প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না বেঙ্গলুরুদা লুপা করোর ২৭০০০ হেনবগী রেল অমসুং রোদ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
বেঙ্গলুরু সবঅর্বান রেল প্রোজেক্ত, বেঙ্গলুরু কেন্তোনমেন্ত অমসুং য়সবন্তপুর জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন নৌনা শেমগৎনবা, বেঙ্গলুরু রিং রোদ প্রোজেক্তকী সেক্সন অনি, রোদ অপগ্রেদেসন প্রোজেক্ত কয়ামরুম অমসুং বেঙ্গলুরুগী মলতিমোদেল লোজিস্তিক্স পার্ক হায়রিবশিং অসিগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
পি.এম.না ভারতকী অহানবা এয়র কন্দিসন ওইবা রেলৱে স্তেসন, কোনকন রেলৱে লাইনগী চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌরবা অমসুং অতোপ্পা রেলৱে প্রোজেক্তশিং জাতিদা খুৎশিন্নখ্রে
“বেঙ্গলুরু অসি লৈবাক অসিগী নহারোল লাখ কয়াগীদমক মঙলানশিংগী সহর অমনি, সহর অসিনা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোন অদু তাক্লি”
“বেঙ্গলুরুদা লৈরিবা মীয়ামগীদমক ইজ ওফ লাইফ হেনগৎহন্নবা ‘দবল-ইঞ্জিন’ সরকারনা ওইথোকপা য়াবা পাম্বৈশিং পুথোক্তুনা হোৎনরি”
“হৌখিবা চহি ৮ অসিদা সরকারনা রেল কন্নেক্তিবিতীদা মপুং ফানা অওনবা পুরক্নবগীদমক হোৎনদুনা লাকখি”
“হৌখিবা চহি ৪০ অসিদা বেঙ্গলুরু মীয়ামগী থুংহনবা ঙমদনা লৈরকখিবা মঙলানশিং অদু মথংগী থা ৪০দা থুংহন্নবা ঐহাক্না কন্না হোৎনগনি”
“ভারতকী রেলৱেজ অসি খোঙজেল য়াংখৎলক্লি, লুনানবা, মতমগা চুনবা, শাফবা অমসুং সিতিজেন-ফ্রেন্দলী ওইবা হেনগৎলক্লি”
20 JUN 2022 4:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি বেঙ্গলুরুদা লুপা করোর ২৭০০০ হেনবগী রেল অমসুং রোদ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। ঙল্লিঙৈদা, প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.এসসি., বেঙ্গলুরুদা সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ শঙ্গাখি অমসুং বাগচি পার্থসারথী মলতিস্পেসিএলিতী হোস্পিতালগী উরেপ-উয়ুং তমখি। মহাক্না দা. বি.আর. অম্বেদকর স্কুল ওফ ইকনোমিক্স (বেস) য়ুনিভর্সিতীগী অনৌবা কেম্পস অমসু শঙ্গাখি অমদি মখোয়গী কেম্পসতা লৈবা ভারত রতনা দা. বি.আর. অম্বেদকরগী মীতমগী মাইখুম হাংদোকখি। তেক্নোলোজী হবশিং ওইনা অপগ্রেদ তৌরবা আই.তি.আই. ১৫০সু খুৎশিন্নখি।
থৌরম অসিদা কর্নাতকাগী রাজ্যপাল, শ্রী থাৱরচন্দ গহলোৎ, মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বসবরাজ বোম্মৈ, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা শরুক য়াখি।
মীতিন অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কর্নাতকাদা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্ত ৫, রেলৱে প্রোজেক্ত ৭কী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং কোনকন রেলৱেগী ১০০% ইলেক্ত্রিফিকেসনগী শীংথানীংঙাই ওইবা মাইলস্তন অমা ঙসি উবা ফংখি। প্রোজেক্ত পুম্নমক অসিনা নহারোল, মিদল ক্লাস, লৌমীশিং, শিন্মীশিং অমসুং ওন্তপ্রিনোরশিংদা অনৌবা ফেসিলিতীশিং, অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু অসি লৈবাক অসিগী নহারোল লাখ কয়াগীদমক মঙলানশিংগী সহর অমনি, সহর অসিনা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোন অদু তাক্লি হায়না ফোঙদোকখি। “বেঙ্গলুরুগী চাউখৎ-থৌরাং অসিনা মঙলান লাখ কয়া মঙফাওনহনখি। মরম অসিনা হৌখিবা চহি ৮ অসিদা কেন্দ্র সরকারনা বেঙ্গলুরুগী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎন্দুনা লাকখি”।
প্রধান মন্ত্রীনা ‘দবল ইঞ্জিন’ সরকার অসিনা বেঙ্গলুরুদা ত্রাফিক জাম লৈহন্দনবা রেল, রোদ, মেত্রো, অন্দরপাস, ফ্লাইওভর অসিগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসিনচিংবা ওইথোকপা য়াবা পাম্বৈ খুদিংমক পাইখৎলি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা মহাক্কী সরকারনা বেঙ্গলুরুগী সবঅর্বানগী মফমশিং অসি হেন্না ফবা কন্নেক্তিবিতীগা লোয়ননা কন্নেক্ত তৌনবা হোৎনখি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ‘দবল ইঞ্জিন’ সরকারগা লোয়ননা হৌখিবা দিকেদ মরি অসিদা অমসুং হৌজিক পাইখৎলিবা খোঙথাং পুম্নমক, মীয়ামদা হৌজিক্কী মথৌ তাবা অসিগী মতুং ইন্না প্রোজেক্তশিং অসি লোইশিন্নবা খুদোংচাবা পীখি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত অসি মতম চানা লোইশিন্নবা থাজবা পীখি অমসুং মহাক্না হৌখিবা চহি ৪০ অসিদা বেঙ্গলুরু মীয়ামগী থুংহনবা ঙমদনা লৈরকখিবা মঙলানশিং অদু মথংগী থা ৪০দা থুংহন্নবা কন্না হোৎনগনি হায়না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু সবঅর্বন রেল প্রোজেক্তগী কন্নেক্তিবিতী অসিনা বেঙ্গলুরু সহর অসিবু মাগী সবঅর্বশিং অমদু সেতলাইৎ তাউনশিপশিংগা শম্নহল্লগনি অমসুং মসিনা কান্নবা কয়া ফংহল্লগনি। মসিগা মান্নবা মওংদা বেঙ্গলুরু রিং রোদ প্রোজেক্তনা সহর অসিদা মীচিনবা হন্থহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহি ৮ অসিদা সরকার অসিনা রেল কন্নেক্তিবিতীদা মপুং ফানা অওনবা পুরক্নবা থবক তৌদুনা লাকখি হায়খি। ভারতকী রেলৱেজ অসি খোঙজেল য়াংখৎলক্লি, লুনানবা, মোদর্ন ওইবা, শাফবা অমসুং সিতিজেন-ফ্রেন্দলী ওইবা হেনগৎলক্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। “মতম অমদা খনবদা ফাওবা ৱারম্বা ঐখোয়গী লৈবাক্কী মফমশিংদা ঐখোয়না রেল য়ৌহল্লি। মতম অমদা এয়রপোর্ত অমসুং এয়র ত্রেবেলদা খক্তদা ফংলমখিবা খুদোংচাবশিং অমসুং ওইরিবা ফীভম অদু হৌজিক্তি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফংহন্নবা হোৎনরি। ভারত রতনা বিস্বেস্বরয়্যাগী মমিং লৌদুনা থোনখিবা বেঙ্গলুরুগী মোদর্ন রেলৱে স্তেসন অসি মসিগী খুদম অমনি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তিগ্রেতেদ মলতিমোদেল কন্নেক্তিবিতীগী মরু ওইবা অদু ফোঙদোকখি। মহাক্না মসিগী মলতিমোদেল কন্নেক্তিবিতী অসি পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তরপ্লান্না অনৌবা শাহৌ অমা পীখি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না অনৌবা মলতিমোদেল লোজিস্তিক্স পার্ক অসি বিজন অসিগী শরুক অমনি হায়না ফোঙদোকখি। গতিশক্তিগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা পাইখৎলিবা অসিগুম্বা প্রোজেক্তশিং অসিনা নহারোলশিংদা থবক পীরগনি অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ানসু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বেঙ্গলুরুগী মাইপাকপগী ৱারীনা ২১শুবা চহিচাগী ভারত অসিবু আত্মনির্ভর ওইহন্নবা ইথিল পীখি। করিগুম্বা সরকারনা খুদোংচাবশিং ফংহল্লবদি অমসুং প্রজাশিংগী পুন্সিদা খুৎথিংজিনবা হন্থরবদি ভারতকী নহারোলশিংনা করি তৌবা ঙম্বগে হায়বা অদু বেঙ্গলুরুনা উৎখ্রে। বেঙ্গলুরু অসি লৈবাক্কী নহারোলশিংগী মঙলানগী সহরনি অমসুং মসি ওন্তপ্রিনোরশিপ, ইনোবেসন, পব্লিক লোয়ননা প্রাইবেৎ সেক্তর নীংথিনা শীজিন্নবা অসিনা শাহৌ পীখি। মহাক্না হায়খি বেঙ্গলুরুনা ভারত্তা প্রাইবেৎ এন্তর্প্রাইসকী ৱাখল্লোন ইকাই খুম্নদবা মীওইশিংদা পরা অমা তম্বীরি। ২১শুবা চহিচাগী ভারত অসি লন শেমগৎলিবা, থবক পীরিবা অমসুং ইনোবেতরশিংগী ভারত অমা ওইরক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মালেমগী অনৌবা লৈবাক ওইনা মসি ভারতকী লন অমসুং মপাঙ্গলনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই.গী মরু ওইবা অদু ফোঙদোকখি অমসুং এস.এম.ই.গী ৱাহন্থোক্তা অহোংবা পুরকপগা লোয়ননা মখোয়গী গ্রোথকী অনৌবা এভেন্যুশিং হাংদোক্লি হায়না ফোঙদোকখি। আত্মনির্ভর ভারত্তা থাজবা হেনগৎলকপগী খুদম ওইনা ভারতনা লুপা করোর ২০০ ফাওবগী কন্ত্রেক্তশিংদা ফোরেন পার্তসিপেসন তৌরম্বা অদু তোকহনখি। কেন্দ্র সরকারগী বিভাগদা এম.এস.এম.ই.দগী চাদা ২৫ ফাওবগী পোৎ লৈনবা পাউতাক পীখি। জি.ই.এম. পোর্তেল অসিনা এম.এস.এম.ই. সেগমেন্তগী অচৌবা ইনেব্লর অমা ওইরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
স্তার্ত-অপ সেক্তরদা অচৌবা খোঙথাংশিং লৌখৎলিবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় হৌখিবা চহি দিকেদশিংদা বিলিয়ন দোলর কম্পনী কয়া য়াম্না শেম্বা য়ারম্বগে হায়বদু কনাগুম্বা অমনা খুৎ থেক্তুনা পাবা য়াগনি। অদুবু হৌখিবা চহি ৮ অসিদা বিলিয়ন দোলর কম্পনী ১০০গী মথক্তা শেমখ্রে অমসুং থা খুদিংগী অনৌবা কম্পনীশিং হাপচিল্লি। ২০১৪গী মতুংদা অহানবগী স্তার্তঅপ ১০০০ শেম্বদা নুমিৎ ৮০০ চংখি অদুবু হৌজিক্তি মসিদগী হেনবা স্তার্তঅপশিং নুমিৎ ২০০ য়ৌদনা হাপচিনবা ঙমখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। হৌখিবা চহি ৮ অসিগী মনুংদা শেমখীবা য়ুনিকোর্নশিংগী ভেল্যুএসন অসি লুপা করোর লাখ ১২ রোম্নি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
অন্দরতেকিং অসি সরকার নত্ত্রগা লনাই ওইরবসু অনিমক লৈবাক্কী লনশিংনি মরম অসিনা প্লেয়িং ফিল্দগী থাক অসি মীপুম খুদিংদা চপ মান্ননা ফংহনফম থোকই হায়না মহাক্না তশেংনা থাজৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী নহারোলশিংনা সরকার অসিনা পীরিবা মালেমগী থাক্কী খুদোংচাবশিং অসিদা মখোয়গী মীৎয়েক অমসুং ৱাখল্লোন অদু চাংয়েং তৌনবা পাউজেল পীখি। সরকার অসিনা হোৎনবা কনবা নহারোলশিংদা প্লেৎফোর্ম অমা পীরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। সরকারগী কম্পনীশিংসু প্লেয়িং ফিল্দগী থাক অমদা অথোই অহেন তান্নগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোল:
বেঙ্গলুরু সবঅর্বান রেল প্রোজেক্ত (বি.এস.আর.পি.)না বেঙ্গলুরু সহর অসিবু মাগী সবঅর্বশিং অমদু সেতলাইৎ তাউনশিপশিংগা শম্নহল্লগনি। লুপা করোর ১৫,৭০০ চংনা শাগদবা প্রোজেক্ত অসিদা কিমি ১৪৮ হেন্না শাংবা অপুনবা রুৎ অমগা লোয়ননা কোরিদোর ৪ শাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু কেন্তোনমেন্ত অমসুং য়সবন্তপুর জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন অসি মথং-শিৎনা লুপা করোর ৫০০ অমসুং ৩৭৫ চংনা শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুংসু তমখি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা বাইয়াপ্পানাহাল্লিদা লৈবা ভারতকী অহানবা এয়র কন্দিসন রেলৱে স্তেসন – সর এম. বিস্বেস্বরয়্যা রেলৱে স্তেসন খুৎশিন্নখি, মসি পুন্না লুপা করোর ৩১৫ রোম চংনা মোদর্ন এয়রপোর্ত অমগী মওংদা শেমগৎখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা রোহা (মহারাস্ত্র)দগী থোকুর (কর্নাতকা) ফাওবগী চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌরবা কোনকন রেলৱে লাইন (কিমি ৭৪০) অসি উদুপী, মদগাও অমসুং রত্নাগীরিদগী ইলেক্ত্রিক ত্রেনশিং লমথাদুনা জাতিদা খুৎশিন্নখি। কোনকন রেলৱে লাইন অসি লুপা করোর ১২৮০ হেন্না চংদুনা ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌখি। প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে লাইন দবলিং প্রোজেক্ত অনি: অর্সিকেরেদগী তুমকুরু ফাওবা (কিমি ৯৬) অমসুং য়েলাহঙ্কাদগী পেনুকোরা ফাওবা (কিমি ১২০) অসি মথং শিৎনা পেসেঞ্জর ত্রেনশিং অমসুং এম.ই.এম.য়ু. সর্ভিস লমথবগা লোয়ননা জাতিদা খুৎশিন্নখি। রেলৱে লাইন দব্লিং প্রোজেক্ত অনি অসি মথংশিৎনা লুপা করোর ৭৫০ অমসুং লুপা করোর ১১০০ হেনবা শেনফম চংনা শেমগৎখি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু রিং রোদ প্রোজেক্তকী সেক্সন অনিগী উরেপ-উয়ুং তমখি। লুপা করোর ২২৮০ হেন্না চংনা পাইখৎকদবা প্রোজেক্ত অসিনা সহর অসিদা ত্রাফিক কঞ্জেসন হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা অতোপ্পা রোদ প্রোজেক্ত কয়ামরুমসু উরেপ-উয়ুং তমখিনি: এন.ঐচ.-৪৮গী নেলামঙ্গলা-তুমকুর সেক্সন লেন তরুক ওনবা; এন.ঐচ.-৭৩গী পুঞ্জালকত্তে-চারমারী সেক্সন পাকথোকপা; এন.ঐচ.-৬৯গী রিহেবিলিতেসন অমসুং অপগ্রেদেসন। প্রোজেক্তশিং অসিদা পুন্না চংগদবা শেনফম অসি লুপা করোর ৩১৫০নি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮০০ চংনা বেঙ্গলুরুদগী কিমি ৪০ লাপ্না লৈবা মুদ্দালিঙ্গনহল্লীদা শেমগৎকদবা মলতি মোদেল লোজিস্তিক পার্ক্কী উরেপ-উয়ুংসু তমখি। মসিনা ত্রান্সপোর্তেসন, হেন্দলিং অমসুং সেকেন্দরী ফ্রেৎ কোস্তশিং হন্থহনবদা মতেং পাংলগনি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates and lays the foundation stone of multiple rail and road infrastructure projects worth over Rs 27000 crore in Bengaluru
Foundation stone of Bengaluru Suburban Rail project, redevelopment of Bengaluru Cantt. and Yesvantpur Junction railway station, two sections of Bengaluru Ring Road project, multiple road upgradation projects and Multimodal Logistics Park at Bengaluru laid
PM dedicates to the Nation India’s first Air Conditioned Railway Station, 100 percent electrification of the Konkan railway line and other railway projects
“Bengaluru is the city of dreams for lakhs of youth of the country, the city is a reflection of the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat”
“‘Double-engine’ government is working on every possible means to enhance the ease of life of the people of Bengaluru”
“In the last 8 years the government has worked on complete transformation of rail connectivity”
“I will work hard to fulfil the dreams of the people of Bengaluru in the next 40 months which have been pending for the last 40 years”
“Indian Railways is getting faster, cleaner, modern, safe and citizen-friendly”
“Indian Railways is now trying to provide those facilities and the ambience which was once found only in airports and air travel”
“Bengaluru has shown what Indian youth can do if the government provides facilities and minimizes interference in the lives of citizens”
“I believe whether the undertaking is government or private, both are the assets of the country, so the level playing field should be given to everyone equally”
20 JUN 2022 4:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone of multiple rail and road infrastructure projects worth over Rs 27000 crore in Bengaluru today. Earlier, the Prime Minister inaugurated the Centre for Brain Research and laid the foundation Stone for Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital at IISc Bengaluru. He also inaugurated a new campus of Dr. B R Ambedkar School of Economics (BASE) University and unveiled the statue of Bharat Ratna Dr B. R. Ambedkar in their campus. He also dedicated the upgradation of 150 ITI as Technology hubs.
Governor of Karnataka, Shri Thawarchand Gehlot, Chief Minister Shri Basavaraj Bommai, Union Minister Shri Pralhad Joshi were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said the foundation stone of 5 National Highway Projects, 7 Railway Projects have been laid in Karnataka and a significant milestone of 100% electrification of Konkan Railway has been witnessed today. All these projects will give new facilities, new opportunities to the youth, middle class, farmers, workers and entrepreneurs of Karnataka.
The Prime Minister said that Bengaluru is a city of dreams for lakhs of youth of the country, the city is a reflection of the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat. “Development of Bengaluru is nurturing of lakhs of dreams. That’s why in the last 8 years the central government is relently working to augment the capabilities of Bengluru”
The Prime Minister remarked that the ‘double engine’ government is working on every possible means like strengthening infrastructure like rail, road, metro, underpass, flyover, to get Bengaluru free from traffic jams. He added that his government is committed to connecting the suburban areas of Bengaluru with better connectivity. The Prime Minister said that talk about all these measures was going on for the last four decades and now, with the ‘double engine’ government, people have given the opportunity to complete these projects to the current dispensation. The Prime Minister reiterated his commitment to deliver the project in time and said that he will work hard to fulfil the dreams of people of Bengaluru in next 40 months which were pending for the last 40 years.
The Prime Minister said that connectivity by Bengaluru Suburban rail project will connect Bengaluru city with its suburbs and satellite townships and that will have a multiplier effect. Similarly, the Bengaluru Ring Road project will reduce the city's congestion.
The Prime Minister pointed out that in the last 8 years the government has worked on complete transformation of rail connectivity. He noted that Indian Railways is getting faster, cleaner, it is becoming modern, safe and citizen friendly. “We have taken the rail to those parts of the country where it was difficult to even think about it. Indian Railways is now trying to provide those facilities and the ambience which was once found only in airports and air travel. Modern railway station in Bengaluru named after Bharat Ratna Sir M. Visvesvaraya is also a direct proof of this”, he said. The Prime MInister stressed the importance of integrated multimodal connectivity. He mentioned that this multimodal connectivity is getting new impetus by PM GatiShakti National Masterplan. He said the upcoming Multimodal Logistics part is part of this vision. Such projects that are being undertaken with the spirit of GatiShakti will give employment to youth and also strengthen the Aatmnirbhar Bharat Campaign, he said.
The Prime Minister said Bengaluru’s Success story inspires 21st century India to become Aatmnirbhar. Bengaluru has shown what Indian youth can do if the government provides facilities and minimizes interference in the lives of citizens. Benguluru is the dream city of the youth of the country and behind it is entrepreneurship, innovation, proper utility of public as well as private sector. He said Bengaluru is a lesson for those who still disrespect the spirit of private enterprise of India. 21st century India, emphasized the Prime Minister, is an India of wealth creators, job creators and innovators. As the youngest nation of the world, this is India's wealth and strength, he added.
The Prime Minister also highlighted the importance of MSME and said with the change in definition of SME, new avenues of their growth have been thrown open. As a mark of confidence in Aatmnirbhar Bharat, India has done away with foreign participation in contracts upto Rs 200 crore. Central government departments have been directed to make purchase upto 25 percent from MSME. GeM portal, he said, is proving to be a great enabler for the MSME segment.
Referring to huge strides in the startup sector, The Prime Minister said one could count on fingers how many billion dollar companies were created in earlier decades. But in the last 8 years, more than 100, billion-dollar companies have been created and new companies are being added every month. The Prime Minister informed that while the first 10000 startups took 800 days after 2014 but now this many startups are being added in less than 200 days. Valuation of Unicorns created in the last 8 years is about 12 lakh crore rupees, he informed.
The Prime Minister said that he clearly believed whether the undertaking is government or private, both are the assets of the country, so the level playing field should be given to everyone equally. The Prime Minister invited the youth of the country to test their vision and ideas on the world class facilities that the government is providing. He said that the government is providing platform to the youth who are working hard. Even the government companies will compete on a level playing field, he concluded.
Details of the projects:
Bengaluru Suburban rail project (BSRP) will connect Bengaluru city with its suburbs and satellite townships. The project, which is to be built at a cost of over Rs. 15,700 crore, envisages 4 corridors with a total route length of over 148 Kms. The Prime Minister also laid the foundation stone of the redevelopment of Bengaluru Cantt. and Yesvantpur Junction railway station to be developed at a cost of around Rs 500 crore and Rs 375 crore respectively.
During the Programme, the Prime Minister dedicated to the Nation, India’s first Air Conditioned Railway Station - Sir M Visvesvaraya Railway Station at Baiyappanahalli, which is developed on the lines of a modern airport at a total cost of around Rs 315 crore. The Prime Minister also dedicated to the Nation the 100 percent electrification of the Konkan railway line (about 740 Kms) from Roha (Maharashtra) to Thokur (Karnataka) by flagging of Electric trains from Udupi, Madagaon and Ratnagiri. The electrification of Konkan railway line has been done at a cost of more than 1280 crore. The Prime Minister also dedicated to the Nation two railway line doubling projects : Arsikere to Tumkuru (around 96 km) and Yelahanka to Penukonda (around 120 km) by flagging off passenger trains and MEMU service respectively. The two railway line doubling projects have been developed at a cost of more than Rs 750 crore and Rs 1100 crore respectively.
During the programme, the Prime Minister also laid the foundation stone of two sections of the Bengaluru Ring Road project. The project to be developed at a cost of more than Rs 2280 crore will help reduce traffic congestion in the city. Prime Minister also laid the foundation stone of various other road projects : six laning of Nelamangala-Tumkur section of NH-48; widening of Punjalkatte-Charmadi section of NH-73; rehabilitation and upgradation of a section of NH-69. The cumulative cost to be incurred in these projects is about Rs 3150 crore. The Prime Minister also laid the foundation stone of Multi Modal Logistics Park, which is being developed at Muddalinganahalli, about 40 km from Bengaluru at a cost of about Rs 1800 crore. It will help in lowering the transportation, handling and secondary freight costs.