প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগা লোয়ননা পাঙথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীফমগী প্রেস রিলিস
04 MAY 2022 8:03AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোপেনহেগন্দা অনিশুবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিৎ শরুক য়ারুরগা হল্লকপগী মহাক্কী লম্বীদা মে ০৪, ২০২২দা ফ্রান্সতা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎখ্রে।
২. পরিস্তা প্রধান মন্ত্রীনা ৱান-ওন-ৱান অমসুং দেলিগেসনগী থাক্কী ফোর্মেৎশিংদা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. মিস্তর ইমানুএল মেক্রোনগা উনখ্রে। লুচিংবা অনিনা ঙাকশেল, স্পেস, ব্লু ইকনোমী, সিবিল ন্যুক্লিয়র অমসুং লৈবাক অনিগী প্রজাশিংগী মরক্তা লৈরিবা মরীশিং য়াওনা বাইলেতরেলগী হীরম কয়ামরুমদা খন্ন-নৈনবশিং পাঙথোকখ্রে।
৩.
লুচিংবা অনিনা রিজনেল অমসুং গ্লোবেল সেক্যুরিতীগী হীরম য়েংশিনখি অমসুং ইন্দিয়া – ফ্রান্স স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অসিবু মালেমগী য়াইফনবা ফোর্স অমা ওইহন্নবগীদমক পুন্না থবক তৌনবগী লম্বীশিংগী মতাংদা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীগী ফ্রান্সকী খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনি খক্তা নত্তনা লুচিংবা অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরুপ ওইবগী মরী অদু তাক্লি।
৪.
প্রধান মন্ত্রীনা অথুবদা খুচোংচাবা ফংবগা রাস্ত্রপতি মেক্রোনবু ভারত্তা লাক্নবা বর্তন তৌরমখি।
৫. মীফম পাঙথোক্লবা মুংদা জোইন্ত স্তেৎমেন্ত অমা থোকখি,
হায়রিবা অসি মসিদা য়েংবীবা য়াগনি।

Prime Minister's Office
Press Release on Prime Minister’s meeting with President of France
04 MAY 2022 8:03AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid an official visit to France on May 4, 2022 on his way back from the 2nd India-Nordic Summit in Copenhagen.
2. In Paris, Prime Minister met H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of France, in one-on-one and delegation level formats. The two leaders held discussions on the entire range of bilateral issues, including cooperation in defence, space, blue economy, civil nuclear and people-to-people ties.
3.​ The two leaders also took stock of the regional and global security outlook and discussed ways to work together in making the India- France Strategic Partnership a force for global good. Prime Minister’s visit to France displayed the strong friendship and goodwill not only between the two countries but also between the two leaders.
4.​ Prime Minister invited President Macron to visit India at the earliest opportunity.
5. A Joint Statement was issued after the talks, which may be seen here.