ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ଅବସରରେ ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ନୀତିକୁ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 MAY 2022 9:11AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ନୀତିକୁ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ଅବସରରେ ଏହାକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ନିଜର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ଉପରେ ଆମେ ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ନୀତିଗୁଡିକୁ ମନେ ପକାଉଛୁ ଏବଂ ସେଗୁଡିକ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବୁ । ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରା ଆମ ପୃଥିବୀକୁ ଅଧିକ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ, ସୁସଂଗତ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ କରିପାରିବ ।”

Prime Minister's Office
PM recalls the principles of Lord Buddha on Buddha Purnima
16 MAY 2022 9:11AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has recalled the principles of Lord Buddha and reiterated his commitment to fulfil them on the occasion of Buddha Purnima.
In a tweet, the Prime Minister said;
"On Buddha Purnima we recall the principles of Lord Buddha and reiterate our commitment to fulfil them. The thoughts of Lord Buddha can make our planet more peaceful, harmonious and sustainable."