প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্সকী সেক্রেতরী জেনরেল, ঐচ.ই. এন্তোনিও গুতেরেসনা তেলিফোন্দা ৱারী শাবা
29 JUL 2022 10:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি য়ুনাইতেদ নেসন্স সেক্রেতরী-জেনরেল (য়ু.এন.এস.জি.), হিস এক্সিলেন্সী এন্তোনিও গুতেরেসকা তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে।
লুচিংবা অনিনা ইন্দিয়ন পীসকীপর অনিনা থৱায়না পোন্থা পীখিবা য়ু.এন. ওর্গনাইজেসন স্তেবিলাইজেসন মিসন ইন দি দেমোক্রেতিক রিপব্লিক ওফ দি কোঙ্গো (এম.ও.এন.য়ু.এস.সি.ও.)দা চত্থখিবা এতেক্ত অদুগী মরমদা খন্নখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.এন. সেক্যুরিতী জেনরেলদা খোঙজেল য়াংনা থীজিন্নবা, এতেক্ত অসি চত্থখিবা মরাল লৈবা মীওইশিং চৈরাক পীনবা হায়খি। হৌজিক ফাওবদা য়ু.এন. পীসকীপিং মিসনগী মখাদা ইন্দিয়ন পীসকীপর ২,৫০,০০০ হেন্না লৈবগা লোয়ননা য়ু.এন. পীসকীপিং অসি ভারতনা ঙাক্না চৎতুনা লাকখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ত্রুপ পীরিবা লৈবাকশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী চাউবা ওইরিবা, ইন্দিয়ন পীসকীপর ১৭৭না য়ু.এন. পীসকীপিং মিসনশিংগী মথৌ তৌবদা থৱায়না পোন্থা পীখি।
য়ু.এন.এস.জি.না থৱায়না পোন্থা পীখ্রবা ইন্দিয়ন বোর্দর সেক্যুরিতী ফোর্স পর্সনেল অনিগী ইমুং-মনুংশিংদা লোয়ননা ভারত সরকার অমসুং মীয়ামদা অৱাবা ফোঙদোকখি। মহাক্না এম.ও.এন.য়ু.এস.ও.গী মায়োক্তা চত্থখিবা এতেক্ত অসি অকনবা মওংদা য়ানিংদবা নৌহৌনা ফোঙদোকখি অমসুং খোঙজেল য়াংনা থীজিন্নবা অঙম্বা মতেক পীগনি হায়না থাজবা পীখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা এম.ও.এন.য়ু.এস.সি.ও.দা ভারতকী লান্মী ২০৪০গী ময়াদা হৌজিক দেমোক্রেতিক পিপল ওফ দি কোঙ্গোদা শান্তি অমসুং তংদু লৈতাবা পুরক্নবা ভারতনা হনবা লৈতনা মতেং পাংখি হায়নসু ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and Secretary General of the United Nations, H.E. Antonio Guterres
29 JUL 2022 10:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with the United Nations Secretary-General (UNSG), His Excellency António Guterres.
Both leaders discussed the recent attack on the UN Organization Stabilization Mission in the Democratic Republic of the Congo (MONUSCO), where two Indian peacekeepers were martyred.
Prime Minister Narendra Modi urged the UN Security General to ensure expeditious investigations, to bring the perpetrators of this attack to justice. He underscored India’s abiding commitment to UN Peacekeeping, with more than 2,50,000 Indian peacekeepers having served under UN Peacekeeping Missions so far. 177 Indian peacekeepers have made the supreme sacrifice while serving in UN peacekeeping Missions, the largest by any Troop Contributing Country.
UNSG offered his condolences to the families of the two martyred Indian Border Security Force personnel, as well as to the Government and the people of India. He reiterated his unequivocal condemnation of the attack against MONUSCO and assured all possible action in conducting speedy investigations.
Prime Minister Narendra Modi also underscored India’s unwavering support to peace and stability in the Democratic People of the Congo, where nearly 2040 Indian soldiers are presently deployed at MONUSCO.