওইবা হেরিতেজকী মরী লৈরি। ঐখোয়গী লৈবাকশিংনা ঐখোয়গী প্রজাশিংদা কান্নবা য়াবা তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা মতেং পাংনরি। "
মদাগাস্করগী রাস্ত্রপতিগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"রাস্ত্রপতি এন্দ্রী রাজোলিনাবু ঐখোয়গী নীংতম নুমিৎতা য়াইফ-পাউজেল পীবীরকপগীদমক থাগৎচরি। চাউখৎ খোঙথাং কয়াগী মরুপ মপাং অমা ওইনা, ভারতনা মতম চুপ্পদা ঐখোয়গী প্রজাশিংগী য়াইফনবগীদমক মদাগাস্কগা পুন্না থবক পায়খৎমিন্নগনি।"
নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বীৎ অমদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"প্রধান মন্ত্রী @SherBDeubaবু য়াইফ-পাউজেল পীবীরকপগীদমক থাগৎচরি। ভারত-নেপাল মরি অসি লাক্কদবা চহিশিংদসু হেন্না চাউখৎপা ওইরসনু।"

Prime Minister's Office
PM thanks World Leaders for their greetings on 76th Independence Day
15 AUG 2022 9:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has thanked World Leaders for their greetings and wishes on the occasion of 76th Independence Day.
In response to a tweet by the Prime Minister of Australia, the Prime Minister said;
"Thank you for your Independence Day wishes, PM Anthony Albanese. The friendship between India and Australia has stood the test of time and has benefitted both our peoples greatly."
In response to a tweet by the President of Maldives, the Prime Minister said;
"Grateful for your wishes on our Independence Day, President @ibusolih. And for your warm words on the robust India-Maldives friendship, which I second wholeheartedly."
In response to a tweet by the President of France, the Prime Minister said;
"Touched by your Independence Day greetings, President @EmmanuelMacron. India truly cherishes its close relations with France. Ours is a bilateral partnership for global good."
In response to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said;
"I thank @PMBhutan Lotay Tshering for his Independence Day wishes. All Indians cherish our special relationship with Bhutan - a close neighbour and a valued friend."
In response to a tweet by the Prime Minister of Commonwealth of Dominica, the Prime Minister said;
"Thank you, PM Roosevelt Skerrit, for your greetings on our Independence Day. May the bilateral relations between India and the Commonwealth of Dominica continue to grow in the coming years."
In response to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, the Prime Minister said;
"Honoured to receive your Independence Day wishes, PM Pravind Kumar Jugnauth. India and Mauritius have very deep cultural linkages. Our nations are also cooperating in a wide range of subjects for the mutual benefit of our citizens."
In response to a tweet by the President of Madagascar, the Prime Minister said;
"Thank you President Andry Rajoelina for wishing us on our Independence Day. As a trusted developmental partner, India will always work with Madagascar for the welfare of our people."
In response to a tweet by the Prime Minister of Nepal, the Prime Minister said;
"Thank you for the wishes, PM @SherBDeuba. May the India-Nepal friendship continue to flourish in the years to come."
In response to a tweet by the Chancellor of Germany, the Prime Minister said;
“I thank Chancellor Scholz for the Independence Day wishes. India and Germany are vital partners and our multi-faceted cooperation is vibrant and mutually beneficial to our peoples.”
In response to a tweet by the President of Zimbabwe, the Prime Minister said;
“Gratitude to President Emmerson Dambudzo Mnangagwa for the wishes. I agree with him on the need to further strengthen ties between India and Zimbabwe for the benefit of our citizens.”