প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩১ মে’ত ছিমলা ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু অংশগ্ৰহণ কৰিব ‘গৰীৱ কল্যান সন্মিলন’ত
মোদী চৰকাৰৰ ৮ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ উপলক্ষে সমগ্ৰ দেশত গৰীৱ কল্যান সন্মিলন আয়োজন কৰা হৈছে
এই অনুষ্ঠান সমগ্ৰ দেশত নিৰ্বাচিত প্ৰতিনিধিসকলে প্ৰত্যক্ষভাৱে ৰাইজৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ মত বিনিময়ৰ সাক্ষী হৈ ৰ’ব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৯টা মন্ত্ৰালয়/বিভাগৰ আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব
পিএম-কিষাণ একাদশ কিস্তিও মুকলি কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
30 MAY 2022 12:29PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩১ মে’, ২০২২ত হিমাচল প্ৰদেশৰ ছিমলা ভ্ৰমণ কৰিব। পুৱা ১১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘গৰীৱ কল্যাণ সন্মিলন’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে আঠ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ উপলক্ষে এই নতুন ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচী সমগ্ৰ দেশতে ৰাজ্যৰ ৰাজধানী, জিলা মুখ্য কাৰ্যালয় আৰু কৃষি বিজ্ঞান কেন্দ্ৰত আয়োজন কৰা হৈছে। চৰকাৰে ৰূপায়ণ কৰা বিভিন্ন কল্যাণমূলক কাৰ্যসূচীৰ বিষয়ে মতামত লাভ কৰাৰ প্ৰয়াসেৰে জনসাধাৰণৰ সৈতে প্ৰত্যক্ষভাৱে যোগাযোগ কৰাৰ লক্ষ্যৰে দেশজুৰি নিৰ্বাচিত জনপ্ৰতিনিধিসকলক এই সন্মিলন আয়োজন কৰা মনস্থ কৰা হৈছে।
‘গৰীৱ কল্যাণ সন্মিলন’ পুৱা প্ৰায় ০৯:৪৫ বজাত আৰম্ভ হ’ব, য’ত মুখ্যমন্ত্ৰী, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী, ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী, সাংসদ, বিধায়ক আৰু অন্যান্য নিৰ্বাচিত জনপ্ৰতিনিধিয়ে সমগ্ৰ দেশৰ নিজ নিজ স্থানত জনসাধাৰণৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ মত বিনিময় কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাৰ্যসূচীত যোগদান কৰাৰ লগে লগে বিভিন্ন ৰাজ্যিক আৰু স্থানীয় পৰ্যায়ৰ কাৰ্যসূচীসমূহে সামৰি লৈ সন্মিলনখনক ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ৰ কৰি তুলিব। সন্মিলনৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত চৰকাৰৰ ৯টা মন্ত্ৰালয়/বিভাগৰ বিভিন্ন আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ মত বিনিময় কৰিব।
সমগ্ৰ দেশতে আয়োজন কৰা মুকলি মত বিনিময় কাৰ্যসূচীৰ লক্ষ্য হৈছে জনসাধাৰণৰ পৰা বিনামূলীয়া আৰু মুক্তভাৱে মতামত লাভ কৰা, মানুহৰ জীৱনত কল্যাণমূলক আঁচনিৰ প্ৰভাৱ বুজি পোৱা আৰু বিভিন্ন চৰকাৰী কাৰ্যসূচীৰ সন্দৰ্ভত জনা আৰু ইয়া সম্পূৰ্ণ ৰূপায়ণ আভাস লোৱা৷ চৰকাৰী কাৰ্যসূচীসমূহৰ প্ৰসাৰ আৰু প্ৰদান অধিক কাৰ্যক্ষম কৰি তোলাৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছে যাতে দেশৰ নাগৰিকসকলৰ জীৱন-যাপন আৰু অধিক সহজ হৈ পৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধি (পিএম-কিষাণ)আঁচনিৰ অধীনত আৰ্থিক সুবিধাৰ একাদশ কিস্তিও মুকলি কৰিব। ইয়াৰ জৰিয়তে ১০ কোটিৰো অধিক হিতাধিকাৰী কৃষক পৰিয়ালক ২১,০০০ কোটি টকা হস্তান্তৰ কৰা হৈছে। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ দেশৰ (পিএম-কিষাণ) হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতেও মত বিনিময় কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Shimla on 31st May and participate in ‘Garib Kalyan Sammelan’
Garib Kalyan Sammelan is being organized across the country on the occasion of completion of eight years of the Modi government
It will witness elected public representatives across the country directly interacting with the public
PM to interact with the beneficiaries of programmes of nine Union Ministries/ Departments
PM to also release the 11th installment of PM-KISAN
30 MAY 2022 12:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Shima, Himachal Pradesh on 31st May, 2022. At around 11 AM, Prime Minister will participate in the ‘Garib Kalyan Sammelan’. This novel public programme marking completion of eight years of the government led by the Prime Minister, is being organized across the country at State Capitals, District Headquarters and Krishi Vigyan Kendras. The Sammelan conceptualizes elected public representatives across the country directly interacting with the public in an endeavour to get feedback about the various welfare programmes being run by the government.
‘Garib Kalyan Sammelan’ will start at around 09:45 AM with Chief Ministers, Central Ministers, State Ministers, Members of Parliament, Members of Legislative Assembly and other elected public representatives directly interacting with the public at their respective locations across the country. At about 11:00 AM, with the Prime Minister joining the programme, the various state and local level programmes will get coveraged and make the Sammelan national. During the Sammelan, Prime Minister will directly interact with the beneficiaries of different programmes of nine Ministries/Departments of the Government of India.
The freewheeling interaction being organized across the country is aimed to get free and frank feedback from the public, understand the impact of welfare schemes in people’s lives and explore convergence and saturation with regard to different government programmes. The endeavour is to make the reach and delivery of government programmes more efficient so as to improve the ease of living of the citizens of the country.
Prime Minister will also release the 11th instalment of financial benefit under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme. This will enable the transfer of an amount of around Rs. 21,000 crore to more than 10 crore beneficiary farmer families. On the occasion, Prime Minister will also interact with the beneficiaries of (PM-KISAN) across the country.