য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
গৃহ অমসুং কোওপরেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিস ফোর্স (সি.আর.পি.এফ.)কী রাইজিং দেনা লাকপদা পর্সনেলশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
সি.আর.পি.এফ.না মাগী মথৌনা-মরিংজেলগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী ঙাকশেল ঙাকশেনবদা অখন্ননা শরুক তম্বা খক নত্তনা ভারত মচা খুদিংমক্না চাউথোকচবা পোক্লিবা থৌনা-লিংজেলগী মতিক ময়াই লৈরবা পুৱারী অমসু শেমখি
ঐহাক্না সি.আর.পি.এফ.কী জৱানশিংদা রাইজিং দেনা লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীজরি অমসুং লৈবাক্কীদমক মখোয়না শেবা তৌখিবা অমসুং কত্থোকখিবা অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎচরি
27 JUL 2022 12:24PM by PIB Imphal
হোম অমসুং কোওপরেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিস ফোর্স (সি.আর.পি.এফ.)কী রাইজিং দেনা লাকপদা পর্সনেলশিংদা য়াইফ পাউজেল। ত্বিত অমদা গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি, সি.আর.পি.এফ.না মাগী মথৌনা-মরিংজেলগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী ঙাকশেল ঙাকশেনবদা অখন্ননা শরুক তম্বা খক নত্তনা ভারত মচা খুদিংমক্না চাউথোকচবা পোক্লিবা থৌনা-লিংজেলগী মতিক ময়াই লৈরবা পুৱারী অমসু শেমখি। ঐহাক্না সি.আর.পি.এফ.কী জৱানশিংদা রাইজিং দেনা লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীজরি অমসুং লৈবাক্কীদমক মখোয়না শেবা তৌখিবা অমসুং কত্থোকখিবা অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎচরি।
সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিস ফোর্স অসি ক্রাউন রিপ্রজেন্তেতিব পুলিস ওইনা ইং কুমজা ১৯৩৯গী জুলাই ২৭দা শেমখি। নীংতম্বা ফংলবা মতুংদা ফোর্স অসি ইং কুমজা ১৯৪৯গী দিসেম্বর ২৮দা পার্লিয়ামেন্তগী এক্ত অমগী মখাদা সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিস ফোর্স হায়না মমিং থোনখি। মতম অদুগী কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী সরদার বল্লভভাই পতেলনা নৌনা নীংতম্বা ফংলবা লৈবাক অসিগী হোংলক্লিবা মথৌ তাবশিং অসিগী মতুং ইন্না ফোর্স অসিনা থৌদাং কয়া লৌনবা মীৎয়েং থমখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah greets personnel of Central Reserve Police Force (CRPF) on its Raising Day
With its valour, CRPF has not only made a unique contribution in keeping the security of the country intact, but has also created a glorious history of valour, which every Indian is proud of
I congratulate the jawans of CRPF on the Raising Day and salute their service and dedication to the Nation
27 JUL 2022 12:24PM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah has greeted the personnel of the Central Reserve Police Force (CRPF) on its Raising Day. In a tweet, the Home Minister said with its valour, CRPF has not only made a unique contribution in keeping the security of the country intact, but has also created a glorious history of valour, which every Indian is proud of. I congratulate the Jawans of the CRPF on the Raising Day and salute their service and dedication to the Nation.
The Central Reserve Police Force was established on 27 July, 1939 as the Crown Representative Police. After Independence, this force was named Central Reserve Police Force by an Act of Parliament on 28 December 1949. The then Union Home Minister Sardar Vallabhbhai Patel had envisioned a multi-faceted role for this force according to the changing needs of the newly independent nation.