আয়ুশ
অয়ুশ মন্ত্রালয়না প্রইম মিনিস্তর্স য়োগ এৱার্দস ২০২২গীদমক নোমিনেসনশিং কৌরি
মালেমগী য়োগ নুমিৎ (২০২২ জুন ২১)তা মাই পাক্লবশিং লাওথোক্কনি
30 MAR 2022 10:49AM by PIB Imphal
অয়ুশ মন্ত্রালয়না প্রইম মিনিস্তর্স য়োগ এৱার্দস ২০২২গীদমক নোমিনেসনশিং কৌখ্রে৷ ২০২২গী জুন ২১, মালেমগী য়োগ নুমিৎতা মাই পাক্লবশিং লাওথোক্কনি৷
২০২২ চহিগী ওইনা এৱার্দকী এপ্লিকেসন প্রোসেস হৌজিক হৌজিক মাইগোভ প্লেতফোর্মদা(https://innovateindia.mygov.in/pm-yoga-awards-2022/) হৌরি৷ এপ্লিকেসনশিং/নোমিনেসনশিং ওনলাইন মোদ খক্তদা থাজিল্লকপা য়াগনি অমদি হার্দকোপী অমতা থারকপা য়ারোই৷ মসিদা ইন্দিয়ন ওরিজিনগী এন্তাইতীশিংগীদমক নেসনেল কেতিগোরী অনি লৈরি, অমদি ফোরন্দ ওরিজিন এন্তাইতীশিংগীদমক ইন্তরনেসনেল কেতিগোরী অনি লৈরি৷ হায়রিবা এৱার্দশিং অসিগী এপ্লিকেসনশিং/নোমিনীশিংনা য়োগদা থোইদোক হেন্দোকপা কন্ত্রিব্যুসনশিং লৌখ্রে অমদি য়োগগী মতাংদা নিংথিনা খঙখ্রে৷
নোমীনেসন্সকী প্রোসেস অমদি শরুক য়াবগী মতাংদা নিংথিনা খঙননবা থৱাই য়াওরিবা মীওইশিং অমদি ইন্সতিত্যুসনশিংনা পি.এম.ৱাই.এ. পেজ অদু https://innovateindia.mygov.in/pm-yoga-awards-2022/দা চংবা য়াগনি৷ চহিসিগী ওইনা নোমিনেসন প্রোসেস ২০২২গী মার্চ ২৮দা হৌখি অমদি এন্ত্রীশিংগী পীশিনবগী অরোইবা মতম অসি ২০২২গী এপ্রীল ২৭নি৷
এৱার্দ প্রোসেস অসিগী মখাদা খন্ননবগীদমক এপ্লিকেন্ত অদুনা হকথেংননা এপ্লাই তৌবা য়াগনি নত্রগা য়োগগী ফিল্দদা থবক তৌরিবা মমিং লৈরবা মীওই অমনা নত্রগা ওর্গনাইজেসন অমনা মখোয়বু খনবসু য়াই৷ অখন্নবা চহি অমদা এৱার্দ কেতিগোরী অমা খক্তগীদমক, হায়বদি নেসনেল এৱার্দ নত্রগা ইন্তরনেস্নেল এৱার্দ খক্তগীদমক এপ্লিকেন্ত অমনা/ এপ্লিকেন্ত অমবু খনবা য়াই৷.
খনবগী প্রোসেস অসি নিংথিনা ময়েক শেংলবা প্রোসেস অমনি, মসিগীদমক ভারত সরকারগী (জি.ও.আই.) অয়ুশ মন্ত্রালয়না (এম.ও.য়ু.)না কম্মিতী অনি মমিং ওইনা হায়রবদা স্ক্রিনিং কম্মিতী অমদি ইভালুয়েসন কম্মিতী (জুরী) শেম্লি, মসিনা এৱার্দশিং ফংগদৌরিবা মীওইশিং ফাইনেলাইজ তৌনবগীদমক সেলেক্সন অমদি ইভালুয়েসন ক্রাইতরিয়া অদু লেপ্লগনি৷ ইভালুয়েসন কম্মিতী (জুরী) অসি কেবিনেত সেক্রেতরীনা থৌবুরেল ওইখি৷
মীওইবা জাতিগী হকচাং অমদি ৱাখল অনিমক ফনা থম্নবদা য়োগনা পীরিবা মেসেজ অসি কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী মতমদা পীরিবা অসিদগী হেন্না চানবা অমুক্ত ফাওবা য়াওখিবা লৈত্রি৷ মালেমগী অকোইবদা লৈরিবা কম্ম্যুনিতীশিংনা মখোয় মশাশিং অসি হকচাং ফনা অমদি মখোয় মশাবু রেজুবিনেত তৌজনবা য়োগ শান্নখ্রে৷ য়ুনাইতেদ নেসন্সনা ২০১৪ চহিদা রিজোলুসন ৬৯/১৩১না জুন ২১বু মালেমগী য়োগগী নুমিৎনি হায়না লাওথোকখিবদগী য়োগবু মালেমনা মশক খঙবা অমদি য়োগ শান্নবা অসি পাক শন্না শান্নবা ঙমহল্লকখিবনি৷
চহি অসিগী ওইনা, ২০২২গী মালেমগী য়োগ নুমিৎকী কাউন্তদাউন কেম্পেন্দ ২০২২গী মার্চ ১৩দগী হৌখি৷ ২০২২গী জুন ২১ ফাওবা চৎথগদবা নুমিৎ ১০০গী ওইরিবা কাউন্তদাউন অসিনা ওর্গনাইজেসন ১০০ য়াওনা শহর ১০০দা মীৎয়েং থম্লি৷ অজাদি কা অমৃত মহোতসব পাংথোক্নবগীদমক, ২০২২গী জুন ২১দা য়োগ উৎপগী থৌরম হেরিতেজ /আইকোনিক কলচরেল সাইত ৭৫দসু পাংথোক্লগনি৷ কাউন্তদাউনগী মতমদা য়াওরিবা অতোপ্পা প্রোগ্রামশিং অদুদি য়োগ উৎপা, ৱার্কশোপশিং অমসুং সেমিনারশিং শিনবা অসিনি৷ মন্ত্রালয়না দবল্যু.ঐচ.ও. এম.য়োগ এপ, নমস্তে এপ, ৱাই-ব্রেক এপ্লিকেসন অমদি তোঙান তোঙানবা প্রজাদা সেন্ত্রিক ওইবা এক্তিবিতীশিং অমদি প্রোগ্রামশিংগী কান্নবশিং শন্দোক্লগনি৷ ফোতো চাংদম্নবা, ক্বুইজ, খন্ন-নৈনবা, প্লেদজ, পোল সর্ভে, জিঙ্গল য়াওনা এক্তিবিতীশিং অসি মাইগোভ প্লেতফোর্মদা হৌদোক্লগনি৷

AYUSH
Ministry of Ayush invites nominations for Prime Minister’s Yoga Awards 2022
Winners will be announced on International Day of Yoga (21st June 2022)
30 MAR 2022 10:49AM by PIB Delhi
Ministry of Ayush has invited nominations for Prime Minister’s Yoga Awards 2022. The winners will be announced on the International Day of Yoga on 21st June, 2022.
The application process of award for the year 2022 is currently being hosted on the MyGov platform (https://innovateindia.mygov.in/pm-yoga-awards-2022/).The applications/nominations can be submitted only through online mode and no hardcopy is to be sent. It consists of two National categories for entities of Indian origin, and two International categories for entities of foreign origin. The applicants/nominees for these awards should have made exceptional contributions to Yoga, and have a deep understanding of Yoga.
Interested individuals and institutions can access the PMYA page at https://innovateindia.mygov.in/pm-yoga-awards-2022/ to understand the nominations process and participate. The nomination process for this year started on 28th March, 2022 and the last date for the submission of the entries is 27 April 2022.
The applicant can directly apply or they may be nominated by a prominent person or organisation working in the field of Yoga for consideration under this award process. An applicant can nominate/can be nominated for only one award category, that is, either the National Award or the International Award, in a particular year.
The selection process is a well-defined process for which two committees are constituted by the Ministry of AYUSH (MoA), Government of India (GoI), namely the Screening Committee and the Evaluation Committee (Jury), which will decide the selection and evaluation criteria for finalizing the recipients of the awards. The Evaluation Committee (Jury) is chaired by the Cabinet secretary.
The message of Yoga in promoting both the physical and mental well-being of humanity has never been more relevant than during COVID-19 pandemic. The communities around the world have embraced Yoga to stay healthy and rejuvenate themselves. International recognition and acceptance of Yoga has been enabled to a large extent after United Nations proclaimed 21 June as the International Day of Yoga by resolution 69/131 in the year 2014.
This year, the International Day of Yoga 2022 countdown campaign commenced on 13 March 2022. The 100 days countdown is focused on 100 cities involving 100 organizations till 21st June 2022. To celebrate Azadi ka Amrit Mahotsav, a demonstration of Yoga will also be at 75 Heritage Heritage/Iconic cultural sites on 21st June 2022. Other programs include Yoga demonstrations, workshops, and seminars to be held during countdown. The Ministry will propagate the benefits of Yoga using WHO mYoga App, Namastey App, Y-break Application and various people-centric activities and programmes. The activities will be launched on MyGov platform including Photo contest, quiz, discussion, pledge, poll survey, jingle etc.