ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଙ୍କ ଫାଷ୍ଟ ରିଟେଲିଂ କମ୍ପାନୀ ଲିମିଟେଡ୍‌ ର ଚେୟାରମ୍ୟାନ, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ତଦାସି ୟାନାଇଙ୍କ ସହିତ ବୈଠକ
23 MAY 2022 12:14PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 23 ମେ 2022 ରେ ଟୋକିଓରେ ୟୁନିକ୍ଲୋର ମୂଳ କମ୍ପାନୀ ଫାଷ୍ଟ ରିଟେଲିଂ କମ୍ପାନୀ ଲିମିଟେଡ୍‌ର ଚେୟାରମ୍ୟାନ, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ତଦାସି ୟାନାଇଙ୍କ ସହିତ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି। ବୈଠକରେ ସେ ଭାରତର ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ବସ୍ତ୍ର ଏବଂ ପରିଧାନ ବଜାର ତଥା ଭାରତରେ କପଡ଼ା ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ଉତ୍ପାଦନ ସହିତ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ (ପିଏଲଆଇ) ଯୋଜନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ନିବେଶର ଅବସର ଉପରେ ଆଲୋଚନା କଲେ। ସେ ଉଦ୍ୟୋଗର ବିକାଶ, ଭିତ୍ତିଭୂମି, ଟାକ୍ସେସନ ଓ କ୍ଷେତ୍ର ସମେତ ଭାରତରେ ବିଦେଶୀ ନିବେଶକଙ୍କ ପାଇଁ ବ୍ୟବସାୟରେ ସୁବିଧା ସହିତ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବସ୍ତ୍ରର ନିର୍ମାଣ କେନ୍ଦ୍ର କରିବା ପ୍ରକ୍ରିୟାର ଭାରତର ଯାତ୍ରାରେ ବିଶେଷ ଭାବରେ କପଡ଼ା ପ୍ରସ୍ତୁତିରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ଉପଯୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ୟୁନିକ୍ଲୋର ଅଧିକ ଭାଗୀଦାରି ପାଇଁ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବସ୍ତ୍ର କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ୍ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା ପିଏମ୍ ମିତ୍ର ଯୋଜନା ରେ ମଧ୍ୟ ଭାଗ ନେବା ପାଇଁ ୟୁନିକ୍ଲୋକୁ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରିଛନ୍ତି।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Mr. Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO, Fast Retailing Co. Ltd.
23 MAY 2022 12:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr. Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO of Fast Retailing Co. Ltd., the parent company of Uniqlo, on 23 May 2022 in Tokyo. During the meeting, they discussed the rapidly growing textile and apparel market of India and investment opportunities under Production Linked Incentive (PLI) scheme for textile projects in India. They also discussed various reforms being undertaken to enable ease of doing business for foreign investors in India including in the areas of industrial development, infrastructure, taxation and labour.
Prime Minister invited Uniqlo’s enhanced participation in India’s journey to becoming a manufacturing hub for textiles, particularly the use of technologies in textile manufacturing. Prime Minister also invited Uniqlo to take part in the PM-Mitra scheme aimed at further strengthening the textiles sector.