প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শিমলাত ‘গৰীব কল্যাণ সন্মিলন’ সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
“১৩০ কোটি ভাৰতীয়ৰ এই পৰিয়ালটোৱে মোৰ বাবে সকলো, আপোনালোকেই মোৰ জীৱনৰ সকলো আৰু এই জীৱনটোও আপোনালোকৰ বাবেই উসৰ্গিত”
“মই এই সংকল্প পুনৰাবৃত্তি কৰিছোঁ যে মই সকলোৰে কল্যাণৰ বাবে, প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ সন্মানৰ বাবে, প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ নিৰাপত্তাৰ বাবে আৰু প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ সমৃদ্ধিৰ বাবে আৰু সকলোৰে সুখ আৰু শান্তিময় জীৱনৰ বাবে যথাসম্ভৱ সকলো কৰিম,”
“সেৱা, সুশাসন আৰু গৰীবৰ কল্যাণে জনসাধাৰণৰ বাবে চৰকাৰৰ অৰ্থ সলনি কৰিছে”
“পূৰ্বতে স্থায়ী বুলি ধৰা পৰা সমস্যাসমূহৰ স্থায়ী সমাধান দিবলৈ চৰকাৰে চেষ্টা কৰিছে”
“আমাৰ চৰকাৰে প্ৰথম দিনাৰ পৰাই দুখীয়াক ক্ষমতা প্ৰদান কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে”
“আমি ভোট বেংক নহয়, নতুন ভাৰত গঢ়িবলৈ কাম কৰি আছো”
“১০০% সৱলীকৰণ মানে বৈষম্য আৰু সন্তুষ্টিৰ অন্ত পেলোৱা। ১০০% সৱলীকৰণ মানে প্ৰতিজন দৰিদ্ৰই চৰকাৰী আঁচনিৰ সম্পূৰ্ণ সুবিধা লাভ কৰে”
“নিউ ইণ্ডিয়াৰ সামৰ্থ্যৰ বাবে কোনো লক্ষ্য অসম্ভৱ নহয়”
31 MAY 2022 1:21PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে হিমাচল প্ৰদেশৰ শিমলাত ‘গৰীব কল্যাণ সন্মিলন’ত ৰাইজক সম্বোধন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰৰ আঠ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ উপলক্ষে এই নতুন ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচী সমগ্ৰ দেশতে ৰাজ্যিক ৰাজধানী, জিলা মুখ্য কাৰ্যালয়, আৰু কৃষি বিজ্ঞান কেন্দ্ৰত আয়োজন কৰা হৈছে। এই কাৰ্যসূচীৰ জৰিয়তে নিৰ্বাচিত জনপ্ৰতিনিধিসকলে চৰকাৰৰ বিভিন্ন কল্যাণমূলক কাৰ্যসূচীৰ বিষয়ে মতামত লাভ কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশৰ জনসাধাৰণৰ সৈতে প্ৰত্যক্ষভাৱে মত বিনিময় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধি (PM-KISAN) আঁচনিৰ অধীনত ১১ নং কিস্তিৰ ধনো মুকলি কৰি দিয়ে। ইয়াৰ ফলত ১০ কোটিতকৈও অধিক হিতাধিকাৰী কৃষক পৰিয়াললৈ প্ৰায় ২১,০০০ কোটি টকা হস্তান্তৰ কৰা হয়। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ দেশৰ (PM-KISAN)ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতেও মত বিনিময় কৰে। এই উপলক্ষে শিমলাত উপস্থিত থকাসকলৰ ভিতৰত আছিল হিমাচল প্ৰদেশৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী ৰাজেন্দ্ৰ আৰ্লেকাৰ, হিমাচলৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী জয় ৰাম ঠাকুৰ, আৰু কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ।
লাডাখৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লাডাখত পৰ্যটকৰ আগমন আৰু চৰকাৰী আঁচনিসমূহৰ সৈতে তেওঁৰ অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এজন সেনা জোৱান হিচাপে তেওঁৰ সেৱাৰ প্ৰশংসা কৰে৷ শ্ৰী তাছি টুণ্ডুপে কয় যে পিএমএৱাই, শৌচালয়, গেছ সংযোগ আৰু কৃষি সম্পৰ্কীয় লাভালাভৰ দৰে আঁচনিৰ সুবিধা লাভ কৰাত তেওঁ কোনো সমস্যাৰ সন্মুখীন হোৱা নাই৷
বিহাৰৰ শ্ৰীমতী ললিতা দেৱী জী পিএমএৱাই, উজ্জ্বলা, স্বচ্ছ ভাৰত আৰু জল জীৱন মিছনৰ হিতাধিকাৰী। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক জনায়, কেনেদৰে আঁচনিসমূহে তেওঁৰ জীৱন যাপনৰ সহজতা আৰু সন্মানীয় জীৱন লৈ গৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এটা ঘৰৰ পোৱাৰ লগে লগে শিশুসকলৰ শিক্ষা আৰু বিবাহৰ দৰে বহুতো দিশ সঠিকভাৱে আগবাঢ়িব।
এক ৰাষ্ট্ৰ এক ৰেচন কাৰ্ড, প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীব কল্যাণ আৰু আন বহুতো আঁচনিৰ হিতাধিকাৰী পশ্চিম ত্ৰিপুৰাৰ শ্ৰী পংকজ শ্বানিয়ে কয় যে তেওঁ জেজেএম, অ'এনঅ'আৰচি, পিএমএৱাই আৰু বিদ্যুৎ সংযোগৰ দৰে বহুতো আঁচনিৰ লাভালাভ আদায় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। তেওঁ লগতে জনায় যে এক ৰাষ্ট্ৰ এক ৰেচন কাৰ্ডৰ বাবে বিহাৰৰ পৰা প্ৰব্ৰজন কৰা স্বত্বেও তেওঁৰ কোনো সমস্যা হোৱা নাই।
আয়ুষ্মান ভাৰতৰ হিতাধিকাৰী কৰ্ণাটকৰ কালবাৰ্গীৰ শ্ৰীমতী সন্তোষীয়ে আঁচনিখনৰ সৈতে তেওঁৰ অভিজ্ঞতা বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ কয় যে স্বাস্থ্য আৰু সুস্থতা কেন্দ্ৰ, বিনামূলীয়া পৰীক্ষা আৰু ঔষধে তেওঁৰ জীৱনলৈ বহুতো পৰিৱৰ্তন আনিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক ভাৱ-বিনিময়ৰ উৎকৃষ্ট পদ্ধতিৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে আৰু কৌতুক কৰি কয় যে তেওঁ নিৰ্বাচনত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিব লাগে, কিয়নো তেওঁ অতি জনপ্ৰিয় হ'ব।
মেহছানা গুজৰাটৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰী মুদ্ৰা যোজনাৰ হিতাধিকাৰী শ্ৰী অৰবিন্দে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে কথা পাতি উৎফুল্লিত হৈ কয় যে তেওঁৰ মণ্ডপ সজ্জাৰ ব্যৱসায়ৰ ফলত ব্যৱসায় সম্প্ৰসাৰণ হৈছে আৰু তেওঁ ডিজিটেল পৰিশোধৰ প্ৰচাৰ চলাই আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ কৰ্মচাৰীসকলক চৰকাৰী আঁচনিৰ বিষয়ে শিক্ষিত কৰাৰ লগতে চাকৰি সৃষ্টিকৰ্তা হোৱাৰ বাবেও প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্যৱসায়ীগৰাকীৰ জীয়েকক ক্ৰীড়াৰ সপোন পূৰণ হ’বৰ বাবেও আশীৰ্বাদ দিয়ে।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠানত হিমাচলত উপস্থিত থাকি আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কৃষকসকলক অভিনন্দন আৰু শুভেচ্ছা জনায়, কিয়নো ১০ কোটিতকৈও অধিক কৃষকে পিএম কিষাণ আঁচনিৰ জৰিয়তে তেওঁলোকৰ বেংক একাউণ্টত ধন লাভ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সন্তোষ ব্যক্ত কৰে যে তেওঁ চৰকাৰৰ ৮ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱা উপলক্ষে পিএম কেয়াৰ্ছ ফৰ চিল্ড্ৰেন আঁচনিৰ অধীনত লাভালাভসমূহ মুকলি কৰিছে। তেওঁ চিমলাৰ পৰা দেশজুৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধি (পিএম-কিষাণ) আঁচনিৰ অধীনত বিত্তীয় লাভালাভ মুকলি কৰাৰ বাবে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ ১৩০ কোটি নাগৰিকক সেৱা আগবঢ়োৱাৰ সুযোগ দিয়াৰ বাবে জনসাধাৰণক ধন্যবাদ জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কালি পিএম কেয়াৰ্ছ ফৰ চিল্ড্ৰেনৰ জৰিয়তে কৰোনা মহামাৰীত পিতৃ-মাতৃ দুয়োকে হেৰুওৱা শিশুসকলৰ দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰি ৮ বছৰ পূৰ্ণ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয় যে এই উপলক্ষে হিমাচলত থকাৰ পৰিকল্পনা তেওঁ তাৎক্ষণিকভাৱে গ্ৰহণ কৰিছিল, কিয়নো ৰাজ্যখন তেওঁৰ কৰ্মভূমি আছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ সদায় নিজকে ১৩০ কোটি নাগৰিকৰ পৰিয়ালৰ সদস্য হিচাপে গণ্য কৰে, প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নহয়।
যেতিয়া তেওঁ ফাইল এখনত স্বাক্ষৰ কৰে তেতিয়াহে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দায়িত্ব লয়। সেই মুহূৰ্তটো শেষ হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ কয়, "মই আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈ নাথাকো আৰু আপোনাৰ পৰিয়ালৰ সদস্য হৈ পৰিছো আৰু ১৩০ জন দেশবাসীৰ প্ৰধান সেৱক হওঁ। যদি মই দেশৰ বাবে কিবা কৰিবলৈ সক্ষম হওঁ, তেন্তে কেৱল ১৩০ কোটি দেশবাসীৰ আশীৰ্বাদ আৰু শুভকামনাৰ বাবেই কৰিব পাৰিম।"
আৱেগিক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "১৩০ কোটি নাগৰিকৰ এই পৰিয়ালটোৰ আশা আৰু আকাংক্ষাই মোৰ জীৱনৰ সৰ্বস্ব। এই পৰিয়ালটোৰ মাজতে মই সকলো বিচাৰি পাঁও। আপোনালোক মোৰ জীৱনৰ সকলো আৰু এই জীৱনো আপোনালোকৰ বাবেই।" তেওঁ পুনৰ কয় যে চৰকাৰে আঠ বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰাৰ সময়তে তেওঁ পুনৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰে যে তেওঁ সকলোৰে কল্যাণৰ বাবে, প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ সন্মানৰ বাবে, প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ নিৰাপত্তাৰ বাবে আৰু তেওঁলোকৰ বাবে সুখ আৰু শান্তিময় জীৱনৰ বাবে, প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ সমৃদ্ধিৰ বাবে যথাসম্ভৱ সকলো কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুখ প্ৰকাশ কৰি কয় যে ২০১৪ চনৰ পূৰ্বে চৰকাৰে দুৰ্নীতিক ব্যৱস্থাটোৰ এক অপৰিহাৰ্য অংশ হিচাপে গণ্য কৰিছিল, তাৰ পিছত দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে চৰকাৰে ইয়াৰ সন্মুখীন হৈছিল, তেতিয়া দেশবাসীয়ে নিশ্চয় লক্ষ্য কৰিছিল যে অভাৱগ্ৰস্ত লোকৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ আগতে আঁচনিৰ সকলো ধন লুটি লোৱা হৈছিল।
তেওঁ লগতে কয় যে আজি জন ধন-আধাৰ আৰু ম'বাইল (জেএএম)ৰ ত্ৰিমূৰ্তিৰ সহযোগত হিতাধিকাৰীয়ে তেওঁলোকৰ জন ধন বেংক একাউণ্টত পোনপটীয়াকৈ ধন লাভ কৰিছে। আগতে পাকঘৰত ধোঁৱা ৰখাটো এক বাধ্যবাধকতা আছিল, কিন্তু আজি উজ্জ্বলা আঁচনিৰ পৰা এলপিজি চিলিণ্ডাৰ লাভ কৰাৰ সুবিধা আছে। আগতে দৰিদ্ৰজনে মুকলিত শৌচ কৰাৰ এক লজ্জাজনক ইতিহাস আছিল, এতিয়া দৰিদ্ৰলোকে মৰ্যাদাসহকাৰে শৌচালয় ব্যৱহাৰ কৰে। আগতে চিকিৎসাৰ বাবে ধন সংগ্ৰহ কৰিবলৈ মানুহ অসহায় হৈ পৰিছিল, আজি প্ৰতিজন দৰিদ্ৰলোকৰ সৈতে আছে আয়ুষ্মান ভাৰতৰ সমৰ্থন। আগতে তিনি তালাকৰ ভয় আছিল, এতিয়া নিজৰ অধিকাৰৰ বাবে যুঁজ দিয়াৰ সাহস আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যেতিয়া দৰিদ্ৰ লোকসকলক ক্ষমতা প্ৰদান কৰাৰ সময়ত তেওঁৰ দৈনন্দিন সংগ্ৰাম হ্ৰাস পায়, তেতিয়া তেওঁ নিজৰ দৰিদ্ৰতা দূৰ কৰিবলৈ নতুন শক্তিৰ সৈতে জড়িত হৈ পৰে। এই চিন্তাধাৰাৰ দ্বাৰা, আমাৰ চৰকাৰে প্ৰথম দিনৰ পৰাই দৰিদ্ৰ লোকসকলক শক্তিশালী কৰা আৰম্ভ কৰিছিল। আমি তেওঁৰ জীৱনৰ প্ৰতিটো চিন্তা হ্ৰাস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিলো, তেওঁ লগতে কয়। "মই গৌৰৱেৰে ক'ব পাৰোঁ যে দেশৰ প্ৰায় প্ৰতিটো পৰিয়ালে এটা বা আন আঁচনিৰ পৰা লাভান্বিত হৈছে", তেওঁ কয়।
সশস্ত্ৰ বাহিনীলৈ হিমাচলৰ প্ৰতিটো পৰিয়ালৰ অৱদানৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই চৰকাৰেই চাৰি দশক অপেক্ষা কৰাৰ পিছত এক পদ এক পেঞ্চন কাৰ্যকৰী কৰে আৰু প্ৰাক্তন সৈনিকসকলক বকেয়া ধন প্ৰদান কৰে। হিমাচলৰ প্ৰতিটো পৰিয়ালে যথেষ্ট উপকৃত হৈছে। ভোট বেংকৰ ৰাজনীতি আমাৰ দেশত কেইবা দশক ধৰি হৈ আহিছে আৰু দেশৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰিছে। তেওঁ কয় যে আমি ভোট বেংক নহয়, এখন নতুন ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ বাবে কাম কৰি আছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমি ১০০% লাভালাভ ১০০% হিতাধিকাৰীৰ ওচৰত উপনীত কৰাৰ বাবে উদ্যোগ গ্ৰহণ কৰিছো। তেওঁ কয় যে চৰকাৰে হিতাধিকাৰীসকলৰ সংপৃক্ততা প্ৰাপ্ত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি লৈছে। 100% সৱলীকৰণৰ অৰ্থ হৈছে বৈষম্য ৰক্ষা কৰা, পৰামৰ্শ বোৰ আঁতৰ কৰা, আৰু তোষণ সমাপ্ত কৰা। 100% সশক্তিকৰণৰ অৰ্থ হৈছে যে প্ৰতিজন দৰিদ্ৰলোকে চৰকাৰী আঁচনিৰ পৰা সম্পূৰ্ণ লাভালাভ লাভ কৰে।
দেশৰ বৰ্ধিত মৰ্যাদা সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজি কয়, ভাৰতে বাধ্যবাধকতাত বন্ধুত্বৰ হাত আগবঢ়োৱা নাই, সহায়ৰ হাত আগবঢ়াইছে। আনকি কৰোনা কালতো আমি ১৫০ খনতকৈও অধিক দেশলৈ ঔষধ আৰু ভেকছিন প্ৰেৰণ কৰিছো বুলি তেওঁ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একবিংশ শতিকাৰ উজ্জ্বল ভাৰতৰ বাবে আগন্তুক প্ৰজন্মৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ বাবে কাম কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। এনে এখন ভাৰত যাৰ পৰিচয় বঞ্চনা নহয় কিন্তু আধুনিকতা। আমাৰ সামৰ্থ্যৰ সন্মুখত কোনো লক্ষ্য অসম্ভৱ নহয়। তেওঁ লগতে কয় যে আজি ভাৰত হৈছে বিশ্বৰ দ্ৰুততম বিকাশশীল অৰ্থনীতিসমূহৰ ভিতৰত অন্যতম। আজি ভাৰতত অভিলেখ পৰিমাণৰ বিদেশী বিনিয়োগ হৈ আছে, আজি ভাৰতেও ৰপ্তানিৰ ক্ষেত্ৰত অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছে। "সকলোৱে আগবাঢ়ি আহি আমাৰ দেশৰ প্ৰগতিৰ যাত্ৰাত নিজৰ ভূমিকা পালন কৰা উচিত", তেওঁ সামৰণি মাৰি এইদৰে কয়।

Prime Minister's Office
PM addresses ‘Garib Kalyan Sammelan’ in Shimla
“This family of 130 crore Indians is all I have, you people are everything in my life and this life too is for you”
“I repeat the resolve that I will do whatever I can, for the welfare of everyone, for the honour of every Indian, for the security of every Indian and for the prosperity of every Indian and a life of happiness and peace for everyone”
“Seva, Sushasan aur Gareeb Kalyan have changed the meaning of government for the people”
“Government is trying to give a permanent solution to the problems which were earlier assumed to be permanent”
“Our government started empowering the poor from day one”
“we are working to build a new India not a vote bank”
“100% empowerment means ending discrimination and appeasement. 100% empowerment means that every poor gets full benefits of government schemes”
“No goal is impossible for capability of New India”
31 MAY 2022 1:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed ‘Garib Kalyan Sammelan’ in Shima, Himachal Pradesh. This novel public programme marking the completion of eight years of the government led by the Prime Minister is being organized across the country at State Capitals, District Headquarters, and Krishi Vigyan Kendras. The Sammelan conceptualizes elected public representatives across the country directly interacting with the public to get feedback about the various welfare programmes being run by the government.
The Prime Minister also released the 11th installment of financial benefits under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme. This will enable the transfer of an amount of around Rs. 21,000 crore to more than 10 crore beneficiary farmer families. On this occasion, the Prime Minister also interacted with the beneficiaries of (PM-KISAN) across the country. Governor of Himachal Pradesh, Shri Rajendra Arlekar, Chief Minister of Himachal Shri Jai Ram Thakur, and Union Minister Shri Anurag Singh Thakur were among those present on the occasion in Shimla.
Interacting with the beneficiary from Ladakh, Shri Tashi Tundup the Prime Minister talked about the arrival of tourists in Ladakh and his experience with the government schemes. The Prime Minister praised his services as an army man. Shri Tashi Tundup said that he did not face any problem in availing the benefits of schemes like PMAY, Toilets, Gas Connections, and farming-related benefits.
Smt Lalita Devi Ji from Bihar is a beneficiary of PMAY, Ujjwala, Swachh Bharat, and Jal Jeevan Mission. She informed the PM, how schemes led to her ease of living and dignified life. The Prime Minister said that with a house many things like education and marriage of the children will fall in place.
From West Tripura, Shri Pankaj Shani, the beneficiary of Ek Rashtra Ek Rashan Card, PM Garib Kalyan, and many other schemes informed that he got the benefits of many schemes like JJM, ONORC, PMAY, and electricity connection. He also informed that due to the One Nation One Ration Card he is not having any problems despite his migration from Bihar.
From Kalburgi of Karnataka Ms. Santoshi, a beneficiary of Ayushman Bharat narrated her experience with the scheme. She said that the Health and Wellness Centre and free checkups and medicines are bringing many changes in her life. The Prime Minister complimented her for her excellent way of communicating and joked that she should contest elections as she will be very popular.
From Mehsana Gujarat, Shri Arvind, a beneficiary of PM Mudra Yojna was elated to talk to the Prime Minister and informed that his Mandap Decoration business has led to the expansion of business and he is promoting digital payment. The Prime Minister complimented him for educating his employees about the government scheme and also for being a job creator. The Prime Minister also blessed his daughter for sporting aspirations.
At the venue, from Sirmour Himachal Pradesh Sama Devi ji a beneficiary of PMAY, PM Kisan Samman Nidhi, Ayushman Yojana, CM Grahni Suvidha Yojna. The Prime Minister discussed her situation and her activities in farming.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed his happiness to be present in Himachal on this momentous occasion. He congratulated and wished the farmers as more than 10 crore farmers have received the money in their bank accounts through the PM Kisan scheme. He expressed satisfaction that he released benefits under the PM CARES for Children Scheme on the occasion of the completion of 8 years of the Government. He expressed happiness for releasing the financial benefits under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme nationwide from Shimla. He thanked the people for giving him the opportunity to serve 130 crore citizens.
The Prime Minister also conveyed his satisfaction on marking 8 years by taking up the responsibility of the children who lost both their parents to the Corona pandemic through PM CARES for Children yesterday. He said that the suggestion to be in Himachal for this occasion was accepted by him with promptness as the State has been his Karmbhoomi. The Prime Minister said that he always sees himself as a member of the family of 130 crore citizens and not as a Prime Minister. Only when he signs a file does he take the responsibility of the Prime Minister. As soon as that moment gets over, he said “I no longer remain Prime Minister and become the member of your family and Pradhan Sevak of the 130 countrymen. If I am able to do anything for the country, it is only because of the blessings and good wishes of 130 crore countrymen.” An emotional Prime Minister said, “Getting connected with the hopes and aspirations of my family of 130 crore citizens, this family is all I have, you people are everything in my life and this life too is for you.” The Prime Minister said as the government is completing its eight years, he repeated his resolve again that he will do whatever he can, for the welfare of everyone, for the honour of every Indian, for the security of every Indian, and for the prosperity of every Indian for them to get a life of happiness and peace.
The Prime Minister lamented that before 2014, the earlier government had considered corruption as an essential part of the system, then instead of fighting corruption, the government had succumbed to it, then the country was watching that the money for schemes was looted before reaching the needy. He added that today due to the trinity of Jan Dhan-Aadhaar and Mobile (JAM), the money is reaching the beneficiary directly in their Jan Dhan bank accounts. Earlier there was a compulsion to suffer smoke in the kitchen, today there is a facility to get LPG cylinders from the Ujjwala scheme. Earlier there was the shame of open defecation now poor have the dignity of toilets. Earlier there was helplessness to raise money for treatment, today every poor has the support of Ayushman Bharat. Earlier there was a fear of triple talaq, now there is the courage to fight for one’s rights.
The Prime Minister noted that the welfare schemes, good governance, and welfare of the poor (Seva Sushasan aur Gareeb Kalyan) have changed the meaning of government for the people. Now the government is working for the people. Be it PM housing schemes, scholarships, or pension schemes, with the help of technology, the scope of corruption has been minimized. He said that the Government is trying to give a permanent solution to the problems which were earlier assumed to be permanent. He said Direct Benefit Transfer put an end to the injustice of pilferage and leakage by removing 9 crore fake names from the benefit rolls.
The Prime Minister said when the daily struggle of the poor has reduced when he is empowered, then he gets involved with new energy to remove his poverty. With this thinking, our government started empowering the poor from day one. We tried to reduce every single worry in his life, he added. “I can say with pride that almost every family of the country is benefitting from one or the other scheme”, he said.
Noting the contribution of every family of Himachal to the armed forces the Prime Minister said it is this government that implemented One Rank One Pension after waiting for four decades and gave arrears to the ex-servicemen. Every family of Himachal has benefited a lot. Vote bank politics has happened in our country for decades and has done a lot of damage to the country. He said we are working to build a new India, not a vote bank.
The Prime Minister said we have taken the initiative to make 100% benefit reach 100% of the beneficiaries. He said the Government has taken a pledge for reaching the saturation of the beneficiaries. 100% empowerment means ending discrimination, eliminating recommendations, and ending appeasement. 100% empowerment means that every poor gets full benefits from government schemes.
Commenting on the growing stature of the countryThe Prime Minister said today, India does not extend a hand of friendship in compulsion but extends a helping hand. Even during the Corona period, we have sent medicines, and vaccines to more than 150 countries, he added.
The Prime Minister stressed the need to work for the bright future of the coming generations, for the bright India of the 21st century. An India whose identity is not deprivation but modernity. No goal is impossible in front of our capability. He added that today India is one of the fastest-growing economies in the world. Record foreign investment is happening in India today, today India is also creating records in exports. “All should come forward and play our part in the journey of progress of our country”, he concluded.