ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମଇ ୧୩ ତାରିଖରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଆଲୋଚନାଚକ୍ର ଅବସରରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ନୀତିର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 MAY 2022 12:34PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୩ ମଇ ୨୦୨୨ ସଂଧ୍ୟା ୭ଟା ସମୟରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ଇନ୍ଦୋରରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଆଲୋଚନାଚକ୍ର ଅବସରରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ନୀତିର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ସେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ପୋର୍ଟାଲର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ, ଯାହା ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ ଏବଂ ସହାୟକ ହେବ ।
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଆଲୋଚନାଚକ୍ରରେ ସରକାରୀ ତଥା ବେସରକାରୀ କ୍ଷେତ୍ରର ନୀତି ପ୍ରସ୍ତୁତକାରୀ, ଉଦ୍ଭାବକ, ଉଦ୍ୟୋଗୀ, ଶିକ୍ଷାବିତ୍‍, ନିବେଶକ, ପରାମର୍ଶଦାତା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସମେତ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମର ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗର ଅଂଶଗ୍ରହଣର ସାକ୍ଷୀ ରହିବ । ଏହା ସ୍ପିଡ୍ ମେଣ୍ଟରିଂ ଅଧିବେଶନ ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ଅଧିବେଶନର ସାକ୍ଷୀ ହେବ, ଯେଉଁଠାରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକର ମୁଖ୍ୟ ଏବଂ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ଗୁଡିକ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିବେ; କିପରି ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଅଧିବେଶନ ଆରମ୍ଭ କରିବେ, ଯେଉଁଠାରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ନୀତି ର୍ନିଣ୍ଣୟକାରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହେବ; ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣ ଅଧିବେଶନ, ଯେଉଁଠାରେ ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନେ ବିଭିନ୍ନ ପାଣ୍ଠି ପଦ୍ଧତି ବିଷୟରେ ଜାଣିବେ; ପିଚିଙ୍ଗ ଅଧିବେଶନ, ଯେଉଁଠାରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ନିବେଶକମାନଙ୍କ ସହିତ ସହଯୋଗ କରିବାକୁ ସୁଯୋଗ ପାଇବେ ଏବଂ ପାଣ୍ଠି ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ଧାରଣା ପ୍ରକାଶ କରିବେ; ଏବଂ ଇକୋସିଷ୍ଟମ୍ ସହାୟତା ଅଧିବେଶନ, ଯେଉଁଠାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ବ୍ରାଣ୍ଡ ମୂଲ୍ୟ ଏବଂ ରାଜ୍ୟରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ବିଷୟରେ ଅବଗତ ହେବେ । ନୂତନ ଧାରା ଏବଂ ଉଦ୍ଭାବନ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଥିବା ଏକ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଏକ୍ସୋ ମଧ୍ୟ ଏହି ସ୍ଥାନରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ ।

Prime Minister's Office
PM to launch Madhya Pradesh Startup Policy during the Madhya Pradesh Startup Conclave on 13th May
12 MAY 2022 12:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the Madhya Pradesh Startup Policy and address the startup community during the Madhya Pradesh Startup Conclave being held in Indore, on 13th May, 2022 at 7 PM via video conferencing. He will also launch the Madhya Pradesh Startup portal, which will facilitate and help promote the startup ecosystem.
The Madhya Pradesh Startup Conclave will witness participation of various pillars of the startup ecosystem including policy makers from government and private sector, innovators, entrepreneurs, academicians, investors, mentors and other stakeholders. It will witness a variety of sessions including speed mentoring session, where startups will have dialogue with leaders of educational institutions and startup space; how to start startup session, where startups will be guided by policymakers; funding session, where entrepreneurs will learn about various funding methods; pitching session, where startups will get opportunity to collaborate with investors and put forth their ideas for funding; and ecosystem support session, where participants will learn about brand value and about promoting startup ecosystem in the state. A Startup Expo displaying new trends and innovations will also be displayed at the venue.