প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মে ৩১দা শিমলাদা চৎকনি অমসুং ‘গরীব কল্যান সম্মেলন’দা শরুক য়াগনি
গরীব কল্যান সম্মেলন অসি মোদী সরকারনা চহি নিপান মপুং ফারকপগী থৌরম ওইনা লৈবাক শিনবা থুংবদা পাঙথোক্কনি
মসিদা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা মীয়ামগী মীহুৎশিংগা মীয়ামগা হকথেংননা ৱারী শাবা উবা ফংগনি
পি.এম.না কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/বিভাগ মাপলগী প্রোগ্রামশিংগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাগনি
পি.এম.না পি.এম.-কিসানগী ১১শুবা ইনস্তোলমেন্তসু কাইথগনি
30 MAY 2022 12:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ৩১, ২০২২দা হিমাচল প্রদেশকী শিমলদা চৎকনি। অয়ুক পুং ১১রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ‘গরীব কল্যান সম্মেলন’দা শরুক য়াগনি। অচৌবা মীয়ামগী ওইবা থৌরম অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংবা সরকার অসিনা চহি নিপান মপুং ফারকপগী পালন তৌগনি, মসি রাজ্যশিং কেপিতেলশিংদা, দিস্ত্রিক্ত হেদক্বাতরশিং অমসুং কৃশি বিজ্ঞান কেন্দ্রশিংদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্কনি। সম্মেলন অসি সরকার অসিনা পাইখৎলিবা য়াইফ-থৌরাংগী প্রোগ্রাম কয়ামরুম অসিগী মতাংদা ফীদবেক লৌনবা খোঙথাং অমা ওইনা লৈবাক শিনবা থুংবদা মীয়ামগী মীহুৎশিংনা মীয়ামগা লোয়ননা হকথেংননা ৱারী শান্নবা শীনখিবনি।
‘গরীব কল্যান সম্মেলন’ অসি অয়ুক পুং ০৯:৪৫রোমদা হৌগনি লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংবদা মুখ্য মন্ত্রীশিং, কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং, রাজ্য মন্ত্রীশিং, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্তশিং, মেম্বর ওফ লেজিস্লেতিব এসেমব্লী অমসুং অতোপ্পা মীয়ামগী মীহুৎশিংনা মখোয়গী মশাগী লমশিংদা মীয়ামগা লোয়ননা হকথেংননা ৱারী শাগনি। অয়ুক পুং ১১:০০ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি, তোঙান-তোঙানবা রাজ্য অমসুং লোকেলগী থাক্তা পাঙথোক্লিবা থৌরমশিং কোবরেজ তৌগনি অমসুং সম্মেলন অসি জাতিগী থাক্তা ওইহনগনি। সম্মেলন অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়/বিভাগ মাপলগী তোঙান-তোঙানবা প্রোগ্রামশিংগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা হকথেংননা ৱারী শাগনি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা পাঙথোক্কদবা ইচম চম্না ৱারী-ৱাতাই শাবগী থৌরম অসিনা মীয়ামদগী লৌথুপ-লৌকোই লৈতনা ফীদবেক ফংনবা, মীয়ামগী পুন্সিদা য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিং অসিনা পীরিবা কান্নবশিং অসি খঙনবা অমসুং তোঙান-তোঙনবা সরকারগী প্রোগ্রামশিংগা মরী লৈনবা কনভর্জেন্স অমসুং সেচুরেসন খঙদোক্নবা পান্দম থম্মি। মসি লৈবাক অসিগী প্রজাশিংগী ইজ ওফ লিবিং হেনগৎহন্নবা সরকারগী প্রোগ্রামশিংনা য়ৌশিনবা অমসুং মসি ফংহনবদা হেন্না মহৈ ফংনবা হোৎনরিবা খোঙথাং অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কিমগী মখাদা শেলগী তেংবাংগী ১১শুবা ইনস্তোলমেন্তসু কাইথগনি। বেনিফিসরী ওইরিবা লৌমীগী ইমুং করোর ১০ হেনবদা লুপা করোর ২১,০০০রোমগী শেনফম অমা ত্রান্সফর তৌগনি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা (পি.এম.-কিসান)গী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Shimla on 31st May and participate in ‘Garib Kalyan Sammelan’
Garib Kalyan Sammelan is being organized across the country on the occasion of completion of eight years of the Modi government
It will witness elected public representatives across the country directly interacting with the public
PM to interact with the beneficiaries of programmes of nine Union Ministries/ Departments
PM to also release the 11th installment of PM-KISAN
30 MAY 2022 12:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Shima, Himachal Pradesh on 31st May, 2022. At around 11 AM, Prime Minister will participate in the ‘Garib Kalyan Sammelan’. This novel public programme marking completion of eight years of the government led by the Prime Minister, is being organized across the country at State Capitals, District Headquarters and Krishi Vigyan Kendras. The Sammelan conceptualizes elected public representatives across the country directly interacting with the public in an endeavour to get feedback about the various welfare programmes being run by the government.
‘Garib Kalyan Sammelan’ will start at around 09:45 AM with Chief Ministers, Central Ministers, State Ministers, Members of Parliament, Members of Legislative Assembly and other elected public representatives directly interacting with the public at their respective locations across the country. At about 11:00 AM, with the Prime Minister joining the programme, the various state and local level programmes will get coveraged and make the Sammelan national. During the Sammelan, Prime Minister will directly interact with the beneficiaries of different programmes of nine Ministries/Departments of the Government of India.
The freewheeling interaction being organized across the country is aimed to get free and frank feedback from the public, understand the impact of welfare schemes in people’s lives and explore convergence and saturation with regard to different government programmes. The endeavour is to make the reach and delivery of government programmes more efficient so as to improve the ease of living of the citizens of the country.
Prime Minister will also release the 11th instalment of financial benefit under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme. This will enable the transfer of an amount of around Rs. 21,000 crore to more than 10 crore beneficiary farmer families. On the occasion, Prime Minister will also interact with the beneficiaries of (PM-KISAN) across the country.