মন্ত্রীমন্দল
মালদিব্সকী জুদিসিএল সর্ভিস কম্মিসনগা জুদিসিএল কোওপরেসনগী লমদা এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
20 JUL 2022 2:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ভারত অমসুং রিপব্লিক ওফ মাল্দিব্সকী জুদিসিএল সর্ভিস কম্মিসনগা অনিগী মরক্তা জুদুসিএল কোওপরেসনগী লমদা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনববু অয়াবা পীখ্রে‍। মসিনা ভারতনা অতোপ্পা লৈবাকশিংগা জুদিসিএল কোওপরেসনগী লমদা এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনবা নিপানলক শুবনি‍।
এম.ও.য়ু. অসিনা কোর্ত দিজিতাইজেসনগীদমক ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীকী কান্নবশিং লোক শিন্নবা ফম্পাক অমা পীগনি অমদি লৈবাক অনিমক্কী আই.তি. কম্পেনীশিং অমসুং স্তার্ত-অপশিংগী চাওখৎনবগী মতিং লৈবা হীরম অমসু ওইবা ঙমগনি‍।
হৌখিবা চহি খরসিদা ভারত অমসুং মাল্দিব্সকী মরক্তা লৈনরিবা নক্নবা মরী মায়কৈ কয়াদা হেন্না চেৎশিন্নরক্লি‍। চৎন-কাঙলোন অমসুং ৱায়েলগী লমদা তেংবাংনবগী য়ানচে অসি খুৎয়েক পীনখিবগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অফবা মরী অসি হেন্না খোঙজেল য়াঙ্খৎহল্লগনি‍। মসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা জুদিসিএল অমসুং লিগেলগী হীরমশিংদা লৌশিং অমসুং তেক্নোলোজী তাথোক তাশিন তৌনবা ঙমহনবতা নত্তনা “নৈবরহুদ ফর্স্ত” পোলিসীগী পান্দমশিংসু খুমাঙ চাওশিলহনগনি‍।

Cabinet
Cabinet approves signing of MoU in the field of Judicial Cooperation between Judicial Service Commission of Maldives
20 JUL 2022 2:32PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the signing of Memorandum of Understanding (MoU) in the field of Judicial Cooperation between India and Judicial Service Commission of the Republic of Maldives. This is the eighth MoU signed between India and other countries in the field of Judicial Cooperation.
This MoU will provide a platform to tap benefits of Information Technology for court digitization and can be a potential growth area for the IT companies and start-ups in both the countries.
During recent years, the close relationship between India and Maldives has intensified multi-dimensionally. With the signing of this agreement on cooperation in the field of law and justice, the good relations between the two countries will receive further impetus. It will not only enable exchange of knowledge and technology in judicial and other legal areas between the two countries but will also further the objectives of “Neighbourhood First” policy.