Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
"Kisan Bhagidari Prathmikta Hamari" campaign organized under Azadi ka Amrit Mahotsav
More than 1 Lakh farmers join from around 2000 locations across India
29 APR 2022 11:36AM by PIB Delhi
Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying has organized the week-long "Kisan Bhagidari Prathmikta Hamari" campaign from 25th to 30th April 2022 in association with the Ministry of Agriculture and Farmers’ Welfare as a part of ongoing celebration of Azadi Ka Amrit Mahotsav. On the fourth day of the campaign, a virtual awareness session was organized on 28th April 2022 by the Department of Fisheries (DoF) in association with the Department of Animal Husbandry & Dairying (DAHD). The key objective of the awareness session was to generate mass awareness amongst fishers, fish farmers, livestock & dairy farmers and other stakeholders about various schemes being implemented by the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry& Dairying and encourage them to avail the benefits.
Union Minister of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Shri Parshottam Rupala graced the event and shared his valuable insights on various welfare measures while highlighting the importance of fisheries and livestock sector in employment and livelihood generation, and interacted with the farmers from different States and encouraged them to avail benefits under various schemes of the Ministry. Dr. L Murugan, Hon'ble Minister of State and Shri Sanjeev Kumar Balyan, Hon'ble Minister of State, Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, were also present during the event.
Dr. O.P Chaudhary, Joint Secretary, DAHD welcomed the guests and participants and shared his thoughts on the event. The session highlighted various entrepreneurship schemes of NLM/RGM/AHIDF along with DoF’s flagship scheme "Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY)", Fisheries Infrastructure Development Fund (FIDF) and Kisan Credit Card (KCC) for the farmers and organisations associated with Agriculture, Fisheries, and allied activities. The event was streamed live on DAHD’s official Facebook page with many people joining online. More than 1 Lakh farmers joined the session from around 2000 locations across India.
Shri Sagar Mehra, Joint Secretary, Inland Fisheries, GoI shared his concluding remarks with a vote of thanks to everyone, especially to the farmers for their enthusiasm and proactive participation. Videos of success stories of fish entrepreneurs were shown to promote entrepreneurship opportunities in Fisheries and motivate the farmers present.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা “কিসান ভগিদারী প্রথমিক্তা হমারি” কেম্পেন শিনখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা চাওরাক্না মফম ২০০০ রোমদগী লৌমী লাখ ১ হেন্না শরুক য়াখি
29 APR 2022 11:36AM by PIB Imphal
ফিসরীজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দায়রীইংগী মন্ত্রালয়না এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়রগী মন্ত্রালয়গা লোয়ননা হৌজিক পাংথোক্লিবা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী থৌরমগী শরুক অমা ওইনা ২০২২গী এপ্রিল ২৫দগী ৩০ ফাওবা চয়োল চুপ্না চৎথগদবা “কিসান ভগিদারী প্রথমিক্তা হমারি” কেম্পেন শিল্লি। কেম্পেন অসিগী মরিশুবা নুমিৎতা, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দায়রীইংগী দিপার্তমেন্ত (দি.এ.ঐচ.দি.)গা লোয়ননা ফিসরীজ দিপার্তমেন্ত (দি.ও.এফ.)না ২০২২গী এপ্রিল ২৮দা ভর্চুএল এৱারনেস সেসন অমা শিল্লি। এৱারনেস সেসন অসিগী মরুওইবা পান্দমদি ঙা ফাবা মীওইশিং, ঙা য়োকপা মীওইশিং, শা-শন অমসুং শঙ্গোমগী পোত্থোক পুথোকপা ফার্মরশিং অমসুং অতৈ স্তেরহোল্দরশিংবু ফিসরীজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দায়রীইংগী মন্ত্রালয়না পীরিবা স্কীমশিং অসিগী কান্নবা লৌনবা পুক্নিং থৌগৎনবা মীয়ামদা পাউজেল শন্দোকপনি।
ফিসরীজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দায়রীইংগী মন্ত্রী শ্রী পর্শোত্তম রুপালানা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি অমসুং থবক পীবা অমসুং পুন্সি মহিংদা ফিসরীজ অমসুং লাইস্তোক্কী সেক্তরগী মরু ওইবা পীদুনা য়াইফ থৌরাং কয়াগী খোঙথাংদা মহাক্না উবা মমল নাইদ্রবা মিয়েংশিং শিয়র তৌখি অমসুং রাজ্য কয়াগী লৌমীশিংগা উনখি অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী লৈরিবা স্কীমশিংগী কান্নবা লৌননবা পুক্নিং থৌগৎখি। ইকাই খুম্নজরিবা রাজ্যগী মন্ত্রী দাঃ এল. মুরুগান অমসুং ফিসরীজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দায়রীইংগী ইকাই খুম্নজরিবা রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী সঞ্জীব কুমার বল্যনসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
দি.এ.ঐচ.দি.গী জোইন্ত সেক্রেতরী দাঃ ও.পি. চৌধরীনা গেস্তশিং অমসুং শরুক য়ারিবা মীয়াম্বু তরাম্না ওকখি অমসুং থৌরম অসিদা মহাক্কী ওইবা ৱাখলশিং থমখি। সেসন অসিদা দি.ও.এফ.কী মরুওইবা স্কীম “প্রধান মন্ত্রী মৎস্যা সম্পাদা য়োজনা (পি.এম.এম.এস.ৱাই.), ফিসরীজ ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত ফন্দ (এফ.আই.দি.এফ.) অমসুং লৌমীগী কিসান ক্রেদিত কার্দ (কে.সি.সি.) অমসুং এগ্রীকলচর, ফিসরীজ, অমসুং মরী লৈনবা থবক-থৌরমশিংগা পুনবা ওর্গানাইজেসনগা লোয়ননা এন.এল.এম./আর.জি.এম./এ.ঐচ.আই.দি.এফ.কী ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপ স্কীমশিং কয়া উৎখি। থৌরম অসি মীওই কয়া ওনলাইন্দা হাংদুনা দি.এ.ঐচ.দি.গী ওফিসিএল ফেসবুক পেজদা লাইব থাখি। লৈবাক শিনবা থুংনা চাওরাক্না মফম ২০০০ রোমতগী লৌমী লাখ ১ হেন্না শরুক য়াখি।
ভারত সরকারগী ইনলেন্দ ফিসরীজকী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী সাগর মহেরানা মীপুম খুদিংমক মরুওইনা লৌমীশিংনা মখোয়গী থৱায় য়াওবা অমসুং হায়নবা তৌদনা শরুক য়াখিবা অসিদা থাগৎ ৱাহৈশিংগা লোয়ননা অরোইবগী ৱারোল থমখি। শরুক য়ারিবা ফিসরীজ অমসুং লৌমীশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপকী খুদোংচাবা পীনবা ঙাগী ওন্ত্রোপ্রিন্যরশিংগী মায় পাকপগী ৱারীশিংগী ভিদিওশিং উৎখি।