হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা কোবিদ-১৯গী অনৌবা এক্স.ই.-ভেরিএন্তকী মতাংদা মরু ওইবা এক্সপর্তশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা য়েংশিন মীফম অমা পাঙথোকখ্রে
অনৌবা ভেরিএন্তশিং অমসুং কেসশিংগী হৌজিক চত্থরিবা মোনিতরিং অমসুং সর্ভিলেন্স অসি কনখৎনবা ওফিসিএলশিংদা খঙহনখ্রে
12 APR 2022 11:57AM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি কোবিদ-১৯গী অনৌবা ‘এক্স.ই.-ভেরিএন্ত’কী মতাংদা লৈবাক অসিগী মরু ওইবা এক্সপর্তশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা য়েংশিন মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী কেসশিং য়েংশিনবদা মহাক্না অনৌবা ভেরিএন্তশিং অমসুং কেসশিংগী হৌজিক চত্থরিবা মোনিতরিং অমসুং সর্ভিলেন্স অসি কনখৎনবা ওফিসিএলশিংদা খঙহনখ্রে।
মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং রিসোর্সশিংগী মতাংদা দা. মন্দাবিয়ানা ওফিসিএলশিংদা কোবিদ লায়েংগী মথৌ তাবা হীদাক-লাংথকশিং লৈরিবা লেপ্তনা য়েংশিন্নবা হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা হৌজিক চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি মপুং ফানা চত্থগদবনি অমসুং ইলিজিবল ওইবা পুম্নমক ভেক্সিন কাপথোক্কদবনি হায়খি।
মীফম অদুদা নিতি আয়োগকী হেল্থকী মেম্বর দা. ভি.কে. পোল, হেল্থকী সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশন, এম্সকী দিরেক্তর দা. রন্দিও গুলেরিয়া, আই.সি.এম.আর.গী দি.জি. দা. বলরাম ভর্গবা, এন.তি.এ.জি.আই.গী দা, এন.কে. অরোরা অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Minister Dr. Mansukh Mandaviya chairs a review meeting with key experts and officials on new XE-variant of COVID-19
Directs officials to boost ongoing monitoring and surveillance of new variants and cases
12 APR 2022 11:57AM by PIB Delhi
Dr Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health and Family Welfare today chaired a meeting with the key experts and officials of the country on the new ‘XE variant’ of COVID-19. While reviewing the cases of COVID-19 in the country, he directed the officials to boost ongoing monitoring and surveillance of new variants and cases.
On the medical infrastructure and resources front, Dr. Mandaviya directed officials to constantly review the availability of essential drugs and medicines required for Covid treatment. He further emphasized that the ongoing vaccination drive must be carried out at full pace and all eligible should be vaccinated.
The meeting was attended by Dr V.K. Paul, member, Health, NITI Ayog, Shri. Rajesh Bhushan, Secretary ,Health, Dr Randeep Guleria, Director, AIIMS, Dr Balram Bhargava, DG, ICMR, Dr. N K Arora, NTAGI and other senior officials of the Health Ministry were also present in the meeting.