আয়ুশ
মাইসুরুদা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাংথোক্কনি: প্রধান মন্ত্রীনা মাস দেমোন্সত্রেসন লুচিংগনি
23 MAY 2022 4:39PM by PIB Imphal
জুন ২১ ২০২২দা কর্নাতকাগী মাইসুরুদা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী মরুওইবা দেমোন্সত্রেসন পাংথোক্কনি। ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী মীয়াম হুপ্না য়োগ শান্নবা উৎনবগী মফম ওইনা মাইসুরু খল্লে হায়না ঙসি অয়ুস মিনিস্তর শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা লাউথোকখি।
চহি অসিদা পাংথোক্লিবা “অজাদি কা অমৃত মহোৎসব”তা চহি অসিগী মালেমগী য়োগ নুমিৎ থোকপা অসিগা ইরোইন্না, লৈবাক্কী অখন্নবা মফম ৭৫দা থৌরম অসি পাংথোক্নবা মিনিস্ত্রিনা থৌরাং তৌরে অমসুং মালেমগী থাক অমদা ভারত মশক তাক্নবা মিৎয়েং থম্লি।
পাউমীশিংদা ৱা ঙাংবদা শ্রী সোনোৱালনা হায়খি মাইসুরুদা পাংথোক্কদৌরিবা মরুওইবা থৌরম অসিগী মথক্তা, মপান লৈবাকশিংদা লৈবা ভারতকী মিসনশিংনা শীনবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরমশিংগী অপুনবা দিজিতেল ফিদ অমসুং রিলে য়োগ স্ত্রিম্মিং, গার্জিয়ান রিংনা চহি অসিগী জুন ২১গী অতোপ্পা নুংঙাইবা থৌরম অমা ওইগনি। থৌরাং অসিগী শরুক অমা ওইনা নুমিৎ থোকফম লৈবাক জপান্দগী অয়ুক্কী পুং ৬তগী স্ত্রিম্মিং তৌবা হৌগনি।
মিনিস্তরনা হায়খি মালেমগী য়োগ নুমিৎ ফাওবগী মমাঙদা পাংথোক্কদবা থৌরম কয়া লেংদুনা লৈরে অমসুং মে ২৭দা হায়দ্রবাত্তা নুমিৎ ২৫গী কাউন্তদাউন থৌরম হৌদোকপা ওইনা মফম অদুদা য়োগ পামজবা মীওই লিশিং ১০ রোম য়োগ দেমোন্সত্রেসন শরুক য়াগনি।
থৌরম অদুদা কর্নাতকাগী রাজ্যপাল, য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, ফিল্ম স্তারশিং, শান্নরোয়শিং, শক্নাইরবশিং, মমিং চৎলবা য়োগ গুরুশিং, য়োগ এক্সপার্তশিং, মফম অদুগী য়োগ ইন্সতিতুৎশিং অমসুং য়োগ পামজবশিং শরুক য়াগনি।
মমাঙদা অচৌবা কাউন্তদাউন থৌরমশিং সিবদোল(মে ২দা ৫০শুবা নুমিৎকী কাউন্তদাউন) অমসুং রেদ ফোর্ততা(এপ্রিল ৭দা ৭৫শুবা কাউন্তদাউন নুমিৎ) পাংথোকখ্রে।

AYUSH
8th International Day of Yoga to be held at Mysuru: PM will lead the Mass Demonstration
23 MAY 2022 4:39PM by PIB Delhi
The main event of 8th International Day of Yoga (IDY-2022) demonstration will be held at Mysuru in Karnataka on 21st June 2022. Minister of Ayush Shri Sarbanand Sonowal announced today that Mysuru has been selected as the venue for Mass Yoga Demonstration (Main Event) of 8th IDY.
As this IDY is falling in the “Azadi Ka Amrit Mahotsav” year, the Ministry has also planned to observe IDY at 75 iconic locations across the country and is focusing on branding India on a global scale.
Addressing the media persons Shri Sarbanand said that apart from the main event at Mysuru another attraction on 21st June this year will be the Guardian Ring, a relay Yoga streaming event which will capture and weave together digital feed of IDY programmes organised by Indian Missions abroad. The proposed plan is to initiate the streaming from Japan, the land of rising sun, at 6 am local time.
The Minister also informed that a series of events are planned in the run up to IDY and the 25 Day Countdown is being observed at Hyderabad on May 27, wherein around 10 thousand Yoga enthusiasts will participate in the Yoga demonstration.
The event will witness the auspicious presence of the Governor of Karnataka, Union Ministers, Film Stars, Sports Persons, Celebrities, revered Yoga Gurus, eminent dignitaries, experts of Yoga and allied science, local Yoga institutions and Yoga enthusiasts.
The earlier mega countdown events were organised at Shivdol (50th Day Countdown on May 2) and Red Fort (75th Day Countdown on April 7).