প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফাষ্ট ৰিটেইলিং কোম্পানী লিমিটেডৰ অধ্যক্ষ তথা মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰীযুত তাদাশী য়ানাইৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
23 MAY 2022 12:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৩ মে, ২০২২ তাৰিখে টকিঅ'ত ইউনিক্ল'ৰ মূল কোম্পানী ফাষ্ট ৰিটেইলিং কোম্পানী লিমিটেডৰ অধ্যক্ষ তথা মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া তাদাশী য়ানাইক সাক্ষাৎ কৰে। বৈঠকত তেওঁলোকে ভাৰতত দ্ৰুতগতিত বৰ্ধিত বস্ত্ৰ আৰু পোছাকৰ বজাৰ আৰু ভাৰতত বস্ত্ৰ প্ৰকল্পৰ বাবে উৎপাদন সংযোজিত ইনচেণ্টিভ (পিএলআই) আঁচনিৰ অধীনত বিনিয়োগৰ সুযোগ সম্পৰ্কে আলোচনা কৰে। তেওঁলোকে ভাৰতৰ বিদেশী বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে ব্যৱসায় কৰাৰ সুচলতা সম্পৰ্কীয় বিভিন্ন সংস্কাৰৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে, যাৰ ভিতৰত আছে ঔদ্যোগিক বিকাশ, আন্তঃগাঁথনি, কৰ আৰু শ্ৰমিক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰসমূহ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বস্ত্ৰ নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষকৈ বস্ত্ৰ উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ যাত্ৰাত অধিক অংশগ্ৰহণৰ বাবে UNICLO 'ক আমন্ত্ৰণ জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বস্ত্ৰ খণ্ডক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ লক্ষ্যৰে আৰম্ভ কৰা প্ৰধানমন্ত্ৰী-মিত্ৰ আঁচনিত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ UNICLO 'ক আমন্ত্ৰণ জনায়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Mr. Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO, Fast Retailing Co. Ltd.
23 MAY 2022 12:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr. Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO of Fast Retailing Co. Ltd., the parent company of Uniqlo, on 23 May 2022 in Tokyo. During the meeting, they discussed the rapidly growing textile and apparel market of India and investment opportunities under Production Linked Incentive (PLI) scheme for textile projects in India. They also discussed various reforms being undertaken to enable ease of doing business for foreign investors in India including in the areas of industrial development, infrastructure, taxation and labour.
Prime Minister invited Uniqlo’s enhanced participation in India’s journey to becoming a manufacturing hub for textiles, particularly the use of technologies in textile manufacturing. Prime Minister also invited Uniqlo to take part in the PM-Mitra scheme aimed at further strengthening the textiles sector.